Στην Καλαμάτα ο Γρηγόρης Καλομοίρης για την απεργία στις 6 Νοεμβρίου


Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μεσσηνίας, αλλά και το 3ο Λύκειο της πόλης, προκειμένου να μιλήσει με εργαζομένους για τα προβλήματα υγείας και παιδείας.
Εν συνεχεία, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με την πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Νικολίνα Λέκκα και τον Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος εκπροσώπησε τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Καλομοίρης κάλεσε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην απεργία της προσεχούς Τετάρτης, μιλώντας για τις περικοπές που έχουν γίνει σε υπαλλήλους στους αρχαιολογικούς χώρους και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην παιδεία με τη διαθεσιμότητα των καθηγητών, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στόχος της ΑΔΕΔΥ, παρατήρησε, είναι η αντίσταση, που αποτελεί μονόδρομο, ενώ χρειάζεται αγώνας πολύμορφος και παρατεταμένος. Ζητά δε τη στήριξη από όλους, αλλά και διαγραφή του χρέους, «ένα χρέος που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά οι κυβερνήσεις».
Λαμβάνοντας το λόγο ο Μανώλης Μάκαρης μίλησε για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα για τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, καθώς οι διορισμοί έχουν παγώσει.
Για τη Μεσσηνία, όπως είπε, σημαντικό ρόλο έχει και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που είναι υποψήφιο να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας, αφού επίσης παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις.
Αυτό που ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι καλύτερο σύστημα υγείας, ειδικά σε περίοδο κρίσης.
Τέλος, ενημέρωσε για την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο στις 30 Νοεμβρίου, με θέμα την οικονομική κρίση στην υγεία.
Π.Μπ.