Η Καλαμάτα είπε όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (φωτογραφίες και βίντεο)


Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων είπε προχθές η Καλαμάτα, αφού όσα άνοιξαν, δεν ξεπέρασαν τα πέντε.
Από την άλλη πλευρά, τα καταστήματα που ανήκουν σε αλυσίδες άνοιξαν, με τους υπαλλήλους να κάνουν αγγαρεία και να δηλώνουν off the record ότι, δουλεύοντας και  την Κυριακή, διαλύεται το σπίτι τους, ανεξαρτήτως τού αν θα πάρουν ρεπό άλλη μέρα ή επιπλέον χρήματα.
Πάντως, για το κυριακάτικο άνοιγμα είχαν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις, η πρώτη από το ΠΑΜΕ και η δεύτερη από το Εργατικό Κέντρο και την Ένωση Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από Super Market στην οδό Αρτέμιδος και με πανό απέκλεισαν την είσοδο, ενώ αποχώρησαν ειρηνικά.
Η δεύτερη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν και καταστηματάρχες, ξεκίνησε από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην αρχή του πεζόδρομου της Αριστομένους, που εκείνη την ώρα είχε κατεβασμένα τα ρολά (άνοιξε τελικά στη 1.00 μ.μ.). Οι συμμετέχοντες πήγαιναν σε καταστήματα που ήταν ανοιχτά και, αφού έκαναν ενημέρωση για την Κυριακή, προέτρεπαν τους υπευθύνους να κλείσουν, λέγοντάς τους ότι θα ξαναπεράσουν.
Επίσης, καλούσαν τους πελάτες που ήταν μέσα να μην ψωνίσουν.
Αφού διέσχισαν την Αριστομένους, σταμάτησαν σε κατάστημα με είδη ένδυσης το οποίο ήταν γεμάτο κόσμο, σημειώθηκε ένταση, ενώ ενημέρωναν όσους ήθελαν να μπουν ότι δεν πρέπει να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, σχολιάζοντας παράλληλα και όσους έβγαιναν με τσάντες.
Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ κάποιες στιγμές παραλίγο η κατάσταση να ξεφύγει.
Μια ακόμα στιγμή έντασης σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών, ανάμεσα στο γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Στέφανο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Περικλή Μαντά, όταν ο πρώτος μπήκε σε κατάστημα του δεύτερου και προέτρεψε τους υπαλλήλους να κλείσουν. Αυτοί διαφώνησαν και ο κ. Στέφανος έκανε λόγο για κομματική γραμμή. Όταν το πληροφορήθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, έσπευσε να ζητήσει το λόγο από το γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, για να ακολουθήσει διάλογος σε υψηλούς τόνους.
Π.Μπ.

http://youtu.be/h4oUkfD8m18

http://youtu.be/xBYbglpdYdo

http://youtu.be/rcvK2_0pod4

http://youtu.be/V_UUPYXOZ1Q