Διαγωνισμός για Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014

Διαγωνισμός για Ευρωπαϊκή  Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014

Στην πρώτη από τις τρεις φάσεις της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών – EUSO 2014 συμμετέχει το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας, οργανώνοντας τον Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό για τους μαθητές της Μεσσηνίας το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.
Στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν μαθητές από το 4ο ΓΕ.Λ. Καλαμάτας, το 6ο ΓΕ.Λ. Καλαμάτας και το ΓΕ.Λ. Πύλου. Πρόκειται για έναν καθαρά πειραματικό διαγωνισμό. Οι μαθητές θα κληθούν να πραγματοποιήσουν μια εργαστηριακή άσκηση Φυσικής, μία Χημείας και μία Βιολογίας και να εξάγουν συμπεράσματα από αυτές. Η ομάδα που θα προκριθεί θα λάβει μέρος στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, δηλαδή στον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Επιλογή στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014», που θα γίνει στις 18 και 25 Ιανουαρίου στο Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα.
Από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν στη EUSO 2014, η οποία για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου.
Την Επιστημονική Επιτροπή του Τοπικού Διαγωνισμού Μεσσηνίας αποτελούν οι: δρ. Άννα Σωτηροπούλου- Φυσικός, υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Μεσσηνίας, Ιωάννα Σπανού- χημικός, συνεργάτις Ε.Κ.Φ.Ε. Μεσσηνίας, και δρ. Μαρία Ξαπλαντέρη- βιολόγος, συνεργάτις Ε.Κ.Φ.Ε. Μεσσηνίας.
Περισσότερες πληροφορίες για τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιάδες Επιστημών – EUSO στην ιστοσελίδα: www.ekfe.gr.