Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη προτείνει για τους αναξιοπαθούντες ο Θ. Μπρεδήμας

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη προτείνει  για τους αναξιοπαθούντες ο Θ. Μπρεδήμας

Να λάβει η Δημοτική Αρχή μέτρα έτσι ώστε να βοηθηθούν οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες, όχι με λόγια αλλά με έργα, ζήτησε χθες σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμας, προτείνοντας απαλλαγή των αναξιοπαθούντων από τα δημοτικά τέλη.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπρεδήμας, «η οικονομική κρίση που πλήττει τόσο τους Καλαματιανούς όσο και τους κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων Άριος, Θουρίας και Αρφαρών και ιδιαίτερα τους αναξιοπαθούντες, έχει προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, εν όψει μάλιστα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από το δήμαρχο κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ληφθούν πρόσθετα μέτρα υπέρ των αναξιοπαθούντων συμπολιτών».
Ακολούθως, διατύπωσε τις προτάσεις του, που έχουν ως εξής:
-Να αυξηθεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων δημοτών στο Κοινωνικό Δημοτικό Παντοπωλείο μέσα από τη μείωση των περιοριστικών ορίων (φορολογικό ποσό δηλώσεως) για να μπορούν να εγγραφούν και αναξιοπαθούντες, που εμφανίζονται μεν κάτοχοι οικίας από την οποίαν δεν εισπράττουν τίποτα ή σύνταξη και το βοήθημα που τυχόν λαμβάνουν, είναι ελάχιστο ή μηδαμινό, και να ανακοινωθούν δημόσια οι ημέρες παραλαβής των τροφίμων του παντοπωλείου.
-Να αυξηθεί ο αριθμός των μερίδων που διατίθενται στο Α΄ ΚΑΠΗ από 50 σε 100. Δεν είναι δυνατόν να διατίθεται τριπλάσιος αριθμός μερίδων στην πόλη της Μεσσήνης που έχει το 1/5 του πληθυσμού της Καλαμάτας, αλλά και να μεταφερθεί ο χώρος παροχής συσσιτίου από το κέντρο που είναι σήμερα, σε άλλο σημείο της πόλης, όπου θα είναι ευχερέστερη η μετάβαση πολιτών που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως κατ’ επανάληψιν μας έχει καταγγελθεί.
-Τέλος, μετά την εξαγγελθείσα κυβερνητική απόφαση για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες των οποίων έχει κοπεί το ρεύμα, προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή όπως φέρει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για την ολοκληρωτική απαλλαγή τους από τα δυσβάστακτα δημοτικά τέλη, όσο και να προτείνει προς τις αρμόδιες αρχές την απαλλαγή τους από τέλη και φόρους προς τρίτους, και τούτο διότι σε κάθε λογαριασμό η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος ανέρχεται στο 1/3 του εισπραττόμενου ποσού. Μόνο έτσι θα δυνηθούν οι εμπερίστατοι συμπολίτες μας να απαλλαγούν από ολόκληρο το ποσόν και όχι από τμήμα του.