Αναβλήθηκε για του χρόνου η υπόθεση δολοφονίας στη Ναυαρίνου

Αναβλήθηκε για του χρόνου  η υπόθεση δολοφονίας στη Ναυαρίνου

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της εν ψυχρώ δολοφονίας το καλοκαίρι του 2009 του 38χρονου Χρήστου Ξενάκη από 25χρονο (τότε), ο οποίος ήδη εκτίει ισόβια ποινή.
Το Νοέμβριο του 2011 η υπόθεση αναβλήθηκε για πρώτη φορά λόγω απεργίας των δικηγόρων, ενώ χθες αναβλήθηκε κυρίως λόγω απουσίας της βασικής μάρτυρος, της νεαρής που στάθηκε η αιτία να οπλίσει το χέρι του 25χρονου, καθώς ήταν τυφλωμένος από το πάθος του για εκείνη.
Νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης ορίσθηκε η 9η Οκτωβρίου του 2014, με αυστηρή προειδοποίηση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου στον πατέρα της κοπέλας ότι πρέπει να παραστεί.
Σημειώνεται πως ούτε στο πρώτο δικαστήριο είχε παρουσιασθεί η νεαρή, η οποία πλέον ζει στην Κοζάνη, και το δικαστήριο είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή της.
Επίσης, κατά τη χθεσινή διαδικασία απουσίαζαν ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες.
 
Δρακόντεια μέτρα
Όπως και τις προηγούμενες φορές, τα μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης, ήταν δρακόντεια, με έλεγχο να γίνεται σε όποιον έμπαινε για να παρακολουθήσει.
Ο νεαρός κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού με σκυμμένο κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Μικρές στιγμές έντασης κατά τη διαδικασία υπήρξαν από την οικογένεια του αδικοχαμένου Χρ. Ξενάκη, με τον πατέρα του να αποκαλεί τον κατηγορούμενο φονιά και να φωνάζει ότι «οι φονιάδες πρέπει να πεθαίνουν».
Απογοήτευση υπήρξε και από την πλευρά της οικογένειας του κατηγορουμένου, καθώς επιθυμούσαν την εκδίκαση και όχι την αναβολή της υπόθεσης.
 
Αναβολή
Με την έναρξη της διαδικασίας, ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, που είναι βασική μάρτυρας, κατέθεσε στο δικαστήριο επίσημο έγγραφο πως θηλάζει το μωρό της και δεν μπορεί να παραστεί στο δικαστήριο, καθώς και ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν ήταν δύσκολη η μετακίνησή της από τη Βόρεια Ελλάδα.
Η δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Δέσποινα Τσιλιβαράκη, παρατήρησε ότι η πλευρά τους θέλει την παρουσία και κατάθεση της κοπέλας και ζήτησε αναβολή της εκδίκασης.
Αντίθετα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιώργος Ράλλης, ζήτησε την πρόοδο της δίκης, σημειώνοντας πως ό,τι ήταν να πει η κοπέλα το είπε στο πρώτο δικαστήριο και μπορεί να διαβασθεί η κατάθεσή της. Μάλιστα, δεν έγινε δεκτό ούτε το αίτημά του για διακοπή της δίκης λίγες ημέρες για να παραστεί η νεαρή, καθώς την επόμενη εβδομάδα ξεκινά άλλη μεγάλη δίκη.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, με αυστηρές συστάσεις στον πατέρα της νεαρής να παραστεί τον Οκτώβριο.

Της Βίκυς Βετουλάκη