Με τεσσάρα στον Πάμισο, ο ΑΟΚ ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος! (φωτογραφίες)


Με μια εκπληκτική εμφάνιση στην καυτή έδρα του, ο ΑΟΚ σάρωσε με 4 – 1 τον Πάμισο και είναι ξανά στην κορυφή του Πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας!
Η ομάδα της Κυπαρισσίας, μέσα στο γήπεδο, αναδείχθηκε ανώτερη των αντιπάλων της, στο ντέρμπι των πρωτοπόρων,  και απέδειξε πως δίκαια είναι στην κορυφή, διεκδικώντας το πρωτάθλημα και την άνοδο, μεθοδικά, με ομοψυχία και σύμπνοια, πολύ καλή και σοβαρή δουλειά και ποιοτικό ποδόσφαιρο,!
Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δε σημειώθηκαν ιδιαίτερες ευκαιρίες αν και η Κυπαρισσία, που είχε σε μεγαλύτερο ποσοστό την κατοχή της μπάλας, θα μπορούσε να είχε σημειώσει ένα γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του ΑΟΚ μπήκαν στο γήπεδο με πάθος για τη νίκη και τα κατάφεραν «σαρώνοντας» τον Πάμισο με τρία γκολ από το 47’ μέχρι το 55’. Στο 47’ ο Γαργαρώνης άνοιξε το σκορ με κεραυνοβόλο απευθείας χτύπημα φάουλ και το γήπεδο σείστηκε από τον ενθουσιασμό εκατοντάδων φιλάθλων της Κυπαρισσίας! Στο 49΄ο Μανδραπήλιας με καταπληκτική ενέργεια έκανε το 2 – 0 και αποθεώθηκε! Στο 55’ ήρθε η σειρά του Στρέπι να σκοράρει και στην κερκίδα οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι! Ο ΑΟΚ μέσα σε 8 λεπτά είχε πετύχει τρία γκολ, κάτι που ούτε στα πιο τρελά όνειρά του κάποιος δε θα φανταζόταν, ενώ οι παίκτες του Πάμισου έδειχναν να μη μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβαινε. Ο Μανδραπήλιας έκανε το ταξίδι της ομάδας και των φιλάθλων του Παμίσου στην Κυπαρισσία, ακόμη μεγαλύτερο εφιάλτη στο 71’ σκοράροντας ξανά «γράφοντας» το 4 – 0. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή Τσεκούρα, οι παίκτες του Παμίσου προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Ντουγερόγλου (στην πρώτη του επαν-εμφάνιση για το φετινό πρωτάθλημα), ωστόσο τα κατάφεραν μόνο μία φορά, με τον Χ. Τρίψα που μείωσε σε 4 – 1, ενώ η Κυπαρισσία είχε τουλάχιστον δύο ακόμη πολύ καλές ευκαιρίες να αυξήσει το σκορ του αγώνα.
Ήταν ένα ντέρμπι, πραγματική διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, που προάγει το άθλημα, πλούσιο σε θέαμα και γκολ.
Το παιχνίδι εξελίχθηκε χωρίς εντάσεις ή έντονους διαπληκτισμούς.
Λόγω τραυματισμού στο μέτωπο, έγινε η αλλαγή ο Αλεβίζος του Πάμισου και διεκομίσθη με ασθενοφόρο για ράμματα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Αλγεινή εντύπωση και πικρόχολα σχόλια, πάντως, από φιλάθλους της Κυπαρισσίας προκάλεσε το γεγονός ότι στο γήπεδο ήταν παρών Εισαγγελέας και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μετά από αίτημα του Πάμισου – όπως έλεγαν φίλαθλοι της Κυπαρισσίας. «Ποτέ ξανά στο γήπεδο της Κυπαρισσίας δεν υπήρχε Εισαγγελέας και τόσοι αστυνομικοί. Ποτέ! Ποδόσφαιρο στο γήπεδο παίζει η ομάδα. Δεν είμαστε κακοποιοί ούτε χούλιγκανς», έλεγαν φίλαθλοι της Κυπαρισσίας.
Με τη λήξη του αγώνα όλοι οι παίκτες της Κυπαρισσίας, ο κόουτς Τάκης Παναγόπουλος και παράγοντες της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και ευχαρίστησαν θερμά τον κόσμο που τους καταχειροκροτούσε για τη σπουδαία εμφάνιση και τη μεγαλειώδη νίκη που πέτυχαν, ενώ συγκινημένος ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Τσάγκος που αγκάλιαζε και συνεχάρη έναν προς έναν τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία.
Το ντέρμπι παρακολούθησαν οι δήμαρχοι Τριφυλίας και Μεσσήνης, Κώστας Κόλλιας και Στάθης Αναστασόπουλος αντίστοιχα, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των δύο δήμων, ο πρόεδρος του Πάμισου Γιώργος Πετρουλάκης και παράγοντες της ομάδας του.
 
Τέλος να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της 23χρονης Κωνσταντίνας που έχασε τη ζωή της στο ατύχημα στα Τέμπη. 
Η.Γ.