Σαν να μην έγινε ποτέ το εκπτωτικό δεκαήμερο λένε οι καταστηματάρχες

Σαν να μην έγινε ποτέ το εκπτωτικό δεκαήμερο λένε οι καταστηματάρχες

Ολοκληρώθηκε χθες πρακτικά και σήμερα τυπικά το πρώτο ενδιάμεσο εκπτωτικό δεκαήμερο που ξεκίνησε φέτος.
Ίσως η άγνοια του κόσμου, ίσως η ζέστη που δεν προκαλεί σε κανέναν ανάγκη να αγοράσει χειμωνιάτικα είδη και, φυσικά, η κρίση, συντέλεσαν στην αποτυχία της πρώτης εκπτωτικής περιόδου στην Καλαμάτα, με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν στο «Θάρρος» ότι δεν είδαν διαφορά στην κίνηση, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
 
Λευκά είδη Ψηλάκη
«Το δεκαήμερο των εκπτώσεων που σήμερα τελειώνουν έγινε με το σκεπτικό να αποτελέσει  μία ανάσα για την αγορά, η οποία ήταν αναγκαία και για το καταναλωτικό κοινό και για τους καταστηματάρχες. Αυτή η περίοδος προσέφερε καινούρια εμπορεύματα με χαμηλότερες τιμές.
Δεν έχουμε κάνει απολογισμό για το πώς κινήθηκε η κίνηση, αφού σήμερα τελειώνει η περίοδος, πάντως σε μένα προσωπικά δεν παρατηρήθηκε διαφορά» σχολίασε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Λ. Ψηλάκη.
Ρωτώντας την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου αν είναι αρνητικό να υπάρχουν εκπτώσεις τέτοια περίοδο για τους καταστηματάρχες, μας απάντησε πως «είναι δύσκολο, καθώς αναγκάζονται να πουλήσουν νέο εμπόρευμα με έκπτωση. Αντίθετα, όμως, για το καταναλωτικό κοινό, είναι συμφέρον. Βέβαια, το θετικό για εμάς είναι ότι αυξάνεται ο τζίρος μέσα από τις πωλήσεις και έτσι υπάρχει ανταπόδοση».
 
Οπτικά Σινάπη
Η Μάρθα Σινάπη, που διατηρεί κατάστημα οπτικών στην πόλη, μας είπε ότι δεν υπήρξε διαφορά αυτό το δεκαήμερο στην κίνηση, καθώς ο κόσμος δεν το είχε αντιληφθεί.
Σύμφωνα με την ίδια, στο κατάστημά της, όπως και στα περισσότερα, υπάρχει διάθεση να βοηθηθεί το καταναλωτικό κοινό και γίνονται προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Υποδήματα Λαφαζάνος
«Την περίοδο αυτή δεν παρατηρήσαμε καμία διαφορά στην κίνηση» δήλωσε ο Γιάννης Λαφαζάνος. Ο ίδιος, βέβαια, δεν είναι αντίθετος σε αυτή την ιδέα, ελπίζοντας πως έτσι θα αυξηθεί η κίνηση.
 
Secret Boutique
H Μαρία από το Secret Boutique ενημέρωσε ότι στο κατάστημα γινόταν έκπτωση 20% σε όλα τα είδη και παρατήρησε μια μικρή αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σχολίασε, πάντως, πως ο ζεστός καιρός αποτρέπει το καταναλωτικό κοινό να αγοράσει χειμερινά ρούχα.
 
Martin’s
Η κίνηση στο Martin’s, όπως μας είπε ο Αντρέας, είναι φυσιολογική και δεν άλλαξε κάτι λόγω του δεκαημέρου των εκπτώσεων, καθώς «ο κόσμος δεν το περίμενε. Για να φανταστείτε, δε μας ρωτούσαν καν αν υπάρχουν εκπτώσεις και τους το λέγαμε εμείς. Σίγουρα και ο καιρός δεν είναι σύμμαχός μας αυτές τις μέρες».
 
Attrativo
«Γενικότερα δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση, καθώς δεν είχαν βάλει εκπτώσεις όλες οι εταιρείες, αλλά και όλα τα καταστήματα. Οι εκπτώσεις είχαν μπει επιλεκτικά και σε ένα ποσοστό του 20%» μας είπαν από το Attrativo.
 
Βιβλιόπολις
Η Δήμητρα Δημοπούλου μάς δήλωσε ότι όλο το χρόνο υπάρχουν προσφορές σε βιβλία και σε είδη χαρτοπωλείου: «Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο δεκαήμερο των εκπτώσεων, αν και αυτές έφταναν έως 50%».
 
Genesis
Το εκπτωτικό δεκαήμερο ήταν σαν να μην υπήρχε», παρατήρησαν από το Genesis, «καθώς η κίνηση κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Το πρόβλημα για εμάς είναι ότι ακόμα παραλαμβάνουμε ρούχα, οπότε είναι αδύνατο να πουλήσεις με έκπτωση κάτι που έχεις πάρει τώρα.
Πλέον ο κόσμος κάνει ψώνια μόνο όταν έχει καλή ψυχολογία και ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής. Μόνο όταν μπει για τα καλά ο χειμώνας θα αγοράσουμε χειμερινά ρούχα».
 
Οπτικά Βαλσαμάκης
«Δε νομίζω πως ο κόσμος κατάλαβε ότι είχαμε εκπτώσεις, ήταν σαν να μην υπήρχαν και ας είχαμε πραγματικές εκπτώσεις, που έφταναν έως και 50%. Δε μας ενόχλησαν οι εκπτώσεις που γίνονταν στα είδη μας, απλά περιμέναμε να έχει περισσότερη δουλειά» παρατήρησαν από τα Οπτικά Βαλσαμάκης.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση