Η… ουσία της αξιοκρατίας


«Φωτιά» πήρε το διαδίκτυο, ενώ υπήρξαν και πολλά δημοσιεύματα εφημερίδων για τους νέους προέδρους σε νοσοκομεία της χώρας.  
Ενδεικτικά του κλίματος που επικράτησε είναι και τα παρακάτω:  
Γαλάζιοι συνδικαλιστές, πρώην βουλευτές, τοπικοί κομματικοί παράγοντες αλλά και άλλα… γαλάζια και πράσινα παιδιά στελεχώνουν ήδη από την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας. Η δικομματική κυβέρνηση, δια του Α. Γεωργιάδη, αποκατέστησε πολλά στελέχη της, διορίζοντάς τα στις θέσεις του ΕΣΥ. 
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μοίρασαν για τα καλά τις θέσεις των διοικητών και αναπληρωτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της 3ης, 4ης, 5ης και 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αφήνοντας για το τέλος τα… βαριά χαρτιά που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αλλά και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 
Η τράπουλα μοιράστηκε σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της υγείας κατά 30% με 70% υπέρ της Ν.Δ. φυσικά. Αντίστοιχα ποσοστά θα τηρηθούν και στην Αττική, όπου παίζεται το μεγάλο παιχνίδι με τα μεγάλα νοσοκομεία. 
Όσο για τα 1.500 βιογραφικά που είχαν σταλεί για να αξιολογηθούν στο υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της… διαφάνειας, όπως φαίνεται τα περισσότερα σκονίζονται ακόμη στα συρτάρια του γενικού γραμματέα, Πελοπίδα Καλλίρη. 
Οι μισθοί, πάντως, είναι μειωμένοι σε σχέση με το παρελθόν, καθώς οι νέοι διοικητές θα πρέπει να περιορισθούν στα 2.700 ευρώ (των μεγάλων νοσοκομείων με 400 κλίνες) αντί των 3.600 ευρώ που λάμβαναν στο παρελθόν. Οι διοικητές των μικρότερων νοσοκομείων θα πρέπει να βολευτούν με λιγότερα και κοντά στα 2.300 ευρώ. 
Α.Π.