Συνεχίζεται η δομή πρόνοιας και το 2014 στην Καλαμάτα

Συνεχίζεται η δομή πρόνοιας και το 2014 στην Καλαμάτα

Εγκρίθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η συνέχιση παροχής συσσιτίου από το Δήμο Καλαμάτας για το 2014 στους άπορους και άστεγους συμπολίτες μας.
Η παρασκευή του φαγητού θα γίνεται, όπως και πριν, στις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ, η μεταφορά του έτοιμου πλέον φαγητού θα γίνεται, όπως μέχρι σήμερα, με φροντίδα του Δήμου στο Α΄ ΚΑΠΗ και το φαγητό θα διανέμεται από εθελοντές, σύμφωνα με τους επιβαλλόμενους κανόνες υγιεινής και με τη συνεργασία των εποπτών υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, η συνέχιση παροχής 50 μερίδων φαγητού και για το 2014 από πλευράς Δήμου, ενώ περί τις 30 μερίδες επιπλέον παρέχει καθημερινά η Πολεμική Αεροπορία, η δε Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας προσφέρει το συσσίτιο κατά τα Σαββατοκύριακα. Επίσης, υπάρχουν προσφορές και από διάφορους συμπολίτες μας.
Επισημαίνεται πως θα τηρούνται οι ίδιες διαδικασίες, δηλαδή διανομή σε δημότες που θα καταγράφονται από τις Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες του Δήμου. Τα κόστος εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα 15.000 ευρώ ετησίως. Η όλη προσπάθεια θα γίνει και πάλι χωρίς τυμπανοκρουσίες, με διακριτικότητα, εχεμύθεια και σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε πολίτη.
Α.Π.