Τα χθεσινά αποτελέσματα αλλά και τα σημερινά παιχνίδια (φωτογραφίες)

Τα χθεσινά αποτελέσματα αλλά και τα σημερινά παιχνίδια (φωτογραφίες)

Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 6ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, αλλά και της 3ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος της  Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, είχαν ως εξής:

Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πύλος – Ομόνοια        3-2
Εθνικός Μ. – Τ. Άγρας           2-0
Ολυμπιακός Κ. – Πάμισος Μ. 0-0
ΑΟ Φαραί – Δώριο 1-0
 
Β΄  ΤΟΠΙΚΗ

Νέος Άρις – Αστέρας Μ. 2-0
Ασπρόχωμα – ΑΠΣ Άρις Κ. 7-0
Βαλύρα – Άμφεια 2-1
ΑΟ Πατίστα – Βλαχόπουλο 1-4
Κορώνη – Πανιώνιος 5-2
Χανδριναϊκός Καλλιθέα 2-1
Χώρα – ΑΕ Λογγάς 3-1
 
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ

Κοπανάκι – Πανευαϊκός 2-0
Θύελλα Μερ. – Πλατύ 3-3
 
 
 
ΦΑΡΑΙ-ΔΩΡΙΟ 1-0
Πριν σφυρίξει ο διαιτητής «κτύπησε» ο Ξεροβάσιλας
Ο ΝΕΑΡΟΣ ΦΟΡ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ 83΄ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΔΙΧΤΥΑ ΣΤΟ 93΄
ΑΤΥΧΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ 
Επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών και των βαθμών για την ομάδα του Φαραί που επικράτησε χθες το βράδυ στο «Π. Μπαχράμης» του Δωρίου με σκορ 1-0, στο ματς που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της 6ης αγωνιστικής.
Το καλαματιανό σωματείο τα βρήκε δύσκολα απέναντι στους Δωριείς, που στάθηκαν ανταγωνιστικά και ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, τουλάχιστον μέχρι το 70΄, ωστόσο, ήρθε η «χρυσή» αλλαγή, ο 21χρονος επιθετικός Νίκος Ξεροβάσιλας να λύσει το «γόρδιο δεσμό» στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, χαρίζοντας ένα ανέλπιστο 3ποντο στο Φαραί που διατηρείται έτσι στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Από την άλλη πλευρά το Δώριο έχει κάθε λόγο να τα βάζει με την ατυχία του, καθώς μολονότι στάθηκε εξαιρετικά, δείχνοντας και πάλι πολύ καλό πρόσωπο, δεν πήρε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας τον οποίο και δικαιούταν.
Μέχρι το κλείσιμο μιας ώρας παιχνιδιού, οι θεατές που βρίσκονταν στο γήπεδο, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι έμεναν από το θέαμα. Το Δώριο ήταν ανώτερο, όμως, δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή του Φαραί και απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ. Στο τελευταίο μισάωρο, ωστόσο, το ματς «άναψε» και ο ρυθμός έγινε πολύ γρήγορος. Στο 70΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστόπουλο, ο Κουτουμάνος απείλησε στο 75΄ όμως το πλασέ έφυγε άουτ και στο 83΄ ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απαντήσουν και μάλιστα εις διπλούν, όμως ο Βόλος αντέδρασε εξαιρετικά στην κεφαλιά του Θ. Γκότση, διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ είχε προηγηθεί η επέμβασή του σε φάουλ του Μακρυνιώτη.
Όλα κρίθηκαν στο 93΄ όταν από δυνατό σουτ του Αντώνη Χριστόπουλου, που είχε απειλήσει και στο 90΄, ο Αθανασόπουλος απομάκρυνε με δυσκολία και στην επαναφορά ο Ξεροβάσιλας βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-0 μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών των παικτών του καλαματιανού Σωματείου.
ΦΑΡΑΙ: Βόλος, Κωστέας, Λιανός, Αρ. Αρβανίτης, Στ. Αρβανίτης, Δουρούμης (70΄ Κορρέτας), Πανταζής, Κουτουμάνος, Φλέσσας (75’ Παχής), Χριστόπουλος, Μιντιλί (83’  Ξεροβάσιλας).
ΔΩΡΙΟ: Αθανασόπουλος, Γιαννόπουλος, Μακρυνιώτης, Νικητόπουλος, Ι. Γκότσης (26΄ λ.τρ. Παπαδόπουλος), Θ. Γκότσης, Καρατζούλιας, Γεωργιόπουλος, Βεσέλις (92΄ Γκιάτα), Γεωργακόπουλος, Εμμανουήλ (90΄ Μπάκο).
 
 
 
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 5-2
Μαθιόπουλος-Καλόμαλος σημειώσατε «1»… 
Σε «επαφή» με την κορυφή του 2ου Ομίλου της Β’ Τοπικής έμεινε ο Ακρίτας Κορώνης που συνδυάζοντας ουσία και θέμα κέρδισε χθες στην «ξερή» έδρα του Μεμί τον Πανιώνιο Καλαμάτας με 5-2.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων αναδείχθηκε ο Χρήστος Μαθιόπουλος, ο οποίος σημείωσε «καθαρό» χατ-τρικ, καθαρίζοντας ουσιαστικά …μόνος του το ματς για την ομάδα του, ενώ αντίστοιχο ρόλο είχε από πλευράς «κυανέρυθρων» ο Τάκης Καλόμαλος, μειώνοντας δύο φορές το σκορ με απ’ ευθείας εκτελέσεις φάουλ!
Αναλυτικότερα ο …χορός των γκολ έχει ως εξής:
20’, 30’ Χρ. Μαθιόπουλος 2-0, 40’ Τ. Καλόμαλος 2-1, 60’ Χρ. Μαθιόπουλος 3-1, 70’ Χάρ. Καπινιάρης π. 4-1, 75’ Τ. Καλόμαλος  4-2, 80’ Μάρκο Τσάνι 5-2.
Ο νεαρός προπονητής Δημήτρης Κουτσουμπός ξεκίνησε στην αρχική 11άδα του Ακρίτα τους Παντ. Μαθιόπουλο, Π. Κυριόπουλο, Θ. Βασιλόπουλο, Κουτσολία, Ι. Κουτσουμπό, Χρ. Μαθιόπουλο, Σπ. Μπλάνα, Κ. Μουτζούρη, Τσάνι, ενώ αγωνίστηκαν ακόμη ο Χάρης Καπινιάρης που κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι και οι νεαροί Νάσος Λαμπρόπουλος (14 ετών) και Γιάννης Σταμάτης (15 ετών).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Καλόμαλος): Χριστόπουλος, Στυλιανόπουλος (Παραμπάτης), Μακρής, Μιχ. Κώστας, Ανδριανόπουλος, Παυλάκος, Ηλιόπουλος, Λουμάκης, Τ. Καλόμαλος, Βοσνάκης.
 
 
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 2-1 ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΑΜΦΕΙΑΣ 
Ο Αστέρας  Βαλύρας πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 χθες στο Δημοτικό Γήπεδο  Ιθώμης (γνωστό και ως «Μαρακανά» της Άνω Μεσσηνίας) του νεοφώτιστου Παπαφλέσσα Άμφειας.
Τα γκολ των «κιτρινόμαυρων» της Ιθώμης πέτυχαν οι  Γιάννης Καρύδης (7΄) και Δήμος (Ντάιμον) Μανιάτης (24΄), ενώ για την ομάδα της Άμφειας μείωσε σε 2-1 ο Παναγιώτης Δωδέκατος (47΄).
Τον αγώνα «σφύριξε» ο Νίκος Τουρλομούσης, με βοηθούς τους Δημήτρη Ταβουλαρέα και Βασίλη Γιαννέα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Μιλτιάδης, Μαυροειδής): Ματθαίος – Λίβας, Μπουρίκας (88΄ Αλεξόπουλος), Μπαρδής (55΄ Γουλιάς), Ραπτέας, Μαρκόπουλος, Δ. Μανιάτης, Βασιλόπουλος, Γεωργομήτρος, Καρύδης, Γεωργακόπουλος (55΄ Σιάγκρης), Μπινίσκος.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ (Δημήτρης Αναστασόπουλος): Παναγιωτίδης, Χριστόπουλος, Γ. Μαλαπάνης, Μέντζας, Σκιαδόπουλος, Χ. Πουλόπουλος, Γ. Δωδέκατος, Π. Σακκάς (75΄ Κουτραφούρης), Κορομηλάς (46΄ Μουτσούλας), Ηλ. Σακκάς, Μπιτσάνης.

  • Παρατηρητής αγώνα ήταν ο εκ των ενωσιακών προπονητών Αλέκος Τσατάς, ενώ γιατρός ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.

 
 
Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ 3-1 ΤΗΝ ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ 
«Σεφτέ» στις νίκες 
Χρειάστηκε να περάσουν 6 αγωνιστικές για να σημειώσει ο Παπαφλέσσας Χώρας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής, καθώς επικράτησε χθες στο γήπεδό του με 3-1 της ΑΕ Λογγάς.
Τα γκολ της τριφυλιακής ομάδας πέτυχαν οι  Άγγελος Τσέρτος (30΄ μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι), Επαμεινώνδας Τσέρτος (75΄) και Κώστας Συκαλιάς (89΄), ενώ για την ΑΕ Λογγάς σκόραρε ο Βασίλης Πέτση (60΄).
Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Καραπιπέρης με βοηθούς τον Λάμπρο Στέφανο και τον Ηλία Τσουλάκο.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ (Δημήτρης Γκότσης): Πίτσιου (77΄ Κακαλέτρης), Επ. Τσέρτος, Αγγ. Δημόπουλος, Ι. Μαθιός, Γ. Καγιάς, Επ. Καγιάς (71΄ Λ. Μαθιός) Κ. Δημόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Τσόπελας (63΄ Μπάρκας), Αγγ. Τσέρτος, Συκαλιάς.
ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Γιώργος Χριστόπουλος, Νίκος Φρίμας): Ηλιόπουλος, Δ. Βέργης (54΄ Κοσμάς), Κορίκε (80΄ Πετρόπουλος), Δρακοπαναγιωτάκης, Β. Αδαμόπουλος (89΄ Δούκας), Κυριόπουλος, Τραγομαλάς, Πέτση, Γελαδάς, Τσούμπας.

  • Παρατηρητής του ματς ήταν ο Γιώργος Σαμαρτζής.

 
 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 2-0
Είχε ουσία με το νεαρό Στρατή και τον έμπειρο Θανόπουλο 
Το χθεσινό «στραβοπάτημα» του Παμίσου στο «Γ. Λουκαρέας» με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Εθνικός Μελιγαλά που έπαιξε …όσο χρειαζόταν για να κερδίσει στην έδρα του τον Τέλο Άγρα με 2-0. Είναι ενδεικτικό ότι ο προπονητής των «κυανόλευκων» Αντώνης Μαυρέας προφύλαξε εν όψει του δεύτερου αγώνα της εβδομάδας που ακολουθεί την Τετάρτη (στην Καλαμάτα με την Ομόνοια) τους Θανόπουλο, Καραπετιάν που μπήκαν αλλαγή, τον Δικαίο που δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου, ενώ στο τελευταίο 25λεπτο αγωνίστηκε ο Μουρούσιας, ο οποίος έφτασε καθυστερημένα στο γήπεδο, καθώς λίγο νωρίτερα είχε «αποχαιρετήσει» τη γιαγιά του (συλλυπητήρια και από το «Θ», Ηλία).
Η νίκη των «κυανόλευκων» ήρθε μέσα σε ένα δεκάλεπτο περίπου στις αρχές της επανάληψης και στηρίχθηκε στην ουσία, που έλλειψε από τον αντίπαλο.
Το 1-0 έκανε ο νεαρός Στρατής στο 55’, με πλασέ κι αφού κινήθηκε πιο γρήγορα από όλους παίρνοντας το «ριμπάουντ» μετά από εκτέλεση φάουλ του Εμμανουήλ στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 60’ μίλησε η εμπειρία και η «συνοχή» των Μουρούσια-Θανόπουλου, με τους δύο Μελιγαλαίους ποδοσφαιριστές να παίζουν το 1-2 και τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα, πετυχαίνοντας το 2-0 για τον Εθνικό.
Από την πλευρά του ο Τέλος Άγρας στάθηκε αρκετά άτυχος σε κάποιες περιπτώσεις, όπως ήταν στο 80’ ένα από τα γνωστά καλοχτυπημένα φάουλ του Δ. Σώκαλη που «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ αξιόλογες στιγμές είχε και στο α’ ημίχρονο με ένα ακόμη φάουλ του Καλαματιανού ποδοσφαιριστή που απέκρουσε δύσκολα στο 10’ ο Μητσέας και τον έμπειρο Λυκούργο Ανδρώνη να πλασάρει άουτ περίπου 5’ πριν το φινάλε, μόνος του απέναντι από τον γκολκήπερ του Μελιγαλά.
Με τη χθεσινή του νίκη ο Εθνικός έμεινε μόνος στη 2η θέση, έχοντας 14 βαθμούς σε 6 αγώνες.
Από την άλλη οι Γαργαλιανιώτες που προπονεί ο Γιώργος Μηλίτσης έχουν δύο νίκες, με τις ήττες να γίνονται κατά μια περισσότερες και μαζί με μια ισοπαλία συμπληρώνουν συγκομιδή επτά βαθμών.
Καλή ήταν η διαιτησία του Κώστα Ψηλοπαναγιώτη (βοηθοί Λουκάς-Κατσάς), αν και οι φιλοξενούμενοι εκφράζουν παράπονα για το φάουλ που προηγήθηκε του 1-0.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Ι. Μητσέας, Μαραβέλας, Κανελλόπουλος, Κουτίβας, Γερμάνης, Τσώνης, Εμμανουήλ, Ηλ. Μητσέας (50’ Θανόπουλος), Στρατής, Κωνσταντόπουλος (65’ Μουρούσιας), Λάγιος (60’ Καραπετιάν).
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσιώλης, Γεωργακόπουλος, Γεωργόπουλος (60’ λ. τρ. Πότσης), Λ.Ν. Ανδρώνης, Αναγνωστόπουλος, Δ. Σώκαλης, Δημητρόπουλος, Παπανδρεόπουλος (70’ λ. τρ. Κολεζνιτσένκο), Λ.Χ. Ανδρώνης (80’ Τ. Λακριντής), Γεωργιόπουλος, Ψωρομύτης.
 
 
Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 4-1 ΤΟΝ ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ ΣΤΟ «Π. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ»
Εντυπωσιακό διπλό
Εντυπωσιακό διπλό για τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου, καθώς επικράτησε με 4-1 του ΑΟ Πατίστα χθες στο Δημοτικό Γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης» σε ματς της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Το ματς εκτός από τα 5 γκολ είχε χαμένο πέναλτι και αρκετές φάσεις μπροστά στις 2 εστίες. Ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου πιο αποτελεσματικός έφθασε στη νίκη που είναι η δεύτερη σερί στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» (είχε προηγηθεί το διπλό με 3-2 κόντρα στον Αίαντα Καλαμάτας).
Από την άλλη πλευρά, η Καλαματιανή  ομάδα ήταν άστοχη (μ’ αποκορύφωμα το πέναλτι στο 72΄) και «πλήρωσε» τα αμυντικά της λάθη.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Βλαχόπουλου ήταν ο Κώστας Ψώνης, που πέτυχε 2 ωραία γκολ και ήταν μια διαρκής απειλή για την αμυντική διάταξη του ΑΟ Πατίστα.
 
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
10΄ ο Γιώργος Καρδάσης λανθασμένη απόκρουση, ο Γιώργος Ζερμπίνος είχε βγει αρκετά από την εστία του, ο Κώστας Ψώνης μ’ εκπληκτικό πλασέ άνοιξε το σκορ.
11΄ ο Νίκος Καναλουπίτης μπροστινή μπαλιά στον Ηλία Κοτταρίδη, που με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
20΄ ο Κώστας Ψώνης πάσα στον Νίκο Ζέρβα, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ άουτ.
30΄ ο Γιάννης Τοντερίκα σέντρα, ο Γιώργος Σακκάς έχασε την μπάλα, ο Ηλίας Κοτταρίδης με πλασέ πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε με υπόδειξη του β΄ βοηθού διαιτητή Νίκου Τσίρμπα ως οφσάιντ προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του πάγκου και των ποδοσφαιριστών του ΑΟ Πατίστα.
37΄ο Γιώργος Κονταργύρης διαγώνιο σουτ, ο Γιάννης Ηλιόπουλος «κόντραρε» και ενώ η μπάλα πήγαινε στην ανοιχτή γωνία.
39΄ ο Νίκος Ζέρβας ωραία μπαλιά στον Αργύρη Ζέρβα, που με πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιώργο Ζερμπίνο, διαμορφώνοντας το 1-2.
47΄ο Κώστας Ψώνης με φοβερό σουτ πέτυχε το 1-3.
58΄ο Παντελής Τσιγαρίδης γύρισμα, ο Γιώργος Καρδάσης πρόλαβε και έδιωξε προτού Κώστα Ψώνη σε κόρνερ.
72΄ο Γιώργος Κονταργύρης ανέτρεψε μέσα την περιοχή τον Γιάννη Τοντερίκα και ο διαιτητής Νίκος Γκούμας έδωσε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Νίκος Καναλουπίτης και ο τερματοφύλακας Γιώργος Σακκάς απέκρουσε στη γωνία του.
Ο Ηλίας Κοτταρίδης έκανε διαγώνιο σουτ άουτ.
74΄ο Ηλίας Νίκας κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Ηλία Μαθιόπουλου, ο διαιτητής Νίκος Γκούμας το θεώρησε ακούσιο.
83΄ο Αργύρης Ζέρβας πάσα στον Κώστα Ψώνη, έκανε το δυνατό σουτ, ο Κώστας Σταυρόπουλος απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε  στον Κώστα Στασινόπουλο, που με γυριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.
Βοηθοί ήταν η Σταματία Τσαούση και ο Νίκος Τσίρμπας.
ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ (Τάκης Βασιλόπουλος): Ζερμπίνος (49΄ Σταυρόπουλος), Μπιτσάνης, Ηλιόπουλος, Αντωνόπουλος, Γ. Καρδάσης, Ζησιμάτος, Καναλουπίτης, Κ. Καρδάσης (60΄ Κυριόπουλος), Κοτταρίδης, Τοντερίκα, Γαλανόπουλος (46΄ Νίκας).
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Παντελής Τσιγαρίδης): Σακκάς, Γεωργακόπουλος (80΄ Λιανός), Φεσσάτος, Μαθιόπουλος, Στασινόπουλος (84΄ Λάζαρης), Γ. Κονταργύρης, Ντερβίσι (51΄ Τσιγαρίδης), Ν. Ζέρβας, Κ. Ψώνης, Αργ. Ζέρβας.

  • Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Νίκος Μαυρίκης, ενώ γιατρός ο Νίκος Μπάκας.

  
 
Ο ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 2-0 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
Με 2 γκολ του Π. Κόντη… 
Με γκολ του Παναγιώτη Κόντη (22΄  και 23΄), ο Νέος Άρις επικράτησε χθες στην έδρα του με 2-0 του Αστέρα Μικρομάνης σε ματς που περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Για το Νέο Άρι ήταν πρώτη νίκη (έχει ισοπαλία, τρεις ήττες, ενώ έκανε το ρεπό του), ενώ ο Αστέρας Μικρομάνης γνώρισε την πρώτη ήττα (έχει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες).
Τον αγώνα «σφύριξε» ο Χαράλαμπος Καστανάς.
Αποβλήθηκε στο 68΄ (μ’ απευθείας κόκκινη κάρτα) ο Γιάννης Γεωργιτσέας (Νέος Άρις).
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ (Παναγιώτης Μαρκόπουλος): Ρουμελιώτης, Π. Σκαλιώτης (59΄ Ι. Σπηλιώτης), Αντωνόπουλος, Κωστόπουλος, Γρίβας (85΄ Ευστ. Σπηλιώτης), Γεωργιτσέας, Π. Μακρόπουλος, Αναστασόπουλος, Αθ. Μαρκόπουλος, Κόντης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ (Σταύρος Φράγκος): Μητσέας, Αναζίκος (30΄ Κωνσταντακόπουλος), Αθ. Καρδάσης, Ζούζουλας, Μπούρας – Σουλιμάς, Μωραγιάννης, Χασάπης, Γ. Σκαρπαλέζος, Π. Καρδάσης (82΄ Μπιτσιάνης), Μιχ. Σκαρπαλέζος, Μπαρούνης (84΄ Δ. Φράγκος).

  • Παρατηρητής του ματς ήταν ο Παναγιώτης Θεονάς, ενώ γιατρός ο Ευστράτιος Κομπότης.

 
 
O XΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ 2-1 ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
 «Καθάρισε» ο Θ. Κοντός… 
Την πέμπτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, πέτυχε χθες ο Χανδριναϊκός, επικρατώντας 2-1 στο γήπεδο Σουληναρίου του ΠΑΟ Καλλιθέας στο γειτονικό ντέρμπι και «φιγουράρει» στην κορυφή του 2ου ομίλου.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Χανδριναϊκό ήταν ο Θανάσης Κοντός που πέτυχε 2 ωραία γκολ (14΄ και 36΄).
Για την ομάδα της  Καλλιθέας, που μετά την ήττα της έχασε πολύτιμο έδαφος, σκόραρε ο Διονύσης Καλδής (62΄).
Τον αγώνα «σφύριξε» ο Δημήτρης Πλακογιάννης.
Βοηθοί ήταν οι Χάρης Τσοπανάκης και Βασίλης Γιαννέτσος.
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάλαμας): Π. Νικητόπουλος, Μάραντος, Κατσιγιάννης, Κότι, Κουφός, Κοντός (88΄ Τσέκα), Κωνσταντινίδης (87΄ Μιχαλόπουλος), Ηλιόπουλος, Κατσάς, Λύρας, Καραμπάτσος (86΄ Β. Νικητόπουλος).
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Βασίλης Ράλλης): Δημητρακόπουλος, Νταϊφώτης, Γάλλος (88΄ Βασιλόπουλος), Τάφα, Κάππος, Καλογερόπουλος, Ν. Σαρδέλης, Ανεστόπουλος (79΄ Ράλλης), Καλδής, Σ. Σαρδέλης (46΄ Δ. Λίγγρης), Κατσίβας.
Παρατηρητής του ματς ήταν ο Μιχάλης Τσορώνης, ενώ γιατρός ο Νίκος Κουτσουμπός.
 
 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-2 

Σε ματς με τρία αυτογκόλ και δύο δοκάρια! 
ΔΙΚΑΙΗ ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΛΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 
Την τρίτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής πέτυχε χθες ο Τσικλητήρας Πύλου, κερδίζοντας με 3-2 την Ομόνοια, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Για δεύτερη φορά οι «ροσονέρι» φιλοξενήθηκαν στο γήπεδο της Μεθώνης, καθώς στο δικό τους έχει γίνει σπορά, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να δείξουν και πάλι το καλό τους πρόσωπο, δίνοντας συνέχεια στη μεγάλη επιτυχία της περασμένης εβδομάδας, μέσα στους Γαργαλιάνους.
Το χθεσινό 3ποντο ήρθε ακόμη πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το σκορ, αν και σε αυτό βοήθησαν τα λάθη και οι ατυχίες του αντιπάλου, που είχε δύο αυτογκόλ!
Ο Τσικλητήρας ευτύχησε να προηγηθεί με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου στο 30’ όταν μετά από σέντρα του Διακουμή από δεξιά ο Σπυρόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με αυτό το προβάδισμα, αλλά το β’ μέρος ξεκίνησε με αρνητικό τρόπο, καθώς στο 10λεπτο …επέστρεψε το «δώρο» στην Ομόνοια. Πιο συγκεκριμένα σε μια προσπάθεια του Παπαγεωργίου να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακά του, από λάθος συνεννόηση αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Μίντζηρα, δίνοντας την ευκαιρία στους Καλαματιανούς να ισοφαρίσουν.
Το συγκρότημα του Σωτήρη Μπουραντώνη δεν έμελλε να χαρεί ωστόσο για πολύ, καθώς περίπου 5 λεπτά αργότερα ο Σωτηρόπουλος εκτέλεσε με πάσα ένα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Κουλόπουλο έκανε το πλασέ, η μπάλα χτύπησε στον Σπυρόπουλο και ξεγελώντας τον Σταθά κατέληξε στα δίχτυα της Ομόνοιας για να γίνει το 2-1, με δεύτερο αυτογκόλ και μάλιστα από τον ίδιο παίκτη.
Στο 75’ η ομάδα της Πύλου πέτυχε και τρίτο γκολ, που αυτή τη φορά “πιστώνεται” ξεκάθαρα στον Κουλόπουλο, με το πλασέ του να αξιοποιεί ιδανικά την ωραία προσπάθεια και πάσα του Σωτηρόπουλου από αριστερά.
Τον επίλογο έγραψε στο 90’ η Ομόνοια, με το πλασέ του Αργύρη Κωστόπουλου να ολοκληρώνει με γκολ έναν ωραίο συνδυασμό, χωρίς όμως να είναι αρκετό για να αλλάξει τη μοίρα της καλαματιανής ομάδας, η οποία γνώρισε μια ακόμη ήττα φέτος (3-2).
Αντίθετα για τους Πυλιώτες τα πράγματα κυλούν κατ’ ευχήν τον τελευταίο καιρό, με τον Τσικλητήρα να διατηρεί μια θέση στην πρώτη 6άδα της Α’ Τοπικής, ικανοποιώντας τους πολυάριθμους και φανατικούς φίλους του που έδωσαν και χθες δυναμικό «παρών» στο γήπεδο. Και μάλιστα όχι μόνο με τις επιτυχίες του, αλλά και με το θέαμα, καθώς κόντρα στην Ομόνοια δημιούργησαν αρκετές ακόμη ευκαιρίες για γκολ, ανάμεσα στις οποίες ένα δοκάρι του Δούνια πριν το ημίωρο και το 1-0 και στο τελευταίο τέταρτο με τον Καλδή κι ενώ το σκορ ήταν ήδη 3-1.
Καλή ήταν η διαιτησία του Παναγιώτη Σερεμέτη και των βοηθών του Α. Καλογερόπουλου και Σ. Παλλαδινού.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Παπαγεωργίου, Βιδάκης, Διακουμής (77’ Μάρης), Κωστόπουλος, Πανταζόπουλος, Μπουντάς, Σωτηρόπουλος, Δούνιας, Πλατάκης (70’ Τ. Καλδής), Κουλόπουλος (85’ Κατσιγιάννης).
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σταθάς, Σπυρόπουλος (80’ Δρογγίτης), Κάππος, Κουραμπάς, Ντάσης, Γυφτέας, Σταματόπουλος, Ντέρτζια, Αργ. Κωστόπουλος, Ασημακόπουλος (50’ Καλογερόπουλος), Καναβός (65’ Δημ. Κωστόπουλος).
 
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-0

Έ(Χ)ασαν έδαφος και οι δύο
ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΣΤΙΕΣ 
Του Νίκου Μπαλόπουλου 
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το σπουδαιότερο παιχνίδι της 6ης  αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας, που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο «Γ. Λουκαρέας», ανάμεσα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και τον Πάμισο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο στείρο 0-0. Το αποτέλεσμα αυτό είναι πέρα για πέρα δίκαιο, ωστόσο το βέβαιο είναι πως δεν ευνοεί κανένα από τα δύο σωματεία, που ήθελαν για διαφορετικούς λόγους να κατακτήσουν το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι για ν’ αφήσουν πίσω το κακό ξεκίνημα ξεκινώντας τη βαθμολογική και αγωνιστική αντεπίθεσή τους, και οι πράσινοι για να μη χάσουν την επαφή με την κορυφή και την ομάδα της Κυπαρισσίας. Τελικά καμία από τις δύο αντιπάλους δεν έφθασε στην επίτευξη του στόχου της και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργου Μπλάνα, τις βρήκε να αποχωρούν απογοητευμένες από την εξέλιξη του ματς και το αποτέλεσμα.
Ωστόσο, η εμφάνισή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λέπτου, είναι η αλήθεια ότι δεν επέτρεψε ν’ ανέβει σημαντικά ο πήχης. Το παιχνίδι ήταν μετριότατο ποιοτικά, εξελίχθηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής κυρίως και ελάχιστες ήταν οι αξιόλογες στιγμές που έγιναν στις δύο εστίες. Οι τερματοφύλακες Ολυμπιακού και Παμίσου είχαν πολύ εύκολο έργο, περνώντας μάλλον ένα ευχάριστο και ξεκούραστο απόγευμα. Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα ίσια την ομάδα της Μεσσήνης, αποδεικνύοντας ότι η βαθμολογική του θέση δεν συνδυάζεται με τις ικανότητές του. Μολονότι οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν και πάλι με πολλές απουσίες – δεν αγωνίστηκαν οι Αριτζής, Πανταζής, Ξυδιάς, Περιβολάρης, Μπάλλας, Αλεξανδρόπουλος, Τσούλος – κατάφεραν να σταθούν ανταγωνιστικοί απέναντι σ’ ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, όμως έγινε φανερή και πάλι η δυσκολία στην τελική προσπάθεια.
Από την άλλη πλευρά, ο Πάμισος δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση, ειδικότερα στο δημιουργικό κομμάτι όπου φάνηκαν αδυναμίες, και ελάχιστες ήταν οι στιγμές που βγήκε με αξιώσεις στην περιοχή του Μάρη. Το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου προσπάθησε κυρίως μέσα από στημένα να γίνει απειλητικό, ενώ στο τελευταίο διάστημα του αγώνα έριξε το βάρος στη διατήρηση του μηδέν, κάτι που τελικά πέτυχε, μολονότι αγωνιζόταν μετά το 88΄ με παίκτη λιγότερο, λόγω της σωστής αποβολής του Κωτσάκη.
Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει ν’ ανεβάσει επίπεδο, κάτι που περιμένουν και οι φίλοι του, γιατί μονάχα έτσι θ’ αυξήσει τις πιθανότητες στο κυνήγι της πρωτιάς, ζητώντας τους βαθμούς και σε παιχνίδια μακριά από την έδρα του.
 
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Φάουλ του Αντωνίου στο 8΄ έστειλε τη μπάλα στη μικρή περιοχή των γηπεδούχων, εκεί όπου ο Φιλόππουλος βρήκε τον Χρήστο Τρίψα, όμως ο έμπειρος μέσος καθυστέρησε, δίνοντας την ευκαιρία στους αμυντικούς να απομακρύνουν. Η απάντηση ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 17΄, όταν ο Τζίφας από καλή θέση σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Στο 21΄ οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Μωράκη, όμως ο κ. Μπλάνας άφησε το ματς να εξελιχθεί σωστά, θεωρώντας ότι ήταν ακούσιο, ενώ στο 23΄ το ξαφνικό σουτ του Φουρναράκου, έστειλε τη μπάλα να περάσει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανδρέου, που ήλεγχε πάντως την πορεία της μπάλας. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στον Πάμισο, όμως ο Βασίλης Αλεβίζος δεν μπόρεσε από καλή θέση να φανεί απειλητικός, με το πλασέ να αποδεικνύεται αρκετά αδύναμο, καταλήγοντας στην αγκαλιά του Μάρη.
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο και οι καλές στιγμές ήταν μετρημένες. Το κόρνερ του Καραγιάννη στο 47΄ βρήκε την εξωτερική μεριά του δεξιού δοκαριού, ενώ στο 86΄ ο Μαρούδας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και είχε το χώρο και το χρόνο να απειλήσει, όμως το σουτ του νεαρού μέσου από το ύψος της περιοχής αποδείχθηκε κάκιστο, με την μπάλα να φεύγει μακριά άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα της επανάληψης, όμως ο Πάμισος κράτησε εύκολα το μηδέν, κάτι που ίσχυσε πάντως και για το άλλο στρατόπεδο.
Το κλείσιμο του αγώνα είχε την αποβολή του Γιάννη Κωτσάκη, που αντίκρισε σωστά στο 88΄ τη δεύτερη κίτρινη για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μαρούδα και ενώ μόλις ένα δεκάλεπτο νωρίτερα είχε δει την πρώτη κάρτα από τον κ. Μπλάνα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μάρης, Αργάνης, Παπαλέξης, Μίντζηρας, Μπαλαλάς, Τζίφας (68΄ λ.τρ. Πέλλα), Φουρναράκος, Μαρούδας, Τσαναλίας, Καραγιάννης (90΄ Γκότσης).
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ανδρέου, Κωτσάκης, Ι. Τρίψας (61΄ λ. τρ. Ρούτσης), Φιλόππουλος, Δημητρακόπουλος, Μωράκης (92΄ Σαλαπατάς), Ζάρκος, Αλεβίζος (74΄ Πατσιώτης), Χ. Τρίψας, Ηλιόπουλος, Αντωνίου.
 
Τα συν του ντέρμπι
Κι αν ως ποιότητα το ντέρμπι κινήθηκε στη μετριότητα, υπήρξαν κάποια στοιχεία που δεν πέρασαν απαρατήρητα. Το ματς  εξελίχθηκε σε ιδανικές συνθήκες, με πολύ κόσμο να βρίσκεται στο γήπεδο, δείχνοντας ότι διψά για καλό ποδόσφαιρο. Η διαιτησία (Μπλάνας, Λάμιας, Αθανασοπούλου) κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, αποφεύγοντας τα σημαντικά λάθη, ενώ τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και οι προπονητές αλλά και οι πάγκοι των δύο ομάδων, στράφηκαν στο ύψος των περιστάσεων αποφεύγοντας εστίες έντασης. Ήταν από τα ντέρμπι που δεν υπήρχαν αψιμαχίες και η ροή ήταν συνεχής, έστω κι αν το κλείσιμο δεν ήταν το ιδανικό, καθώς η μπάλα δεν κατέληξε στο «πλεκτό».
 
 
 
A΄  ΤΟΠΙΚΗ
Τρία ακόμη ενδιαφέροντα ματς για την 6η αγωνιστική 
Ο ΑΟ Κυπαρισσίας κόντρα στον ΑΣ Ανδρούσας 
Ο ΑΟ Κυπαρισσίας που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, φιλοξενεί σήμερα τον φορμαρισμένο ΑΣ Ανδρούσας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.
Ακόμη, η Εράνη Φιλιατρών περιμένει τον ΑΟ Διαβολιτσίου, ο ΑΟ Σπερχογείας «κοντράρεται» με τον Αστέρα Αρφαρών, ενώ ο Απόλλων Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον ΑΟ Μεθώνης.
 
ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΑΡΦΑΡΑ
Να «ζευγαρώσει» τις νίκες του θα επιδιώξει στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον  Αστέρα Αρφαρών ο ΑΟ Σπερχογείας, ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής δε θα έχει στη διάθεσή του τον Ευθύμη Δωδέκατο (τραυματίας).
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» το συγκρότημα των Αρφαρών, βελτιώνοντας τη θέση του στην κατάταξη.
Ο τεχνικός Τάκης Βούτσας και ο συνεργάτης του Παναγιώτης Κουτίβας, θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Κώστα Φέστα (τιμωρημένος).
 
ΕΡΑΝΗ Φ. – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Χωρίς τον Σταύρο Γιάννη (αποβλήθηκε στο μεσσηνιακό ντέρμπι με τον Πάμισο Μεσσήνης) περιμένει τον ΑΟ Διαβολιτσίου η Εράνη Φιλιατρών. Ο τεχνικός Δημήτρης Παναγιώτου προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Σίλβιο Μοροσάνου και Άκη Γκίνο (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς). Η φιλιατρινή ομάδα βλέπει μόνο νίκη, πλησιάζοντας στις πρώτες θέσεις.
Ένα θετικό αποτέλεσμα (έπειτα από 4 σερί ήττες) θέλει η ομάδα του Διαβολιτσίου, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα. Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης δε θα έχει στη διάθεσή του τους Τάσο Ζαμπάρα, Μάριο Βουρνά (ανέτοιμοι μετά τους τραυματισμούς τους).
 
ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον ΑΣ Ανδρούσας ο ΑΟ Κυπαρισσίας, διατηρώντας τη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες του. Ο τεχνικός Τάκης Παναγόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα (επιστρέφουν  οι Γιώργος Μητρόπουλος, Μαρασίν Ντάβι (απουσίασαν με τον ΑΟ Φαραί για διάφορους λόγους).
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και ό,τι βγει είναι ο στόχος του συγκροτήματος της Ανδρούσας.
Ο τεχνικός Κώστας Καλογερόπουλος και οι συνεργάτες του Σπύρος Δημητρακόπουλος, Απόστολος Παναγόπουλος, θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Φάνη Βλαχόπουλου (τιμωρημένος), Ηλία Μαραγκούλια, Παναγιώτη Φαράντου (τραυματίες).
 
ΑΠΟΛΛΩΝ Κ. – ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Μεθώνης για ν’ ανέβει βαθμολογικά. Ο τεχνικός των «μαυρόασπρων» Γιώργος Γρηγορόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Σκουρλέτης, δε θα έχουν στη διάθεσή τους τον Χρήστο Χριστόπουλο (τιμωρημένος). Επιστρέφουν οι Βαγγέλης Καπακλής (εξέτισε την ποινή του), Βαγγέλης Κουκέας, Παναγιώτης και Δημήτρης Πολυμενέας (απουσίασαν από τον προηγούμενο αγώνα στην Ανδρούσα για διάφορους λόγους).
Ένα καλό αποτέλεσμα θα κυνηγήσει το συγκρότημα της Μεθώνης. Ο τεχνικός Παναγιώτης Βλαχογιάννης και ο άμεσος συνεργάτης του Νίκος Νικολόπουλος, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής…
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Σπερχογεία – Αστέρας Αρφαρών: Ζαρακοβίτης, Ξηρόκωστας, Τσουκάλη
Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Διαβολίτσι: Τσεκούρας, Γιαννέτσος, Καλογερόπουλος
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – Ανδρούσα: Γκούμας, Κασκάνης, Λουκάς
6.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Μεθώνης: Αλεξέας, Τσίρμπας, Καρβούνης
 
 
B΄  ΤΟΠΙΚΗ
Έξι ματς για την 6η αγωνιστική
Έξι ματς διεξάγονται σήμερα για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Στον 1ο όμιλο, ο Κεραυνός Καλαμάτας περιμένει τον Ηρακλή Κυπαρισσίας, ο ΑΣ Μάνεσι υποδέχεται την ΑΕ Αβίας και ο Ηρακλής Καλαμάτας «συγκρούεται» με τη Δόξα Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι.
Στον 2ο όμιλο τώρα, ο Αίαντας Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Βέργας, ο Ολυμπιακός Ανάληψης φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, ενώ ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας.
Αναλυτικά οι συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Βέργα: Κατσάς, Ταβουλαρέας, Κυριόπουλος
3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Καστανάς, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης
Γήπεδο Μάνεσι
Μάνεσι – ΑΕ Αβίας: Σακκάς, Βρυώνης, Τσαούση
Γήπεδο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Απόλλων Πεταλιδίου: Γεωργαντάς, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Μιλτιάδης: Καραπιπέρης, Τσίρμπας, Ρέκκας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Δόξα Καλαμάτας: Ψηλοπαναγιώτης, Παλλαδινός, Μακρής
Ρεπό: Πανθουριακός.
 
Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Εννέα συναντήσεις για την 3η αγωνιστική 
Εννέα συναντήσεις διεξάγονται σήμερα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας. Στον 1ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον ΑΟ Διοδίων, ενώ στον  2ο ο ΑΟ Στενωσιάς «κοντράρεται» με τον Νέστορα Πύλου στο γειτονικό ντέρμπι. Ο ΑΟ Χατζή «συγκρούεται» με τη Θύελλα Χαρακοπιού, ο Αχιλλέας Αβραμιού φιλοξενεί την «αποδεκατισμένο» ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας και η ΑΕ Αιθαίας φιλοξενεί αύριο τον ΑΣ Αμφιθέας (Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης).
Τέλος, στον 3ο όμιλο, ο Ατρόμητος Καλαμάτας «συγκρούεται» με την ΑΕΚ Καλαμάτας, ο Θησέας Καλαμάτας υποδέχεται την ΑΕ Μάνης, ο Ίκαρος Καλαμάτας «κοντράρεται» με τα Πράσινα Πουλιά, ενώ η Θύελλα Παραλίας αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Παραλίας.
Αναλυτικά τα ματς με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
 Σήμερα – 9.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – Πράσινα Πουλιά: Καραπιπέρης, Τζιαμουράνης, Χριστοφιλόπουλος
11.00 π.μ.
Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΠΑΟΚ Κ. – ΑΟ Διοδίων: Π.Ηλιόπουλος, Σκορπιδέας, Λαμπροπούλου
Γήπεδο Στενωσιάς
Στενωσιά – Νέστορας Πύλου: Παλλαδινός, Σταυρόπουλος, Μπασιλάρης
Γήπεδο Πεταλιδίου
ΑΟ Χατζή – Θύελλα Χαρακοπιού: Ταβουλαρέας, Η. Τσουλάκος, Γαλακούτης
Γήπεδο Ασπροχώματος
Ατρόμητος Καλαμάτας – ΑΕΚ Κ.: Γεωργαντάς, Αναγνωστόπουλος, Μανιατέας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης: Μακρής, Στέφανος, Α. Παυλοπούλου
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Θύελλα Παραλίας – Αναγέννηση Παραλίας: Σακκάς, Τσέλο, Ζέρβα
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
Αχιλλέας Αβραμιού – Νέδουσα Αλαγονίας: Σωτηρόπουλος, Λαζαράκης, Παναγιωτόπουλος
 
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου – 4.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΕ Αιθαίας – ΑΣ Αμφιθέας: Καραπιπέρης, Δεδούσης, Κοντογιάννης
Ρεπό: ΑΕ Γαργαλιάνων, ΠΑΟ Καλού Νερού και Δαναός.