Τεράστια η βοήθεια και από εθελοντές στους πλημμυροπαθείς (φωτογραφίες)


Μεγάλη ήταν η συμβολή των εθελοντών για άλλη μια φορά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε στο Δήμο μας, από τις νεροποντές και τις πλημύρες που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κινητοποιήθηκε  από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να εκδηλώνονται τα καιρικά φαινόμενα.
Στης 2μμ, 6 μέλη με 3 αυτοκίνητα τύπου 4Χ4 και μια αντλία με δυνατότητα άντλησης 94 κυβικών την ώρα, ήταν στην διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Καλαμάτας.
Η επικοινωνία που είχε η ομάδα με το κέντρο της Π.Υ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, έδωσε το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή της Θούριας και συγκεκριμένα κάτω από την Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Σε 2 σημεία όπου τα σπίτια βρίσκονταν κάτω από την επιφάνεια του δρόμου, χρειάστηκε η διάνοιξη του δρόμου από χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου, ώστε να μπορέσει να περάσει η αντλία για να προσεγγίσει στα υπόγεια. Συνολικά από την ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας, έγινε άντληση υδάτων από 3 πλημμυρισμένα υπόγεια.
Επειδή η ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 13/11/2013  κάνει λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, τα οποία θα συνεχιστούν σχεδόν στον ίδιο ρυθμό με αυτόν της προηγούμενης Δευτέρας, καλό θα ήταν να  όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι, να διατηρήσουμε καθαρά τα φρεάτια στους δρόμους και όσοι έχουν υπόγεια να είναι σε ετοιμότητα με ότι είναι χρήσιμο π.χ. βενζινοκίνητες  αντλίες κλπ. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε περίπτωση που κάποιο υπόγειο πλημυρίσει, άμεσα, ο ένοικος να ρίξει τον  γενικό διακόπτη του ηλεκτρικού πίνακα, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη ηλεκτροπληξία.
 Σε περίπτωση ανάγκης, το κινητό της ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι 6988 600900, για οποιονδήποτε χρειαστεί άμεση βοήθεια.