Πήραν από την Κυπαρισσία ασθενοφόρο πριν από δυόμισι μήνες, αλλά ακόμα να το επιστρέψουν…

Πήραν από την Κυπαρισσία ασθενοφόρο πριν από δυόμισι μήνες, αλλά ακόμα να το επιστρέψουν…

Έκπληκτοι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, το βράδυ της Τρίτης, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες άκουσαν σχετικά με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που εδώ και δυόμισι μήνες «πήρε» το Νοσοκομείο Καλαμάτας για να εξυπηρετήσει το εκεί ΕΚΑΒ (!), αλλά ακόμα δεν έχει επιστραφεί!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις αρχές του Αυγούστου ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, ζήτησε από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ένα ασθενοφόρο για να εξυπηρετηθεί το ΕΚΑΒ Καλαμάτας, επειδή κάποιο δικό τους ασθενοφόρο είχε υποστεί ζημιά. Παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας στήριξης των δομών Υγείας, παραχωρήθηκε από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ένα ασθενοφόρο – μία σύγχρονη κινητή μονάδα που είχε παραχωρηθεί από την Ε.Ε. στο ΕΚΑΒ Αθηνών και από αυτό στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Λίγες μέρες αργότερα, όπως πληροφορηθήκαμε, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας ζήτησε να παραχωρηθεί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και δεύτερο ασθενοφόρο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, γιατί πώς θα λειτουργούσε το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, και ευγενικά τού αρνήθηκαν.
Μάλιστα, για το θέμα, οι πληροφορίες λένε, ενημερώθηκε και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Τάκης Κατσίβελας.
Όπως λένε στην Κυπαρισσία «αφού ήταν για το ΕΚΑΒ Καλαμάτας, γιατί δε ζητούσαν την παραχώρηση ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ και γιατί το ζήτησε και το πήρε το Νοσοκομείο Καλαμάτας για το ΕΚΑΒ Καλαμάτας; Γιατί το ΕΚΑΒ Καλαμάτας δε ζητούσε από το ΕΚΑΒ Αθηνών και ας μας έλεγε το ΕΚΑΒ της Αθήνας να παραχωρήσουμε το ασθενοφόρο;».
Μάλιστα, σημειώνουν πως «αυτονόητο είναι πως το ένα νοσοκομείο πρέπει να βοηθάει το άλλο και ιδίως τώρα που είμαστε ένα Νομικό Πρόσωπο. Όμως, όταν έγινε η ενοποίηση, μας έλεγαν ότι το μεγάλο νοσοκομείο, της Καλαμάτας, θα ενισχύει το άλλο, της Κυπαρισσίας, αλλά βλέπουμε ότι, αντί να γίνεται αυτό, αποδυναμώνεται περισσότερο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Το ασθενοφόρο το έχουν πάρει από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα, δυόμισι μήνες, και δεν το έχουν επιστρέψει».
Επίσης, σχολιάζουν πως ακόμα και γιατροί, αντί να έρχονται από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, πηγαίνουν από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα. «Έναν ορθοπαιδικό έχει μόνο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και του βάζουν εφημερίες στην Καλαμάτα. Το ίδιο, με εφημερίες, κάνουν και σε παιδίατρο. Και άλλες ειδικότητες από την Κυπαρισσία πηγαίνουν στην Καλαμάτα. Αυτή είναι η ενίσχυση; Αποδυνάμωση είναι!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου