Τα επόμενα δυο παιχνίδια κρίνουν τα πάντα για τη «Μαύρη Θύελλα»

Τα επόμενα δυο παιχνίδια κρίνουν τα πάντα για τη «Μαύρη Θύελλα»

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
Πολύτιμο έδαφος έχει χάσει η ομάδα της Καλαμάτας μετά το κάκιστο ξεκίνημά της και τη συγκομιδή των τεσσάρων μόλις βαθμών στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει και η αγωνιστική ανάκαμψη φαντάζει με μονόδρομο για το συγκρότημα του Μίλτου Γκόφα που ξέρει πολύ καλά πως τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Το δίδυμο των παιχνιδιών που ακολουθεί και οι αγώνες με Παναρκαδικό (εντός) και Ατρόμητο Αχαΐας (εκτός), θα κρίνουν πολλά στην προσπάθεια την οποία καταβάλει η Μαύρη Θύελλα να ανακάμψει. Είναι σαφές πως το απόλυτο των βαθμών θα αποτελούσε ιδανική εξέλιξη για την Καλαμάτα, που χρειάζεται άλλωστε να κάνει την υπέρβαση, φανερώνοντας επιτέλους τις αρετές της.
Κι αν για κάποιους η ομάδα χαρακτηρίζεται από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της σ’ όλες τις γραμμές, απαιτείται άμεσα η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας και μάλιστα με ηχηρό τρόπο. Η Καλαμάτα έχει δεχθεί 7 τέρματα σε 5 ματς και διαθέτει την τρίτη χειρότερη άμυνα του ομίλου – πίσω της είναι οι αδύναμες ομάδες των Σαγέικων και του Πανόπουλου, που έχουν δεχθεί 12 και 11 τέρματα αντίστοιχα – κάτι που πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα ισοδυναμούσε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Το αγωνιστικό αυτό χαρακτηριστικό θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα του τεχνικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών, που οφείλουν από τη μεριά τους να αποδείξουν ότι αξίζουν να φορούν τη φανέλα της ιστορικής και μεγάλης ομάδας της Καλαμάτας. Η αλήθεια είναι ότι πλην εξαιρέσεων η πλειοψηφία των παικτών κινούνται στη μετριότητα και αυτό έχει στοιχίσει σ’ όλα σχεδόν τα παιχνίδια. Είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν την υπέρβαση, κάνοντας όμως το αυτονόητο, δηλαδή να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και να την οδηγήσουν στις νίκες και τους βαθμούς. Ο κόσμος τους στηρίζει, όμως τα περιθώρια έχουν στενέψει.
 
Ατομικό και χθες ο Μπελεβέτης
Από κει και πέρα και όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, που μετρά άλλωστε περισσότερο από σχολιασμού και κριτικές, η ομάδα συνέχισε την προετοιμασία της για το ματς της Κυριακής με τον Παναρκαδικό, με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο, που περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις κατοχής μπάλας και τακτικής. Ο κ. Γκόφας είδε τον Μπελεβέτη να συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει πως οι πιθανότητες συμμετοχής του στον Κυριακάτικο αγώνα είναι λιγοστές, ενώ ανεβάζει κατακόρυφα ρυθμούς και ένταση ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος, όμως και αυτός βρίσκεται πίσω λόγω του τραυματισμού του.
 
 
 
Στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια του κυριακάτικου ματς
Μπορεί η ομάδα να απογοήτευσε τον κόσμο της στο ντέρμπι με τον Μεσσηνιακό, όμως οι διοικούντες της Καλαμάτας αισιοδοξούν ότι αυτός θα βρεθεί και πάλι στο πλευρό της ομάδας, δίνοντας την ώθηση που απαιτείται για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Μάλιστα από χθες το πρωί τέθηκαν στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια του αγώνα, τα οποία κοστίζουν 10 ευρώ, πλην των γυναικών και των φοιτητών, για τους οποίους η τιμή είναι 5 ευρώ.
 
 
Με κόσμο στην Καλαμάτα ο Παναρκαδικός
Το μεγάλο κυριακάτικο παιχνίδι της Καλαμάτας με αντίπαλο τον Παναρκαδικό, θα φέρει στο Δημοτικό Στάδιο εκτός από τους πολυάριθμους φίλους της Μαύρης Θύελλας και αρκετούς Αρκάδες. Είναι μια αναμέτρηση με ιδιαιτερότητες, καθώς κοντράρονται δύο από τα πλέον ιστορικά σωματεία της Πελοποννήσου. Η διοίκηση λοιπόν του Παναρκαδικού διαθέτει πούλμαν δωρεάν για τους φιλάθλους της ομάδας της Τρίπολης, που καλούνται να βάλουν το χέρι στη τσέπη μονάχα για το εισιτήριο του αγώνα, που κοστίζει 10 ευρώ.
 

Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας το Δημοτικό Στάδιο
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καλαμάτας γνωστοποίησε χθες ότι το Δημοτικό Στάδιο εξασφάλισε άδεια λειτουργίας για τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της Καλαμάτας μπορεί να κοιτάζει με ηρεμία την επόμενη ημέρα. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό εξασφαλίστηκε προσωρινή άδεια μέχρι το τέλος του χρόνου, όμως πλέον το θέμα βρήκε λύση τουλάχιστον για την επόμενη διετία. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας έχει ως εξής…
«Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας χορήγησε άδεια λειτουργίας (ΑΔΑ: ΒΛΛΑΟΡ1Φ-Ω7Ε) στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας (ανοιχτό και κλειστό). Η χωρητικότητα του ανοιχτού χώρου είναι 4.650 ατόμων και του κλειστού χώρου 700 ατόμων. Η άδεια ισχύει για 2 έτη.
Με ενέργειες του Δήμου έχουν αδειοδοτηθεί το κλειστό γήπεδο «Τέντα», καθώς και ο κλειστός και ανοιχτός χώρος στο Στάδιο της Παραλίας, ενώ κατά το προσεχές διάστημα αναμένεται να αδειοδοτηθούν τα γήπεδα Μπαχράμη, Λουκαρέα στην Καλαμάτα και Γεωργανά στη Σπερχογεία. Επίσης, θα κληθεί η αρμόδια επιτροπή να ελέγξει το γήπεδο Ασπροχώματος».
 
Όλοι οι παραπάνω αθλητικοί χώροι αδειοδοτούνται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία τους.