Στ. Μπεχράκης: Φιλομνημονιακή δικτατορία Νίκα στο Δήμο Καλαμάτας


Με τη βοήθεια των έμμισθων θέσεων της παράταξης του
 
Επισημαίνει ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμάτης Μπεχράκης
 
Σκληρή κριτική, εφ’ όλης της ύλης, στη σημερινή Δημοτική Αρχή ασκεί με δήλωσή του ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, χαρακτηρίζοντας τη μέχρι σήμερα πορεία της ως ψηφοθηρική και σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση.
Αναλυτικά σημειώνει: «Τα συλλογικά σώματα στην ουσία έχουν καταργηθεί και έχει επιβληθεί μια κατάσταση ιδιότυπης δικτατορίας της πλειοψηφίας. Η κινητοποίηση του Δήμου για τα μεγάλα και χρήσιμα ζητήματα έχει ατονήσει ή γίνονται για προσχηματικούς λόγους κάποιες δηλώσεις. Αεροδρόμιο, λειτουργία προαστιακού σιδηρόδρομου, κατασκευή Ολυμπίας Οδού, σκουπίδια, αξιοποίηση και λειτουργία Μεγάρου Χορού, προβλήματα από τη διέλευση της νέας εθνικής και της περιμετρικής της Καλαμάτας, κομματική διοίκηση, αφωνία στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν περάσει σε σειρά που να μην ενοχλούν την κυβέρνηση.
Οι δημοτικές υπηρεσίες ρυμουλκούνται σε ψηφοθηρικά έργα, σε σπατάλη διαθέσιμων χρηματικών πόρων. Όπου και να επισκεφθήκαμε το Δήμο, όλο και περισσότεροι πολίτες φωνάζουν για τη στάση της Δημοτικής Αρχής στα μεγάλα θέματα. Μερικές φορές γινόμαστε άδικα αντικείμενο διαμαρτυριών, ακόμα κι εμείς, ως συνυπεύθυνοι!
Όλα αυτά πλήττουν τους πολίτες και δεν είναι απλά ενδοπαραταξιακό θέμα. Η αυταρχική και ανεπαρκής διοίκηση του κ Νίκα έχει άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.
Στην τελευταία οικονομική επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας έγινε απευθείας ανάθεση, λόγω της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης, της εκτέλεσης των έργων για την αποκατάσταση των ζημιών από πλημμύρες στις Δημοτικές Ενότητες Άριος, Αρφαρών, Θουρίας και Καλαμάτας, χωρίς να παρουσιαστεί ένα κοστολόγιο των εργασιών.
Δηλαδή, δεν ξέρουμε αν θα ασπρίσουμε τα πεζοδρόμια ή θα τα φτιάξουμε εξ αρχής. Για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας είναι το ίδιο. Ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε αντίστοιχη ανάλυση κόστους εργασιών, γιατί έτσι ήθελε ο δήμαρχος. Ούτε οι υπηρεσιακοί παράγοντες καλούνται, γιατί μπορεί να διαφωνήσουν για το τι πρέπει να γίνει.
Η παραταξιακή συμπεριφορά σε όλο το μεγαλείο της. Προφανώς, δεν πρόκειται για συνεδρίαση συλλογικού οργάνου, αλλά μια τυπική διαδικασία επικύρωσης αποφάσεων που έχουν παρθεί από το δήμαρχο (ενίοτε και τους συνεργάτες του) με τη μέθοδο “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε”. Ο διάλογος και η κουλτούρα των συνεργασιών δεν υπάρχει.
Θα ήταν χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι υπήρξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο περίοδοι κατά τις οποίες υπήρξε διάλογος και σεβασμός στην αντίθετη άποψη Τα στοιχεία αυτά έχουν υποκατασταθεί από τηλεοπτικούς μονολόγους και το αυτολιβάνισμα. Με αυτό τον τρόπο, χωρίς την άσκηση κριτικής, δε διορθώνονται τα προβλήματα και τελικά την πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες».
Α.Π.