Στην Πύλο κατέληξαν οι 100 εξαντλημένοι μετανάστες με το ακυβέρνητο σκάφος (βίντεο & φωτογραφίες)

Στην Πύλο κατέληξαν οι 100 εξαντλημένοι μετανάστες με το ακυβέρνητο σκάφος  (βίντεο & φωτογραφίες)

Νέα ενημέρωση 17:30
Πλέον όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Πύλου, ενώ κάποιοι άλλοι είναι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Οι 3 διακινητές υπό κράτηση στο Λιμεναρχείο της περιοχής.


Νέα ενημέρωση 16:30 
Στο λιμάνι της Πύλου έδεσε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι το πλοιάριο που χθες το βράδυ έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης 50 ναυτικά μακριά της Καλαμάτας. Στο πλοίο βρίσκονταν περίπου 100 παράνομοι μετανάστες(η καταμέτρηση συνεχίζεται)  στην πλειοψηφία τους Αφγανοί και μερικοί Σύριοι. Σύμφωνα με όσα είπαν μερικοί από αυτούς , ο καθένας τους πλήρωσε 5.500 ευρώ! για τη μεταφορά του. Ταξιδεύουν από τις 22 του μήνα όταν και έφυγαν από τα παράλια της Τουρκίας και όλοι τους είναι πάρα πολύ εξαντλημένοι.
Ανάμεσα τους βρίσκονται αρκετοί ηλικιωμένοι καθώς και μερικές εγκυμονούσες ενώ ένα μικρό παιδί παρουσιάζει υψηλό πυρετό . Ήδη αυτοί που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα διακομίζονται με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Απόψε το βράδυ οι μετανάστες θα διανυκτερεύσουν στο κλειστό γυμναστήριο της Πύλου .
Από νωρίς βρίσκεται στη Πύλο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ο οποίος και συντονίζει τις ενέργειες. Βοήθεια με κουβέρτες νερά και τρόφιμα στάλθηκαν στην Πύλο με φορτηγά της 120 ΠΕΑ. 

 



Νέα ενημέρωση 13:50

 

Μετά από μεγάλη ολονύχτια ταλαιπωρία το ακυβέρνητο σκάφος με τους περίπου 120 Αφγανούς και Σύριους παράνομους μετανάστες έδεσε πριν λίγα λεπτά στο λιμάνι της Πύλου. Ανάμεσά τους 2-3 εγκυμονούσες και άλλοι τόσοι ηλικιωμένοι που σε πρώτη φάση μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας και μετά θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας μαζί με ένα μικρό που έχει πυρετό.

 




Νέα ενημέρωση 12:31

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το σκάφος κατευθύνεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Πύλου. 
Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, έντεκα παραπλέοντα εμπορικά πλοία και ένα ελικόπτερο που πολεμικού ναυτικού που μετά από αναζητήσεις εντόπισαν το σκάφος.

Στο σημείο το βράδυ έπνεαν νοτιοανατολικοί άνεμοι έντασης επτά μποφόρ που δυσχεραίνουν το έργο της ρυμούλκησης.



Νέα ενημέρωση 8:20
Ακυβέρνητο παραμένει έως και τώρα το λευκό σκάφος ανοιχτά της Καλαμάτας, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ των μελών του πληρώματος και τον Αρχών.
Το σκάφος έχει μετακινηθεί δυτικότερα και υπάρχει περίπτωση τελικά οι μετανάστες να καταλήξουν στην Πύλο ή τη Μεθώνη.




Πρώτη ανάρτηση: Τετάρτη 01:15
Ένα σκάφος χρώματος λευκού  με περίπου 120 μετανάστες, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα Καλαμάτας,  ζήτησε βοήθεια λόγω μηχανικής βλάβης λίγο πριν τις 12 το βράδυ και ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα . Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές της Μεσσηνίας.
 
Το σκάφος αυτή τη στιγμή βρίσκεται  σε απόσταση 50 μιλίων από την Καλαμάτα και δίπλα του παραπλέουν εμπορικά πλοία που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή. Πιθανώς θα κατευθυνθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας (αναμένεται να φτάσει τις πρώτες πρωινές ώρες) ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί και στη Μεθώνη. 

 

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας