Κ. Μαργέλης «Περιμένουμε κι άλλες τέτοιες αποφάσεις για υπερχρεωμένα που απορρίφθηκαν»


Να μην απογοητεύονται οι πολίτες που καταφεύγουν στα δικαστήρια για τη ρύθμιση των δανείων τους, όταν έχουν πρωτόδικες απορριπτικές αποφάσεις, ζήτησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που δικαίωσε αίτηση υπερχρεωμένου πολίτη η οποία είχε απορριφθεί από το Ειρηνοδικείο.
Υπενθυμίζεται ότι το Ειρηνοδικείο είχε απορρίψει αίτηση 29χρονης ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα και εκείνη κατέθεσε έφεση. Αυτή εκδικάσθηκε στο Πρωτοδικείο, το οποίο και έκρινε ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση του Ειρηνοδικείου, κάνοντας δεκτή την αίτηση της νεαρής γυναίκας και ρυθμίζοντας τα χρέη της.
Σχολιάζοντας ο κ. Μαργέλης είπε ότι η απόφαση αυτή είναι στην ορθή κατεύθυνση και συμπλήρωσε: «Αξιολογεί ορθά τα πραγματικά περιστατικά και ερμηνεύει ορθά το νόμο. Πέρα από τη σωστή νομική άποψη που διατυπώνεται στην απόφαση διακριβώνεται και η κοινωνική ευαισθησία του δικαστή, ο οποίος παραδέχεται την ανάγκη προστασίας του υπερχρεωμένου συμπολίτη μας εξαιτίας της αθέλητης επιδείνωσης της οικονομικής του κατάστασης.
Αναμένουμε κι άλλες τέτοιες αποφάσεις οι οποίες να είναι σύμφωνες με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου “Κατσέλη”. Ο κόσμος να μη χάνει τις ελπίδες του. Ως Δικηγορικός Σύλλογος προτρέπουμε τους πολίτες να προσφεύγουν στη διαδικασία αυτή και να μην απογοητεύονται, όταν τα Ειρηνοδικεία απορρίπτουν τα αιτήματά τους, διότι υπάρχουν τα δευτεροβάθμια».
Β.Β.