Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τη Δημοτική Αρχή για τα τραπεζοκαθίσματα στην Πλατεία

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τη Δημοτική Αρχή για τα τραπεζοκαθίσματα στην Πλατεία

Όλοι οι επαγγελματίες έχουν δικαίωμα χρήσης, εκτός από αυτούς στο βόρειο τμήμα της
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Παρά τις διαμαρτυρίες επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και υιοθέτηση του αιτήματος από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή επιμένει ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο μέτρα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην κεντρική πλατεία. Έτσι, παντού μπορούν να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα, εκτός από το βόρειο τμήμα της. Διότι έτσι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο το 2010!
Έκτοτε, όμως, έχουν επέλθει τρομακτικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι στο βόρειο τμήμα της πλατείας υπήρχαν τραπεζοκαθίσματα για δεκαετίες, οι επαγγελματίες έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται.
Μάλιστα, όταν ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης της πλατείας Βασιλέως Γεωργίου, οι διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν εντελώς διαφορετικές, αφού καθησύχαζε τους επαγγελματίες ότι το θέμα θα λυθεί. Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα σήμερα τα καταστήματα να οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό.
Εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων επαγγελματιών που παραβρέθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και συζητήθηκε το θέμα, το μόνο που ζήτησαν ήταν ίση μεταχείριση για όλους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
Επιπρόσθετα, σχολίασαν ότι ποτέ δεν ενημερώθηκαν για τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, ώστε να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν κάποια ένσταση. Η απόφαση, δε, τόνισαν είναι άκυρη, διότι υπάρχει δεδικασμένο επιχειρηματία, με ανάλογο πρόβλημα, στη Νέα Σμύρνη στην Αθήνα.
«Δυστυχώς, η συμπεριφορά σας ήταν αυταρχική. Σαν οδοστρωτήρας περάσατε από πάνω μας και μας λιώσατε. Δεν υπολογίσατε ότι κάτω από το αρχιτεκτονικό σχέδιο υπάρχουν άνθρωποι, πολίτες μιας δημοκρατίας που έχουν το δικαίωμα στην ισόνομη μεταχείριση», τόνισαν.
Σε κάθε περίπτωση, παρά και την προχθεσινή, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επαγγελματίες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ίση μεταχείριση, κάνοντας χρήση ένδικων μέσων.