Στάσεις εργασίας από χθες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο (φωτογραφίες)

Στάσεις εργασίας από χθες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο (φωτογραφίες)

Χωρίς το εξέταστρο των 5 ευρώ οι ασθενείς για αυτές τις ημέρες 
Πράξη έκαναν αυτό που είπαν την περασμένη Παρασκευή οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Έτσι, από τις 7.00 μέχρι τις 10.00 χθες το πρωί ήταν αποκλεισμένα τα τακτικά ιατρεία, αλλά και οι διοικητικές υπηρεσίες.
Μόλις το ρολόι έδειξε 10.00 οι ασθενείς που περίμεναν υπομονετικά μέχρι τότε μπήκαν στο διάδρομο των τακτικών ιατρείων. Χωρίς, δε, να κόψουν το κουπόνι των 5 ευρώ, περίμεναν τη σειρά τους για να εξεταστούν.
Η στάση εργασίας, σύμφωνα με τους εργαζομένους, έγινε με σκοπό να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάργηση του κλάδου των οδηγών και τη διαθεσιμότητα-απόλυση. Θεωρούν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η παράδοση του κλάδου των οδηγών ασθενοφόρων στις ιδιωτικές εταιρείες, γεγονός που θα επιβαρύνει τον πολίτη, που θα κληθεί να πληρώσει για την ασφαλή μεταφορά του από και προς το νοσοκομείο.
Όπως αναφέρθηκε, οι συνάδελφοί τους οδηγοί καλύπτουν τεράστιο όγκο διακομιδών, κινητές μονάδες, αιμοδοσία, μετακίνηση προσωπικού, ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από το ΕΚΑΒ. Το δε σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη μετακίνηση μερικών απ’ τους οδηγούς στο ΕΚΑΒ, μόνο εφόσον πληρούν τα προσόντα για ένταξη, και την αλλαγή ειδικότητας για κάποιους άλλους. Όσοι τεθούν σε κινητικότητα αλλάζοντας κλάδο, θα αντιμετωπίσουν σοβαρές μειώσεις στο μισθό τους, καθώς θα αλλάξουν κατηγορία. Παράλληλα, μπορεί να χαθούν και θέσεις εργασίας.
 
Συνέχεια των κινητοποιήσεων
Για σήμερα Τρίτη θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός των κουπονιών και έτσι οι εξεταζόμενοι δε θα δίνουν τα 5 ευρώ, ενώ για αύριο έχει αποφασιστεί στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, οπότε θα αποκλειστούν ξανά τα κουπόνια και οι διοικητικές υπηρεσίες.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας