Το κτήριο του Νηπιαγωγείου Κορδία στο «Συν – Ένα»

Το κτήριο του Νηπιαγωγείου Κορδία στο «Συν – Ένα»

Χρησιδάνειο για την παραχώρηση του κτηρίου του Νηπιαγωγείου Κορδία στο θεατρικό σχήμα «Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος», για την ανάπτυξη των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας και η πρόεδρος του σχήματος, Όλγα Θεοδώρου.
Ο Δήμος παραχωρεί άνευ ανταλλάγματος τη χρήση του χώρου, εμβαδού 159,60 τετρ. μέτρων, και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 5 έτη. Σε περίπτωση που ο χώρος του Νηπιαγωγείου Κορδία κριθεί αναγκαίος για τη λειτουργία εκπαιδευτικής μονάδας, θα παραδοθεί άμεσα στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμος θα φροντίσει για τη σύνδεση του κτηρίου με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ, καθώς και για την εγκατάσταση περίφραξης.
Ο δήμαρχος επαίνεσε την πολιτιστική προσπάθεια του «Συν – Ένα» και των λοιπών ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων, τονίζοντας πως σύντομα θα είναι στη διάθεσή τους το αμφιθέατρο του κτηρίου όπου στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο, αφού υπογραφεί η σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ ΟΑΕΔ και Δήμου Καλαμάτας.
Για την εύρυθμη λειτουργία του αμφιθεάτρου, με μέριμνα του Δήμου θα γίνουν οι κατάλληλες συνεννοήσεις και ρυθμίσεις με τα πολιτιστικά σχήματα.