Ξέφραγα αμπέλια οι σχολικοί χώροι

Ξέφραγα αμπέλια οι σχολικοί χώροι

Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα χθες στο 19ο Νηπιαγωγείο στην οδό Λακωνικής.
Λίγο μετά τις 7.00 το πρωί ένα αυτοκίνητο με 4 νεαρούς επιβάτες, κινούμενο επί της οδού Λακωνικής προς Καλαμάτα, καρφώθηκε στον τοίχο του Νηπιαγωγείου. Ο 19χρονος Αλβανός οδηγός, άγνωστο για ποιο λόγο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Αυτό εξετράπη της πορείας του, γκρέμισε το συρματόπλεγμα που υπήρχε ως περίφραξη και στη συνέχεια προσέκρουσε στην πόρτα του 19ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, στη διασταύρωση των οδών Λακωνικής και Βασιλέως Γεωργίου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το ατύχημα προκάλεσε πανικό, αφού ελάχιστη ώρα αργότερα θα προσέρχονταν νήπια με τους γονείς τους. Ευτυχώς, όμως, κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ καλά στην υγεία τους είναι όλοι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο.
Μετά το ατύχημα, η Τροχαία Καλαμάτας συνέλαβε και παρέπεμψε στον εισαγγελία, με την κατηγορία της διατάραξης συγκοινωνιών με κίνδυνο για ζωές και περιουσίες, το 19χρονο οδηγό.
Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 3 χρόνια είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο! 
Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν ο δήμαρχος Παν. Νίκας επισκέφθηκε το χώρο, συνομίλησε με γονείς και έδωσε εντολή, μέχρι την επανέναρξη της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου με το νέο χρόνο, για βελτίωση της περίφραξης με την κατασκευή τσιμεντένιων και σιδερένιων στοιχείων.
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο «Θ» ο δημοτικός σύμβουλος, Σαράντος Μαρινάκης, υπεύθυνος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παραδέχθηκε ότι ο χώρος δεν είχε και την καλύτερη περίφραξη.
Κι ενώ έχει επαναληφθεί ανάλογο ατύχημα και η επικινδυνότητα είναι μεγάλη, δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας. Το αίτημα των γονέων, που δεν έχει εισακουστεί παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες, είναι ο φράχτης να αντικατασταθεί με γερό τοίχο και κάγκελα.

Των Βίκυς Βετουλάκη, Αντώνη Πετρόγιαννη