Οι νάυλον σακούλες μπορούν να πνίξουν κουτάβια, όχι όμως την ελπίδα…

Οι νάυλον σακούλες μπορούν να πνίξουν κουτάβια, όχι όμως την ελπίδα…

Φρίκη και ελπίδα πάνε μαζί σε αυτόν τον κόσμο και αυτό αφορά και τον μικρόκοσμό μας, στην Καλαμάτα… Η περίπτωση των αξιαγάπητων ημίαιμων ασπρόμαυρων κουταβιών, αποτελεί δυστυχώς μια ακόμη τέτοια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση. Βρέθηκαν πριν από ένα μήνα πεταμένα σε κτήμα στην Κηπούπολη, αμέσως μετά τη γέννησή τους, με μηδαμινές ελπίδες επιβίωσης, όχι μόνο εξαιτίας της εγκατάλειψης, αλλά και διότι ο αγαπητός, κατά τ’ άλλα συμπολίτης μας, φρόντισε να τα κλείσει σε μια νάυλον σακούλα. Η απάνθρωπη πράξη του στέφθηκε με …επιτυχία κατά το ήμισυ, καθώς τα δύο από τα πέντε πανομοιότυτα αδελφάκια βρέθηκαν νεκρά. Τα υπόλοιπα ήταν τυχερά στην ατυχία τους, καθώς έπεσαν πάνω στην ευαισθησία μιας νεαρής μαθήτριας, της Κωνσταντίνας –αυτό κι αν είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο- η οποία με τη βοήθεια της οικογένειάς τους πρόσφεραν μια ζεστή αγκαλιά και περισσή φροντίδα για τα τρία νεογέννητα κουταβάκια.
Το ένα μάλιστα έχει ήδη δοθεί σε ένα πολύ φιλόζωο σπίτι και το μέλλον του προοιωνίζεται ευοίωνο.
Μακάρι να βρεθούν γρήγορα, το ίδιο ευαίσθητοι άνθρωποι, που η καρδιά τους δεν έχει σκληρύνει και τόσο από την οικονομική κρίση και να υιοθετήσουν τον Άρτσι και τη Νόνα, όπως τα ονόμασαν προσωρινά οι φύλακες-άγγελοί του, οι οποίοι έχουν μάλιστα ήδη έναν μεγαλόσωμο σκύλο και δεν μπορούν να τα κρατήσουν πολύ ακόμη στο διαμέρισμα που ζουν.
Αν είστε κάποιος από αυτούς, καλέστε στο 6986-280020 ή προτείνετέ το και σε γνωστούς σας και ίσως έχουμε σύντομα κάποιο καλό αποτέλεσμα…
Χ.Ε.