«Η δική μας Κάλλας», συνεχίζεται στην Καλαμάτα το αφιέρωμα


Συνεχίζεται στην Καλαμάτα ως την προσεχή Κυριακή το αφιέρωμα «Η δική μας Κάλλας», που συνδιοργανώνουν η ΠΕ Μεσσηνίας και ο Δήμος Οιχαλίας, με το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας».
Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-Σήμερα Τρίτη, 9.00 μ.μ. παράσταση “La Maria” – μονόπρακτο της δρος Μαρίας Boundas – Bakalis, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
-Αύριο Τετάρτη, 7.00 μ.μ. Εγκαίνια έκθεσης κειμηλίων. Η έκθεση θα περιλαμβάνει επεξεργασμένο φωτογραφικό υλικό (το εικαστικό μέρος της έκθεσης είναι καλλιτεχνών αποφοίτων της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Σπύρου Ορνεράκη), καθώς και γνήσια αντίγραφα επιστολών της μεγάλης ντίβας από το αρχείο του Δήμου Αθηναίων και της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Προβολή ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας».
Θα συμμετάσχουν, από την Εθνική Λυρική Σκηνή, η υψίφωνος Γεωργία Ηλιοπούλου, ο τενόρος Αντώνης Κορωναίου και ο πιανίστας Νίκος Βασιλείου.
-Πέμπτη 7.30 μ.μ. “Five Modern Ensemble” στον πεζόδρομο της οδού Ιατροπούλου. Νωρίτερα, στις 2.30 μ.μ. ανοιχτή πρόβα χορωδίας και ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.
-Παρασκευή 9.00 μ.μ. «Αηδόνι ήταν …» Ταξιδεύοντας με τα πουλιά στο κλασικό τραγούδι. Μια συναυλία με έργα που έχουν θεματική τους τα πουλιά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
-Σάββατο 11.30 μ.μ. συναυλία από την «Μπάντα Κουράγιο» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στην οδό Αριστομένους, στο ύψος της Στοάς Λόντου.
-Κυριακή 8.00 μ.μ. προβολή της ταινίας «Μήδεια» του Π.Π. Παζολίνι από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές προς το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, όπως κι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος αφιλοκερδώς.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα γίνονται επισκέψεις σχολείων, ενώ θα ακολουθεί προβολή του ντοκιμαντέρ στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο.