Α. Ζαγάκος «Χαριστική βολή αν επιστρέψει ο ΦΠΑ στο 23%»

Α. Ζαγάκος  «Χαριστική βολή αν επιστρέψει ο ΦΠΑ στο 23%»

Την άποψη ότι αν ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας επιστρέψει στο 23% θα είναι η χαριστική βολή, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος.
Όπως ανέφερε, η μείωση του ΦΠΑ από 23 σε 13% που έγινε δοκιμαστικά τον Ιούνιο, αποτέλεσε πραγματική ανάσα για τους επαγγελματίες. Όμως, συνέχισε, οι δανειστές μας εκτίμησαν ότι δεν απέδωσε ως εισπρακτικό μέσο, ενώ δε συνεκτιμάται ότι υπήρξε κάθετη πτώση του τζίρου, κάτι που μεταφράζεται σε μη ανάπτυξη και, κατά συνέπεια, στο να χαρακτηριστεί το μέτρο ως μη αποδοτικό.
Ο κ. Ζαγάκος πρόσθεσε πως στόχος θα ήταν να σταθούν οι επιχειρήσεις στα πόδια τους και να αποδίδεται ο ΦΠΑ στην ώρα του, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του που η επαναφορά του συγκεκριμένου μέτρου είναι αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μόνο. «Αν ο ΦΠΑ επανέλθει στο 23%, όπως αναφέρεται, θα είναι η χαριστική βολή για τις επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε να πρυτανεύσει η λογική και να μην υλοποιηθεί η πρόταση, καθώς «σε αυτή την περίπτωση θα μπουν πολλά λουκέτα σε καταστήματα».
Χ.Χ.