Ξεκάθαρο μήνυμα από τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές

Ξεκάθαρο μήνυμα από τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές

Γράφαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ για τα περιθώρια που στένεψαν και την επιτακτική ανάγκη κατάκτησης του τριπόντου από την πλευρά της Καλαμάτας στο αυριανό εντός έδρας ματς της 6ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναρκαδικό. Τοποθέτηση με την οποία συμφωνούν και το σημαντικότερο όλων ότι έχουν αποδεχθεί σε απόλυτο βαθμό άπαντες στις τάξεις της Μαύρης Θύελλας. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Παναγιώτη Τσιμικλή στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, που αναφέρει μεταξύ άλλων… «Στο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό πάμε για τη νίκη. Είναι το τελευταίο μας χαρτί για να διεκδικήσουμε κάτι όσον αφορά την άνοδο, αν και πιστεύω ότι ακόμη έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα», είπε ο 25χρονος αμυντικός μέσος και η τοποθέτησή του ταυτίζεται απόλυτα με αυτή του προπονητή της Μαύρης Θύελλας Μίλτου Γκόφα, που δήλωσε για το αυριανό ντέρμπι… ««Νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι έχουν στενέψει τα περιθώρια και το αποτέλεσμα στο παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα και μοναδικό. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα μας βοηθήσει, όπως είμαι σίγουρος ότι και τα παιδιά θα κάνουν το χρέος τους, όπως πρέπει», επισήμανε ο πολύπειρος τεχνικός, και η αναφορά του σε λέξεις σημαντικές όπως είναι «το χρέος», δείχνουν πολλά.
Αναφορά όμως στην αυριανή αναμέτρηση με τους Αρκάδες έκανε και ο γενικός αρχηγός της Μαύρης Θύελλας Νικήτας Παπανικολόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε από το ματς που προηγήθηκε με τον Μεσσηνιακό και έφθασε σ’ αυτό που ακολουθεί με τον Παναρκαδικό… «Μετά το παιχνίδι με το Μεσσηνιακό, που σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε και φυσικά δεν ήταν ικανοποιητικό για εμάς, δεν μείναμε εκεί, το ξεχάσαμε αμέσως και κοιτάξαμε μπροστά. Ολη την εβδομάδα δουλέψαμε σκληρά τόσο στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια κτυπώντας το καμπανάκι στους ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναρκαδικό. Τους επισημάναμε ότι το μοναδικό αποτέλεσμα που υπάρχει είναι η νίκη. Στον αγώνα με το Μεσσηνιακό μας έμεινε για άλλη μια φορά η αγάπη του κόσμου για την ομάδα, παρότι δεν κερδίσαμε. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Καλαμάτα. Το γνωρίζουμε όλοι μας και οι παίκτες πρέπει να το δείξουν την Κυριακή μέσα στο γήπεδο. Από την πλευρά μου έχω να τονίσω ότι όλοι στην ομάδα θέλουμε να πετύχει όχι μόνο τη νίκη στο προσεχές παιχνίδι, αλλά να καταφέρει να πετύχει τον στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου».
 
«Επίσκεψη» στήριξης των φιλάθλων
Τη χθεσινή προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο παρακολούθησε και αντιπροσωπεία μελών του συνδέσμου φιλάθλων “Bulldogs Club”, που είχε ολιγόλεπτης διάρκειας ομιλία με τον προπονητής της ομάδας κ. Γκόφα, τον γενικό αρχηγό Νικήτα Παπανικολόπουλο, τους αρχηγούς Γιάννη Τσόπελα, Νίκο Τριανταφυλλάκη, Βασίλη Σκαρλάτο, και τον Παναγιώτη Τσιμικλή, έναν εκ των παλαιότερων αθλητών της Μαύρης Θύελλας. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα με τους οργανωμένους φιλάθλους να τονίζουν μεταξύ άλλων ότι βρίσκονται πάντα κοντά στην ομάδα και τη στηρίζουν. Από την πλευρά του  ο κ. Παπανικολόπουλος τους ευχαρίστησε για την έως τώρα στήριξη τους στην ομάδα και τους ζήτησε να συνεχίσουν να πράττουν το ίδιο, όχι μόνο στο ματς της Κυριακής με τον Παναρκαδικό, αλλά και σε όλα τα επίσημα παιχνίδια της φετινής χρονιάς.
 
 
Κλειστά χαρτιά… ελάχιστες αλλαγές
Στα αγωνιστικά τέλος, η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε τακτική και οικογενειακό δίτερμα στο οποίο πάντως ο κ. Γκόφας δεν άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με τους παίκτες που προορίζει για το βασικό σχήμα. Η εξέλιξη της προετοιμασίας και τα όσα δοκίμασε τα τελευταία 24ωρα, φανερώνουν την πρόθεσή του να στηριχθεί στους παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στο Μεσσηνιακό, χωρίς να προτίθεται να κάνει σημαντικές αλλαγές. Μπορεί κάποιοι ποδοσφαιριστές να μη διανύουν την καλύτερή τους περίοδο, όμως ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας επιδιώκει προφανώς να εξωτερικεύσει την πλήρη στήριξή του. Μοναδική εξαίρεση μπορεί ν’ αποτελέσει ο τερματοφύλακας, καθώς Ριγανάς και Κολοβούρης «παίζουν» με ίδιες πιθανότητες.
Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι και μετά το τέλος της προπόνησης θα γνωστοποιηθεί στους ποδοσφαιριστές ποιοι θα βρίσκονται στην αποστολή για την αυριανή αναμέτρηση. Δεδομένη είναι η απουσία των Μπελεβέτη και Οδεμισιώτη, που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποκατάστασης, καθώς επίσης και του στρατευμένου Ηλιόπουλου αλλά και του τραυματία Παύλοβιτς.
 
Μήνυμα Λυκούργου εν όψει Παναρκαδικού
Το σύνηθες πριν από κρίσιμα παιχνίδια μήνυμά του, με αποδέκτη τους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας, απέστειλε ο επίτιμος πρόεδρος της Καλαμάτας, Λυκούργος Γαϊτανάρος, συνδυάζοντας μάλιστα χρονικά την περίοδο που διανύουμε μ’ αυτή του 1971, όταν η Μαύρη Θύελλα είχε κατακτήσει μεγάλες επιτυχίες…
«Αγαπητοί φίλαθλοι, ο αγώνας της Κυριακής είναι αγώνας ζωής και θανάτου. Τα περιθώρια στενεύουν και τα όνειρα σβήνουν. Πρέπει να δώσουμε το παρών. Ο μήνας Νοέμβριος του 1971 ήταν ο μήνας που μετά τον αγώνα της Καλλιθέας τον οποίο πήραμε (1-0, στις 14-11-1971), στο γήπεδό μας,  όπως θα διαβάσετε στο φύλλο της εφημερίδας «Θάρρος που επισυνάπτω. Η βαθμολογία άλλαξε και ήρθε πρώτος ο Αργοναύτης και δεύτερη η Καλαμάτα.
Στον αγώνα της Κυριακής στο γήπεδο του Αργοναύτη την Κυριακή 21-11-1971 η Καλαμάτα νίκησε τον Αργοναύτη και έτσι ήρθε πρώτη. Να προσευχηθούμε στο μεγάλο Θεό να μας δώσει το μεγάλο δώρο που μας έδωσε το 1971. Για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά μας!
Το κείμενο του αγώνος που αναγράφεται στο φύλλο του «Θάρρους» που είναι από τις  πιο παλιές εφημερίδες.
Λυκούργος Γαϊτανάρος»

Του Νίκου Μπαλόπουλου