Η ομάδα του 4ου Λυκείου Καλαμάτας προκρίθηκε στη β΄ φάση του διαγωνισμού της «Ολυμπιάδας Επιστημών»


Η πρώτη από τις τρεις φάσεις της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών – EUSO 2014, ο Τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός για τους μαθητές της Μεσσηνίας,
πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τριμελείς ομάδες μαθητών από τα 3ο, 4ο και 6ο ΓΕ.Λ. Καλαμάτας, το ΓΕ.Λ. Πύλου και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, τις οποίες εκπαίδευσαν οι καθηγητές Θ. Παπαζαφειρόπουλος, Π. Βεζυρέας, Δ. Καρούνιας, Θ. Τσατσώνης και Ελ. Λεμπέση αντίστοιχα.
Οι μαθητές κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν μία εργαστηριακή άσκηση Φυσικής, μία Χημείας και μία Βιολογίας και να εξαγάγουν συμπεράσματα. Από τις ομάδες προκρίθηκε εκείνη του 4ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας, η οποία και θα λάβει μέρος στη δεύτερη φάση, δηλαδή στον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Επιλογή στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014», που θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου στο Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα.
Από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014, η οποία για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2014.
Περισσότερες πληροφορίες για τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιάδες Επιστημών – EUSO θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekfe.gr.