Η οριοθέτηση των ρεμάτων κλείνει τα… τυπικά στη μελέτης της Βέργας


Ομόφωνη ήταν η γνωμοδότηση επί των προτάσεων οριοθέτησης των ρεμάτων της περιοχής Παραλίας Βέργας ∆ήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τη μελέτη επικαιροποίησης και συμπληρωματικής οριοθέτησης ρεμάτων της περιοχής αυτής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.
Η εν λόγω μελέτη, μαζί με τη γεωλογική, η οποία έχει ήδη σταλεί για γνωμοδότηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, κλείνουν τον κύκλο των διαδικασιών της πολεοδομικής μελέτης.
Σύμφωνα με το θεωρημένο τεύχος της οριοθετούνται με μικρές τροποποιήσεις τα αρχικώς εγκριθέντα ρέματα, ήτοι: Ρέμα Αγίας Σιών, Λιακούνη, Λαγκάδι της Καλόγριας, Πούντας, Αγριλιάς, Καστρολάγκαδο, Ηρώων, ξενοδοχείο Messinian Bay. Προστίθενται, επίσης, τα εξής τέσσερα: ρέμα το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό όριο της πολεοδομικής ενότητας Βέργας, ρέμα προς το ήδη υπάρχον στην Ηρώων, ένα ακόμη μέχρι την υπάρχουσα τέως κύρια κοινοτική και νυν δημοτική οδό, που ενώνει το τοπικό διαμέρισμα με την 1η Επαρχιακή Οδό, ρέμα στο Πάρκο Αλμυρού.
Επί των ανωτέρω υπάρχει ομόφωνη απόφαση και από το τοπικό συμβούλιο της περιοχής.
Α.Π.