Μετά τον δήμαρχο Καλαμάτας, Πανελλήνιος ξεσηκωμός και κατά του Φιλοζωικού της πόλης

Μετά τον δήμαρχο Καλαμάτας, Πανελλήνιος ξεσηκωμός και κατά του Φιλοζωικού της πόλης

Συνέχεια στον Πανελλήνιο ξεσηκωμό των ζωόφιλων υπήρξε μετά τις δηλώσεις του Παναγιώτη Νικά στο Θάρρος.
Αυτές οι δηλώσεις σχολιάστηκαν σε γνωστή ζωοφιλική ιστοσελίδα  ενώ πλέον υπάρχουν και βολές κατά του Φιλοζωικού της πόλης ότι σιωπά.

Δείτε πιο κάτω όλο το κείμενο.
  

Γιατί παραμένει σιωπηλός ο Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμάτας;
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας δεν κατάλαβε μάλλον την μήνυση που του έγινε από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και συνεχίζει να προκαλεί δημόσια τον φιλοζωικό κόσμο της χώρας.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και βρισκόμενος σε θέση άμυνας συνεχίζει τα απανωτά λάθη στις δημόσιες δηλώσεις του.
Σε σημερινό δημοσίευμά της, η εφημερίδα Θάρρος φιλοξενεί δηλώσεις του για το θέμα.

Ο Δήμαρχος, προσπαθεί για ακόμα μία φορά να μας πει πόσο φιλόζωος είναι, ενώ δεν παραλείπει να κάνει πάλι λόγο για τον χώρο συγκέντρωσης αδέσποτων που ετοιμάζει. 
Όμως το μεγαλύτερο λάθος που έκανε αυτή την φορά είναι ότι ανοίγει τα χαρτιά του για τις προθέσεις του.
Μέσα στις επόμενες ημέρες – λέει – θα είναι έτοιμες περιοχές σίτισης αδέσποτων, εκτός του αστικού ιστού.
Συγκεκριμένα η δήλωσή του είναι η παρακάτω: 
“Από εκεί και πέρα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα δημιουργήσουμε σε περιοχές, εκτός αστικού χώρου, ειδικές ζώνες όπου τα αδέσποτα θα βρίσκουν καθημερινά νερό και τροφή. Δεν πρόκειται να τα αφήσουμε στην τύχη τους, δηλαδή.”
Μάλλον ο Δήμαρχος ή οι συμβουλάτορές του, ερμηνεύουν κατά το δοκούν τον Νόμο, αφού αυτός ξεκάθαρα μιλά για στείρωση, περίθαλψη και επανένταξη στο ίδιο σημείο από όπου τα περισυνέλεξαν, και σε καμία περίπτωση εκτός αστικού ιστού, στα όρη και στα λαγκάδια. 
Επίσης τεχνηέντως για ακόμα μία φορά αποφεύγει να αναφερθεί στις δικές του υποχρεώσεις (στείρωση, περίθαλψη, επανένταξη) και έργο, με σκοπό την μείωση των αδέσποτων ζώων, όπως αυτές προκύπτουν από τον ίδιο νόμο (4039/2012) αλλά και τον προγενέστερό του (3170/2003).

Γιατί ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας δεν αντιδρά;
Όλοι θα περίμεναν το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής να έχει ήδη προβεί σε κάποια καταδικαστική δημόσια δήλωση για τις προθέσεις του Δημάρχου, αλλά μέχρι σήμερα δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα. Αλήθεια δεν αναρωτηθήκατε γιατί;
Ας το δούμε μαζί το γιατί.
Στις 6/11/13 στην επίσημη σελίδα του Δήμου Καλαμάτας, υπήρξε ευχαριστήριο Δ.Τ. για την συνεργασία του Δήμου με το Φιλοζωικό Σωματείο. Εκεί ο Δήμαρχος τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των ζώων και επιζητά για ακόμα μία φορά την αγαστή συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο όπως την είχε μέχρι τώρα.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το σωματείο θα βγει άμεσα να καταδικάσει τις προθέσεις του και ότι δεν υπάρχει συνεργασία σε αυτές τις αναχρονιστικές πρακτικές που είναι ξεκάθαρα ενάντια στην ευζωία των αδέσποτων αλλά και ενάντια στον Νόμο.