Εκδήλωση- απολογισμός με πλήθος αποδεκτών από τον Στάθη Αναστασόπουλο

Εκδήλωση- απολογισμός  με πλήθος αποδεκτών από τον Στάθη Αναστασόπουλο

Παρουσία ηγετικών στελεχών της Ν.Δ., δημοτικών συμβούλων άλλων παρατάξεων, πρώην δημάρχου και κόσμου

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Εκδήλωση με πολλαπλά μηνύματα και αποδέκτες ήταν εκείνη του δημάρχου Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλου, για τα πεπραγμένα της Δημοτικής του Αρχής.
Πέραν της παρουσίας σε αυτή μελών από αντίπαλους συνδυασμούς και δημοτών από άλλους κομματικούς χώρους, η εμφάνιση στελεχών πρώτης γραμμής από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε χώρο για άλλες παρερμηνείες και υποψηφιότητες στο συγκεκριμένο Δήμο. Μάλιστα, μέχρι και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή και υποψήφιου (;) δημάρχου Μεσσήνης Δημήτρη Σαμπαζιώτη, Ηλίας Χορταρέας, έδωσε το «παρών».
Ουσιαστικά, η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στο συγκεκριμένο Δήμο από τον Στάθη Αναστασόπουλο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Στο χαιρετισμό του ο ίδιος, αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους, επισήμανε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία εργάστηκε συστηματικά και αποτελεσματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετίας, επιτυγχάνοντας:
-να οργανώσει και να νοικοκυρέψει οικονομικά (να πληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές, να μην πάρει δάνεια, να μη χρωστάει σε κανέναν προμηθευτή, εργολήπτη) και διοικητικά τον τεράστιο καλλικράτειο Δήμο Μεσσήνης με τα 114 χωριά
-να στέκεται δίπλα στο δημότη και τις ανάγκες του, αντιμετωπίζοντας κατά προτεραιότητα την καθημερινότητα του πολίτη
-να εκπονεί το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της και να υλοποιεί εντατικά το όραμά της, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΕΠΠΕΡΑΑ Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη του τόπου.
Κλείνοντας το χαιρετισμό του, δήλωσε: «Όλοι εμείς, λοιπόν, αλλά και πολλοί άλλοι ακόμα που πλαισιώνουν τις καθαρά αυτοδιοικητικές μας θέσεις, ανεξαρτήτως κομματικών καταβολών, διεκδικούμε εκ νέου την εμπιστοσύνη σας, την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.
Θέλουμε από κοινού να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο που αρχίσαμε, το οποίο σήμερα με ντοκουμέντα σάς παρουσιάζουμε και που έχει ανάγκη ο τόπος μας».
Συνοπτικός απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής παρουσιάστηκε και στο πρώτο τεύχος της εφημερίδας του δημότη, το οποίο διανεμήθηκε στο χώρο της εκδήλωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση-απολογισμό παρευρέθησαν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημήτρης Πτωχός, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Χρίστος Χριστόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γκούνης Στασινός και Μιχάλης Ψαρούλης, όπως και ο πρώτος επιλαχών Δημήτρης Δουρούμης, όλοι από την παράταξη του Κώστα Σπυρόπουλου.
Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, πρόεδροι, τοπικοί σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων της πλειοψηφίας, των άλλων παρατάξεων και πλήθος πολιτών.