Εξωστρέφεια με οδηγό τις τοπικές μας γεύσεις (φωτογραφίες & βίντεο)


Καλαματιανές γεύσεις στην Κεντρική Αγορά

Κεράσματα από συλλόγους και επιχειρηματίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας η εκδήλωση «Τοπικές γεύσεις μετά μουσικής», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος. Άνθρωποι όλων των ηλικιών γεύθηκαν παραδοσιακές τοπικές συνταγές και τις γκουρμέ εκδοχές τους, όλα μαγειρεμένα με πρώτες ύλες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και προσφορά των παραγωγών της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος Π. Νίκας, που παρέστη στην εκδήλωση, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία και διενέργειά της, τονίζοντας πως «η Καλαμάτα δεν είναι μόνο ωραία πόλη με ωραίους ανθρώπους, αλλά έχει και ωραίες γεύσεις στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής».
Από την πλευρά τους, οι τοπικοί σύλλογοι και επιχειρηματίες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να προσφέρουν τα πιο εκλεκτά κεράσματα. Στον κόσμο, που δυστυχώς δεν ήταν πολύς, προσφέρθηκαν από παραδοσιακά λαλάγγια μέχρι ψιλοφάσουλα, από παστό καγιανά μέχρι ριζότο λαχανικών, από πίτες μέχρι κέικ και από τυρί μέχρι μέντα και τσάι Ταϋγέτου!
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικράς Μαντίνειας με πολυπληθή ομάδα, με κέφι και άφθονα κεράσματα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγονίας με το δυναμωτικό τσάι και τη μέντα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπερχογείας με εκλεκτές δημιουργίες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρομάνης, το Μεσσηνιακό Κέτερινγκ και η επιχείρηση Σίτος.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της «Φάρις», Νίκος Μπασακίδης.
Α.Π.

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

http://youtu.be/ZKBH1LCvWI0