Κάποια καταστήματα θα ανοίξουν αύριο, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το άνοιγμα

Κάποια καταστήματα θα ανοίξουν αύριο, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το άνοιγμα

Πρώτη Κυριακή αύριο που καταστήματα θα ανοίξουν και στην πόλη μας, το κλίμα είναι περίεργο αφού κάποιοι καταστηματάρχες έχουν αποφασίσει να ανοίξουν, ενώ κάποιοι είναι αντίθετοι σε αυτό.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ακολουθεί η αναοκοίνωση:
Η δικομματική Κυβέρνηση των Μνημονίων, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των εργαζομένων, του εμπορικού κόσμου, αλλά και της Εκκλησίας, προχωρά στην πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής, με ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων κάτω των 250 τ.μ. και τις 52 Κυριακές του έτους, καθώς και τη λειτουργία όλων των καταστημάτων ανεξαρτήτως εμβαδού για 7 Κυριακές.
Είναι φανερό ότι, η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα ακόμη βάρβαρο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων. Η ανεργία στο Εμπόριο θα λάβει δραματικές διαστάσεις με το μαζικό κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στις οποίες και απασχολείται πάνω από το 70% των εμποροϋπαλλήλων. Η εργασία – λάστιχο με μισθούς εξαθλίωσης θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στη οικογενειακή και κοινωνική ζωή, δίνονται βορά στους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και εμπορικές αλυσίδες, προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία τους μέσα σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης μέσω της ανακατανομής του (ήδη συρρικνωμένου) τζίρου σε όφελος των μεγάλων.
Η Κυβέρνηση μετά τη διάλυση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων, με την Κατάργηση της Κυριακής Αργίας προχωρά σε ακόμα ένα καταστροφικό χτύπημα ενάντια στον κλάδο του Εμπορίου και στους εργαζόμενους σε αυτόν.
Για εμάς το ζήτημα της Κυριακής – Αργίας είναι αιτία πολέμου και έχουμε καθήκον να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αποτρέψουμε τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, αφού κάτι τέτοιο θα σημάνει την οριστική διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, τη γενίκευση του ωρομισθίου, τη γιγάντωση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας τις Κυριακές με την ταυτόχρονη κατάργηση της προσαύξησης του 75%, αλλά και την δραματική αύξηση της ανεργίας που θα προκύψει από τα μαζικά λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις.

                              ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ
 
ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ