Το ανάκτορο Νέστορος αποκτά νέο πρόσωπο

Το ανάκτορο Νέστορος αποκτά νέο πρόσωπο

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΧΘΕΣ Ο Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ
 
Έμπρακτα τα θετικά αποτελέσματα από τη συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας Πελοποννήσου 
 
Η άριστη συνεργασία Δήμου Πύλου – Νέστορος και Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει ως αποτέλεσμα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να προωθούνται προς υλοποίηση πολύ σημαντικά έργα υποδομών, πολιτισμού και οδικά, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη χθεσινή επίσκεψη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, όπου η προϊσταμένη της ΛΗ’ ΕΠΚΑ Άννα Καραπαναγιώτου τούς ξενάγησε στο μουσείο και τον περιβάλλοντα χώρο. Εκεί, ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης αναφέρθηκε στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την αποκατάσταση του κτηρίου Μπάρκα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πολυθεματικός χώρος, που σε συνδυασμό με βασικές εργασίες ανακατασκευής και βελτίωσης των υποδομών του Μουσείου, θα βελτιώσουν την εικόνα του και θα αναδείξουν τον πολιτισμικό πλούτο της περιοχής.
Ο κ. Τατούλης από την πλευρά του, συμμεριζόμενος απόλυτα το όραμα του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, τόνισε την άποψη της Περιφέρειας για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος και δεσμεύτηκε προσωπικά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Άλλωστε, είναι και προσωπική του πεποίθηση, όπως είπε, ότι το συγκεκριμένο μουσείο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και οικονομικής ανάπτυξης.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Ανάκτορο του Νέστορος, στον Εγκλιανό, όπου συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης του στεγάστρου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Ο αρχαιολογικός χώρος του ανακτόρου, σπουδαίας σημασίας όχι μόνο για το Δήμο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, αποκτά νέο πρόσωπο, που θα γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό μετά το 2015, όταν ολοκληρωθούν τα έργα αντικατάστασης του μεταλλικού στεγάστρου. Σε συνδυασμό δε με τα έργα ανάδειξης του αρχαιολογικού μουσείου Χώρας, θα προκύψει ένα ισχυρό πολιτισμικό δίπολο, που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή.
 
Σύσκεψη στο δημαρχείο
Εκτός των έργων πολιτισμού, περιφερειάρχης και δήμαρχος, καθώς και ο αντιπερειφερειάρχης Μεσσηνίας, Παν. Αλευράς, ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης Πύλος-Γιάλοβα», έργο που έχει ξεκινήσει να εκτελείται από την ανάδοχο εταιρεία και οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην Πύλο. Εκεί έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και επισφραγίστηκε η καλή συνεργασία. Έγινε δε εκτενής αναφορά για κάθε ένα έργο από αυτά που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης για το δρόμο Τζάνε – Καλαμάκι του Ριζόμυλος – Κορώνη, μετά από σχετικό αίτημα του αναδόχου, έγινε γνωστό ότι μεθαύριο θα υπογραφεί η σύμβαση για το δρόμο Κορυφάσιο – Σουληνάρι, αναφέρθηκε ότι ετοιμάζονται οι μελέτες για βιολογικούς καθαρισμούς σε Βασιλίτσι και Μεσοχώρο, ενώ ανακοινώθηκε πως θα διοργανωθεί και μια μικρή τελετή ως εγκαίνια για την κατασκευή της νέας εισόδου της Κορώνης.