Το Θάρρος προτείνει για σήμερα


161 ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ    OVER    1,55
Στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν σημειωθεί 22/24 over. Φύσει επιθετικές ομάδες, λοιπόν,  με κενά στην αμυντική τους λειτουργία… Δεν υπάρχει άλλο πιο σταθερό σημείο από το over του 1,55. Τέλος, με αρκετό ρίσκο θα έλεγα ότι παίζει και το 4-6 goal με απόδοση 2,60.
 
247 ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΜΠΑΓΕΡΝ     2    1,95
Τα έχει τα δύσκολα παιχνίδια η Μπάγερν. Εύκολα ή δύσκολα παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει… Το ίδιο θα κάνει και απέναντι στην καλή Ντόρτμουντ.
Επιλέγουμε το διπλό του 1,95… Καραμπινάτη επιλογή είναι και το over του 1,50, το οποίο μπορεί να αποτελέσει και στάνταρ σε κάποιο δελτίο μας…
 
362 ΚΑΡΝΤΙΦ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.    2    1,55
Σχετικά καλή ομάδα η Κάρντιφ. Ομάδα εμπιστοσύνης, όμως υπάρχει ένα αλλά… Απέναντι στη φιλοξενούμενη ομάδα θα έχει δύσκολο έργο. Η Μάντσεστερ Γ., αν βρεθεί στη μέρα της, έχει με το καλημέρα το αποτέλεσμα. Απέναντι στην Κάρντιφ δε θα δείξει έλεος! Φαβορί, λοιπόν, το διπλό του 1,65.
 
351 ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΙΝΤΕΡ  2    1,75
Τρένο ασταμάτητο η Ίντερ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Μπολόνια. Είναι και αυτή η σαρωτική παράδοση των «νερατζούρι» που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Εμείς επιλέγουμε το διπλό του 1,75…
Για τους λάτρεις των μεγάλων σκορ… over 1,75 παρακαλώ.
 
160 ΑΪΝΤΡΑΧ ΦΡ. – ΣΑΛΚΕ     2    2,35
Εντάξει, η Σάλκε είναι ομαδάρα. Ναι, θα την εμπιστευθώ, πόσο μάλλον όταν οι τιμές του διπλού είναι τόσο ψηλές… Από την άλλη, η Άιντραχτ προέρχεται από 3 σερί ήττες. Επιλογή διπλό στο 2,35.
 
166 ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ     1    1,65
Χαμηλά ο άσος στο 1,65 με δεδομένη τη βαθμολογική θέση των ομάδων. Όμως, οι γηπεδούχοι έχουν βρει ρυθμό και δύσκολα θα πετάξουν βαθμούς μέσα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Επιλέγουμε τον άσο του 1,65.
 
Άξια εμπιστοσύνης η Ίντερ
Η σημαντική υστέρηση που παρουσιάζουν φέτος Μίλαν, Λάτσιο, Ουντινέζε, σε συνδυασμό με το ότι η διαφορά της 5ης από την 3η θέση βρίσκεται πλέον στους τέσσερις βαθμούς, αλλά και ότι από εκεί και κάτω βρίσκονται ομάδες που δεν έχουν τη στόφα για να κοιτάζουν τόσο ψηλά (Βερόνα, Τζένοα, Αταλάντα), οδηγεί στο συμπέρασμα ότι 5 ομάδες θα διεκδικήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις.
Οι τρεις που οδηγούν την κούρσα, Ρόμα, Γιουβέντους, Νάπολι, δίνουν αυτή την αγωνιστική σχετικά εύκολα παιχνίδια, γι’ αυτό και οι νίκες τους προσφέρονται σε αποτρεπτικές αποδόσεις.
Αντίθετα, σαφώς πιο δύσκολο είναι το έργο των Ίντερ και Φιορεντίνα που τις καταδιώκουν. Οι «νερατζούρι» ταξιδεύουν στην Μπολόνια για να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα, με την παράδοση να είναι συντριπτικά υπέρ τους (7 «διπλά» στα 8 τελευταία ματς στο «Νταλ’ Άρα») και με το κλίμα στο εσωτερικό των «ροσομπλού» να μην είναι καθόλου καλό, έπειτα από την τελευταία ήττα στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα.
Στην επιφάνεια ήρθαν πάλι δημοσιεύματα που κάνουν επισφαλή τη θέση του Στέφανο Πιόλι, ο οποίος είχε πάρει… ανάσες με τις νίκες επί των Λιβόρνο και Κάλιαρι. Σε αυτό που μπορεί να ελπίζει ο τεχνικός της Μπολόνια είναι στην πολύ καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στον Βάλτερ Ματζάρι, από τον οποίο ηττήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του την περασμένη σεζόν στο ματς Μπολόνια – Νάπολι 0-3 της 8ης Μαΐου. Φυσικά, δε φτάνει μόνο αυτό. Και αναλογιζόμενος ότι η Ίντερ διαθέτει αυτή τη στιγμή την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με ενεργητικό 29 γκολ σε 12 αγώνες και από την άλλη οι «ροσομπλού» τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με παθητικό 24 τέρματα (μόνο η Σασουόλο έχει χειρότερη επίδοση), δεν μπορώ παρά να επιλέξω το «διπλό».
Και για τους λάτρεις της στατιστικής, ίσως αξίζει κι ένα.. ψιλό στο 1-3, σκορ με το οποίο συνδυάστηκαν και οι τρεις τελευταίες εκτός έδρας νίκες της Ίντερ στην Μπολόνια.
Όσον αφορά στη Φιορεντίνα, θα ήμουν σαφώς πιο «ζεστός» για τη νίκη της στο Ούντινε, αν ήταν βέβαιη η απουσία του Ντι Νατάλε από πλευράς γηπεδούχων, κι αν δεν είχαν προηγηθεί οι δύο διαδοχικές εντός έδρας ήττες τους από Ρόμα και Ίντερ. Κι αυτό, γιατί μου μοιάζει αρκετά δύσκολο να… τριτώσει το κακό.
Πηγή: KING BET
 
-Φαίνεται αδιανόητο να μη σκοράρει η Μπάγερν απέναντι στην πειραματική άμυνα που θα παρατάξει ο Κλοπ. Αυτό που θα επιδιώξει ο 46χρονος τεχνικός είναι να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, βάζοντας ίδια ή περισσότερο γκολ από αυτά που θα δεχθεί. Συνδυάζοντας αυτό το στοιχείο με το επιθετικό παιχνίδι των δύο ομάδων (έχουν σκοράρει μαζί 59 γκολ σε 24 ματς), καταλήγουμε στο σύνολο τερμάτων 4-6.

Το Θάρρος προτείνει για σήμερα


137 ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ   OVER    1,55
Με αρκετές απουσίες θα παραταχθούν οι «οράνιε». Ανούσιο το 1,35 του άσου. Πιο συνετή επιλογή το «εύκολο» over του 1,55 και με ρίσκο το 4-6 goal με απόδοση 2,60, στο οποίο μπορούν να συνεισφέρουν και οι Ιάπωνες.
 
147 ΤΡΑΝΜΙΡ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ   Χ(2) 2,05
Ανοδικά η πορεία της Μπρίστολ Σίτι στα τελευταία παιχνίδια και θα έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Τράνμιρ. Η Μπρίστολ μπορεί να βγάλει απόδοση και εκτός έδρας. Πιθανό το διπλό με απόδοση 2,05.
 
208 ΣΕΝΕΓΑΛΗ – ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ     OVER   1,75
Βλέποντας το 3-1 του πρώτου παιχνιδιού, η Ακτή αναμένεται να παίξει πιο ανοιχτά και απελευθερωμένα από τη γηπεδούχο Σενεγάλη. Δύσκολο και χαμηλό το διπλό, με το οποίο δε θα ασχοληθούμε. Θα επιλέξουμε το εύκολο G/G και το Over του 1,75, που εύκολα ή δύσκολα θα έρθει.
 
212 ΡΕΤΖΙΝΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ 2    2,05
Ισορροπημένο φαινομενικά το ματς, γέρνοντας λίγο προς το Παλέρμο. Πάντως, θα είναι δυσκολότερο απ’ ό,τι δείχνει. Ρίσκο το διπλό του Παλέρμο με απόδοση 2,05.
 
222 ΜΟΝΤΕΝΑ – ΚΑΡΠΙ   1,80
Εμπνέει σεβασμό στην έδρα της η Μόντενα, αν και ο συνδυασμός με τη φορμαρισμένη Καρπί μπορεί να μας δώσει παιχνίδι με αρκετά γκολ. Θα εμπιστευτούμε μέσα στο «Αλμπέρτο Μπράλια» τη φορμαρισμένη Μόντενα στον άσο με απόδοση 1,80. Σεβαστό και το σημείο του Over.
 
233 KAMEΡOYN – TYNHΣIA    1    1,60
Παιχνίδι που η μελέτη βγάζει «άσο», αλλά σε αποδόσεις του 1,60. Εύκολα ή δύσκολα το Καμερούν έχει την ποιότητα και το σύνολο να φύγει από το «ΑΧΑΜΝΤΟΥ ΑΧΙΝΤΟΟΥ» με θετικό αποτέλεσμα… Άσος, έστω και στο 1,60. Πάμε παρακάτω.
 
Επιστροφή Όλτρα με καρφιά
Η Χοσέ Λουίς Όλτρα ήταν ο προπονητής που ανέβασε τη Λα Κορούνια από τη β΄ κατηγορία στην α΄ το καλοκαίρι του 2012, έμεινε στον πάγκο της στα πρώτα 17 ματς στην πρεμιέρα και απολύθηκε πέρυσι το Δεκέμβριο.
«Ο Λενδρόιρο (σ.σ. πρόεδρος της Λα Κορούνια) μου φέρθηκε πολύ άσχημα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο», είπε προ ημερών ο Όλτρα, που αντιμετωπίζει ως προπονητής της Μαγιόρκα τώρα τη Λα Κορούνια. «Μου χρωστάνε το πριμ της ανόδου και όλα τα χρήματα της περυσινής σεζόν», συνέχισε ο Όλτρα, που είχε μόνο καλά λόγια για να πει για τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της «Ντέπορ».
Πάντως, ίσως να παίζει το «κεφάλι» του σε αυτό το ματς. Ο νυν τεχνικός της Λα Κορούνια, Φερνάντο Βάθκεθ, είχε αναλάβει τη Μαγιόρκα το φθινόπωρο του 1999 δίχως βαθμό (στην α΄ κατηγορία), την έσωσε και όπως είπε, «είναι μία από τις καλύτερες περιόδους μου στους πάγκους».
Ματσάρα από τις λίγες το μεσημέρι της Κυριακής στο «Ριαθόρ».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χλάπας

Το Θάρρος προτείνει για σήμερα


319 ΛΑΤΣΙΟ – ΤΖΕΝΟΑ    1    1,50
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και ο άσος έχει τον πρώτο λόγο. Είναι, ωστόσο, χαμηλά στο 1,50. Πάμε παρακάτω…
 
321 ΣΑΜΠΤΟΡΙΑ – ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ    1    1,90
Μεταμορφώνεται μέσα στην έδρα της η Σαμπντόρια… Σχεδόν στα μέτρα της το παιχνίδι απέναντι στη Σασσουόλο, η οποία αδυνατεί να βρει λύσεις στα μετόπισθεν. Ο άσος αποκτά νόημα στο 1,90.
 
320 ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΙΝΤΕΡ OVER    1,70
Σέβομαι την Ουντινέζε μέσα στο «ΦΡΙΟΛΙ». Δε θα επιλέξω κάποιο σημείο… συνετή λύση το “G/G” και το Over, καθώς η Ίντερ με την ποιότητα που διαθέτει επιθετικά μπορεί να βρει δίχτυα με το καλημέρα…
 
374 ΤΟΡΙΝΟ – ΡΟΜΑ  2    1,80
Καλή ομάδα το Τορίνο… Από την άλλη, τρένο η Ρόμα και μεγάλο φαβορί για το «διπλό» του 1,80, που, έστω και δύσκολα, θα έρθει… Ως δεύτερη επιλογή παίζει και το over του 1,70.
 
-Η Νάπολι θα προσπαθήσει να «καθαρίσει» από νωρίς το ματς με την Κατάνια στο «Σαν Πάολο», καθώς ακολουθεί ο αγώνας με τη Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Επιλογή μας το άσο ημίχρονο – άσο τελικό, να νικήσουν οι «παρτενοπέι» χωρίς να δεχτούν γκολ, αλλά και να επικρατήσουν στο επιμέρους σκορ και των δύο ημιχρόνων.
-Ο Λούκα Τόνι έφτασε τα 4 γκολ σε 8 εμφανίσεις με τη Βερόνα. Απέναντι στην Κάλιαρι, που δέχεται σχεδόν κατά μέσο όρο δύο τέρματα σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι της, έχει καλές πιθανότητες να βρει και πάλι δίχτυα. Θα το ποντάρουμε και για να σημειώσει το πρώτο γκολ του αγώνα, αλλά και για anytime σκόρερ.
-Ο Μίροσλαβ Κλόζε βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του, όπως φάνηκε και με τις εμφανίσεις του στους αγώνες με Κάλιαρι και Μίλαν. Λογική επιλογή να σκοράρει στο ματς των «λατσιάλι» με την Τζένοα, ίσως και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.
 
OVER ΣΕ…
ΧΕΤΑΦΕ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΚΑΡΝΤΙΦ – ΣΟΥΟΝΣΙ
ΤΟΡΙΝΟ – ΡΟΜΑ
ΛΙΛ – ΜΟΝΑΚΟ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χλάπας