Με κρυφτούλι και αποδοκιμασίες το πρώτο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (φωτογραφίες και βίντεο)

Με κρυφτούλι και αποδοκιμασίες το πρώτο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (φωτογραφίες και βίντεο)

Αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων εκτός από τις δύο Κυριακές του χρόνουπου συμβαίνει ήδη, τάχθηκαν καταστηματάρχες, υπάλληλοι αλλά και απλοί πολίτες της Καλαμάτας.
Το ένα ραντεβού είχε δοθεί στο κατάστημα ΑΒ στην οδό Αρτέμιδος όπου μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει την είσοδο και καλούσαν πελάτες που έφθαναν εκεί να μην ψωνίσουν.
Το άλλο ραντεβού ήταν στην Εθνική Τράπεζα όπου μέλη του Εργατικού Κέντρου αλλά και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα επισκέπτονταν ανοιχτά καταστήματα και τους έδιναν μια διορία για να κλείσουν, ακόμα καλούσαν τους πελάτες που ήταν μέσα να μην ψωνίσουν.
Σχεδόν όλα  τα  καταστήματα των Καλαματιανών ήταν κλειστά, ενώ υπήρχε ένα κρυφτούλι με τις αλυσίδες που στην αρχή έκλειναν και μετά ξανάνοιγαν.
Πάντως δεν ήταν λίγες οι στιγμές που υπήρξε ένταση μεταξύ των καταναλωτών.


Ένταση επικρατεί σε κεντρικά καταστήματα (κυριώς αλυσίδες) της Καλαμάτας που άνοιξαν σήμερα Κυριακή. Μέλη του Εργατικού κέντρου της Καλαμάτας και της ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων πραγματοποιούν ελέγχους στα καταστήματα που είναι ανοικτά και τους κάνουν συστάσεις να κλείσουν ενώ παράλληλα καλούν τους πελάτες να αποχωρήσουν και τους προτρέπουν να μην ψωνίζουν. Αποτέλεσμα ειναι σε αρκετές περιπτώσεις να υπάρχει ένταση ενώ αρκετά πολυκαταστήματα να ανοιγοκλείνουν. 

Νωρίτερα το ΠΑΜΕ απέκλεισε το Super Market “ΑΒ Βασιλόπουλος”