Στις 13 Δεκεμβρίου το άναμμα το δέντρου

Στις 13 Δεκεμβρίου το άναμμα το δέντρου

Πολλές συναυλίες έχει προγραμματίσει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κατά το προσεχές διάστημα, όλες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Μετά τις τέσσερις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν κατά την περίοδο 18-24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της εβδομάδας «Η δική μας Κάλλας», ακολουθούν οι εξής, με κορυφαία την παρουσία στην Καλαμάτα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία θα δώσει και συναυλία:
Συναυλία προς τιμήν του παλαιού καθηγητή κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Θόδωρου Παναγόπουλου (πρώτη συνεργασία του το 1986) με δικά του έργα, τα οποία ερμηνεύουν σπουδαστές του Ωδείου όλων των τάξεων κιθάρας (των καθηγητών Καραχάλιου, Παναγόπουλου, Κουφουδάκη και Χόχωλη) την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου.
Συμμετοχή του Ωδείου στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, με τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Παιδική Χορωδία σε διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρη, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα.
Συμμετοχή του Ωδείου με το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής στη χριστουγεννιάτικη συναυλία που οργανώνει η χορωδία «Αρμονία» την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ωδείου με τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Μικρή Ορχήστρα και τις Χορωδίες του Ωδείου, που θα διευθύνει ο Ιβάν Μάτζαρης στο Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (δύο παραστάσεις, στις 7.00 το απόγευμα και στις 9.00 το βράδυ).
Χριστουγεννιάτικη συναυλία των τάξεων Μουσικής Προπαιδείας (οργάνωση Λένα Αγγελέτου) στο Πνευματικό Κέντρο, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα.
 
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τριήμερο παρουσίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Καλαμάτα για σεμινάρια που θα δώσουν σε σπουδαστές της Καλαμάτας οι κορυφαίοι μουσικοί της (7-8-9 Ιανουαρίου 2014) και συναυλία της ΚΟΑ στις 9 Ιανουαρίου 2014.