Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία οι τρεις αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Καλαμάτας

Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία  οι τρεις αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Καλαμάτας

Θεωρούν ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των ασθενών
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Δε θα συμμετέχουν σε κανένα τακτικό χειρουργείο από τη Δευτέρα οι τρεις αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για λόγους ασφαλείας των ασθενών, όπως τονίζουν οι ίδιοι, καθώς ο όγκος της δουλειάς είναι πλέον πολύ μεγάλος και δεν επαρκούν.
Οι τρεις αναισθησιολόγοι θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά κι αυτό μέχρι να αναλάβει υπηρεσία επικουρικός αναισθησιολόγος, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να εργάζεται τον Ιανουάριο.
 
Έφυγαν 3, έμειναν 3
Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα πλέον με τους αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς έχουν μείνει μόνο τρεις για να εξυπηρετήσουν πάρα πολλά περιστατικά.
Ερωτώμενη από το «Θάρρος» η αναισθησιολόγος, γραμματέας του Συλλόγου, αναπληρώτρια διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, επιμελήτρια Α΄, Χρύσα Μάλλιου, απάντησε πως από τον Ιούλιο έως τώρα έχουν φύγει από το νοσοκομείο τρεις αναισθησιολόγοι (οι δύο συνταξιοδοτήθηκαν) και έχουν απομείνει τρεις. «Είναι πολύ λίγοι, εξήγησε, ώστε με εφημερίες και ρεπό να μπορούν να δουλεύουν με ασφάλεια για τους ασθενείς».
 
«Δεν είμαστε υπεύθυνοι»
Κατά την κα Μάλλιου, αναμένεται να έρθει στο Νοσοκομείο επικουρικός αναισθησιολόγος, αλλά από τη Δευτέρα, και μέχρι τότε, οι τρεις αναισθησιολόγοι θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και κανένα τακτικό. «Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι’ αυτό, αλλά το υπουργείο Υγείας, που πιστεύει ότι τα νοσοκομεία μπορούν να δουλέψουν χωρίς μόνιμες  προσλήψεις. Το θέμα με τους επικουρικούς δε λύνει το πρόβλημα, γιατί σε ένα χρόνο φεύγουν. Οδηγούμαστε σε αυτή την απόφαση καθαρά για λόγους ασφαλείας των πολιτών. Το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας εξυπηρετεί 3.500 τακτικά περιστατικά το χρόνο και θεωρώ άδικο να επικεντρώνεται το πρόβλημα πάνω του. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη λειτουργία του νοσοκομείου και με την πολιτική του υπουργείου Υγείας», σχολίασε η κα Μάλλιου.