Ξεκινά σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 38χρονου στη Ναυαρίνου

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τη  δολοφονία του 38χρονου στη Ναυαρίνου

Ξεκινά σήμερα, εκτός απροόπτου, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης του 28χρονου που το καλοκαίρι του 2009 σκότωσε εν ψυχρώ τον 38χρονο Χρήστο Ξενάκη για τα «μάτια» της Ειρήνης, τυφλωμένος από το πάθος του για εκείνη.
Η υπόθεση που συγκλόνισε, όχι μόνο τη Μεσσηνία, αλλά και το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2009, έχει ήδη εκδικασθεί σε πρώτο βαθμό (τον Οκτώβριο του 2010) από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας, επιβάλλοντας στο νεαρό την ποινή των ισοβίων.
 
Υπόθεση που συγκλόνισε
Όλα έγιναν τον Ιούλιο του 2009. Ο 38χρονος Χρήστος Ξενάκης, το θύμα, είχε ορισθεί υπεύθυνος καταστήματος στην οδό Ναυαρίνου. Δράστης και θύμα εκείνη την περίοδο είχαν διαπληκτισμούς, ακόμα και στο χώρο του καταστήματος, για την Ειρήνη, μια κοπέλα που φαίνεται πως διατηρούσε σχέση με τους δύο άντρες.
Την ημέρα της δολοφονίας, στις 2 Ιουλίου 2009, λίγο πριν από τις 2.00 μετά το μεσημέρι, ο νεαρός σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, διπλοπαρκάροντας, στην οδό Ναυαρίνου, με κατεύθυνση προς Filoxenia. Εκείνη τη στιγμή ο 38χρονος βρισκόταν από την κάτω πλευρά του δρόμου και άρχισαν να διαπληκτίζονται.
Ο νεαρός δράστης, τυφλωμένος  από το πάθος του και μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων και περαστικών, σήκωσε την καραμπίνα που είχε φέρει μαζί του και σημάδεψε τον 38χρονο.
Η φράση του θύματος «Αν είσαι άντρας, ρίξε μου» έκανε το νεαρό να ξεπεράσει κάθε όριο, πυροβολώντας μια φορά. Ο 38χρονος, τραυματισμένος, κατάφερε να διασχίσει την οδό Ναυαρίνου και όταν βρέθηκε κοντά στο βορινό πεζοδρόμιο, δέχτηκε το δεύτερο πυροβολισμό, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγο πριν διακομισθεί στο νοσοκομείο.
Ο δράστης τότε είχε τραπεί σε φυγή, για να παραδοθεί λίγες ώρες αργότερα στην Αστυνομία.

Της Βίκυς Βετουλάκη