Στυγνή δολοφονία 87χρονου από 39χρονο Αλβανό για 125 ευρώ!


Μια υπόθεση ανθρωποκτονίας υπερήλικα στο Κρυονέρι Τριφυλίας, από έναν Αλβανό, για 125 ευρώ, εκδικάζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας.
Το συμβάν είχε γίνει πέρυσι το Δεκέμβριο και ο 39χρονος δράστης, που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου, αντιμετωπίζει τις βαριές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.
 
Για 125 ευρώ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις 15 Δεκεμβρίου πέρυσι, στις 9.00 το βράδυ, ο 87χρονος βρισκόταν έξω από την είσοδο του σπιτιού του. Ο 39χρονος Αλβανός τού επιτέθηκε με ένα καδρόνι και του κατέφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Ο υπερήλικας έπεσε αναίσθητος και ο 39χρονος  πήρε από τις τσέπες του 125 ευρώ.
Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας τον 87χρονο αιμόφυρτο και αβοήθητο, ενώ σε παρακείμενο κτήμα πέταξε το καδρόνι με το οποίο τον χτύπησε. Κρύφτηκε σε εγκαταλελειμμένο σχολείο της περιοχής, όπου διέμενε προσωρινά, ενώ στις τουαλέτες του κτηρίου έκρυψε τα γάντια και το μπουφάν που φορούσε την ώρα της ληστείας.
Εκεί τον βρήκαν οι αστυνομικοί.
Το συγκλονιστικό είναι ότι βρήκαν πάνω του τα χαρτονομίσματα των 125 ευρώ που πήρε, βαμμένα με το αίμα του 87χρονου.
Ο άτυχος γέροντας εντοπίσθηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και λίγες ημέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Της Βίκυς Βετουλάκη