Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων Α΄,Β΄ και Γ΄ Τοπικής, ρεπορτάζ και οι σημερινοί αγώνες (φωτογραφίες)

Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων Α΄,Β΄ και Γ΄ Τοπικής, ρεπορτάζ και οι σημερινοί αγώνες (φωτογραφίες)

Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 11ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής Κατηγορίας είχαν ως εξής:
Ολυμπιακός Κ.-Κυπαρισσία 1-0
Ανδρούσα-Εθνικός Μ. 2-1
ΑΟ Διαβολιτσίου-Σπερχογεία 3-2
ΑΟ Φαραί-Εράνη Φ. 0-1
 
Β΄ Τοπική
Νέος Άρις-Δόξα Καλ.
Αστέρας Μ.-Άμφεια 1-0
ΑΕ Αβίας-ΑΠΣ Άρις  6-0
Αίαντας Κ.-Χώρα 1-1
Ανάληψη-Μιλτιάδης 0-1
Κορώνη-Καλλιθέα 6-3
Βλαχόπουλο-Πεταλίδι  1-0
ΑΕ Λογγάς-Πανιώνιος 3-1
 
Γ΄ Τοπική
ΑΕ Γαργαλιάνων-ΑΟ Διοδίων 2-5
ΠΑΟΚ-Πανευαϊκός 3-0
Κοπανάκι-Πλατύ 1-3
Θύελλα Μερ.-Καλό Νερό 2-2
Δαναός-Πράσινα Π. 1-3
 
Ο Αίαντας Καλαμάτας 1-1 με τον Παπαφλέσσα Χώρας 
«Χ» στο «Π. Μπαχράμης» 
Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς μεταξύ του Αίαντα Καλαμάτας και του Παπαφλέσσα Χώρας που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο  «Παναγιώτη Μπαχράμης»  και περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Το ματς ήταν δυνατό  με αρκετές φάσεις μπροστά από τις 2 εστίες. Ο Παπαφλέσσας Χώρας ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ ενώ ο Αίαντας Καλαμάτας ήταν νωθρός στο α’ ημίχρονο. Στην επανάληψη η καλαματιανή ομάδα πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 70΄ με τον Δημήτρη Νινιό. Έχασε δε ευκαιρία να κάνει την μεγάλη ανατροπή, όμως και ο Παπαφλέσσας Χώρας έχασε πέναλτι για να φύγει με το «διπλό».
 
Φάσεις-γκολ
3΄ ο Ντούντα με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ και «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του.
34’ ο Δημήτρης Ηρακλής με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχή μόλις άουτ.
43΄ο Δημήτρης Νινιός προσπάθησε να αποφύγει έξω από την περιοχή τον Χαράλαμπο Μπαχούλα, ο αμυντικός του Παπαφλέσσα Χώρας τον τράβηξε από την φανέλα και στην συνέχεια ο επιθετικό του Αίαντα Καλαμάτας του έκανε σκληρό φάουλ. Ο διαιτητής Δημήτρης Πλακογιάννης σε καμιά από τις παραβάσεις δεν έδειξε κίτρινη κάρτα!
49’ ο Δημήτρης Νινιός δυνατό σουτ, ο Κώστας Κακαλέτρης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
58΄ο Δημήτρης Νινιός υπό την πίεση του Χαράλαμπου Μπαχούμα έκανε το δυνατό σουτ μόλις άουτ.
58΄ ο Άγγελος Τσέρτος δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι
58΄ ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
70΄ο Κλάιντι Λικάι μπροστινή μπαλιά, ο Κώστας Κακαλέτρης και η αμυντική διάταξη του Παπαφλέσσα Χώρας, ο Δημήτρης Νινιός το εκμεταλλεύτηκε με ωραίο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
81΄ο Άγγελος Τσέρτος γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γρηγόρη Μούντανου και ο διαιτητής Δημήτρης Πλακογιάννης έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Επαμεινώνδας Τσέρτος, ο 15χρονος όμως Δημήτρης Τσιγάρος απέκρουσε στη του.
83΄ ο Δημήτρης Νινιός σέντρα-σουτ, ο Άγγελος Δημόπουλος απέκρουσε με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής αρνήθηκε το πέναλτι στον Αίαντα Καλαμάτας.
90΄σε διεκδίκηση Δημήτρη Ηρακλή, Επαμεινώνδα Τσέρτου μέσα στην περιοχή ο μεσοεπιθετικός του Αίαντα βρέθηκε στο έδαφος, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
Με λάθη ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Πλακογιάννη. Βοηθοί ήταν οι Σταματία Τσαούση και Βασίλης Βρυώνης.
Αποβλήθηκε στο 81΄ο Γρηγόρης Μούντανος (Αίαντας Καλαμάτας)
 
Οι συνθέσεις 
Αίαντας Καλαμάτας (Γιάννης Σακελλαρόπουλος, Θανάσης Τσούκλερης, Θεόδωρος Σακκάς): Τσιγάρος, Μπουρίκας (46΄λτρ. Αντωνόπουλος), Καραχάλιος, Παυλέας, Πετριτάι (70΄Αναγνωστόπουλος), Κυριόπουλος, Διονυσόποιυλος (60΄Μούντανος), Ηρακλής, Λικάι, Νινιός, Ψαρράς.
Παπαφλέσσας Χώρας (Δημήτρης Γκότσης,): Κακαλέτρης, Επ. Τσέρτος, Αγγ. Δημόπουλος, Μπαχούμας (60΄Β. Κανελλόπουλος), Γ. Καγιάς, Αγγ. Τσέρτος, Παναγιωτόπουλος, Ντούντα, Αϊβαλής, Συκουλιάς (77΄Μπουρίκας), Επ. Καγιάς, Μαθιός (46΄Τσόπελας).
 *Γιατρός του αγώνα ήταν η Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου
 
ΑΟ ΦΑΡΑΙ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 0-1
Το γκολ του Αλμπάν Γκρέτσα στο 75’ έκανε τη διαφορά
 
Ιδιαίτερα κακή ήταν η χθεσινοβραδυνή αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΟ Φαραί και την Εράνη που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» για τη 12η αγωνιστική της Α’ Τοπικής. Τη διαφορά έκανε τελικά το γκολ που πέτυχε στο 75ο λεπτό ο Αλμπάν Γκρέτσα με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, χαρίζοντας τη νίκη-βάλσαμο στους Φιλιατρινούς, οι οποίοι προέρχονταν από την οδυνηρή ήττα στο τριφυλιακό ντέρμπι με την Κυπαρισσία. Αντίθετα, οι Καλαματιανοί συνέχισαν για 4η αγωνιστική χωρίς βαθμό.
ΑΟ ΦΑΡΑΙ: Βόλος, Άρ. Αρβανίτης, Στ. Αρβανίτης, Λιανός (80’ Μιτιλί), Μπλέτσας, Ζωγόπουλος, Αριστομενόπουλος, Δουρούμης (60’ Παχής), Χριστόπουλος, Κουτουμάνος, Μιχαλόπουλος (70’ Ξεροβάσιλας).
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Μπεγλεκτσής, Αλμπάν, Μιχαλακόπουλος, Γιάννης, Αλεξανδρόπουλος, Κώτσος, Αναστασόπουλος, Μοροσάνου, Διαμαντόπουλος (90’ Φαρμάκης), Κωνσταντόπουλος (55’ Νικολόπουλος).
 
Ο ΑΟ ΔΙΟΔΙΩΝ 5-2 ΤΗΝ ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Εντυπωσιακό διπλό
 
Ο ΑΟ Διοδίων πέτυχε εντυπωσιακή νίκη 5-2 επί της ΑΕ Γαργαλιάνων, σε ματς που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων και ήταν για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
Τα γκολ της ομάδας των Διοδίων σημείωσαν οι Γιάννης Δαβαρίας (3΄ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι), Παρασκευάς Κοιτόσης (23΄, 31΄), Γιώργος Αθανασόπουλος (57΄) και Ευάγγελος Μανούσος (76΄ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι), ενώ για την ΑΕ Γαργαλιάνων σκόραραν οι Ιωάννης – Αλέξανδρος Κατσιρούμπας (11΄) και Πράπο Μπάρο (63΄).
Τον αγώνα σφύριξε ο Γιάννης Κουτσαναστάσης με βοηθούς τους Κώστα Αντωνόπουλο και Κώστα Ξηρόκωστα.
ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Δ. Αλεξόπουλος, Ν. Τζωρτζίνης, Κουτουλογέννης, Κατσορούμπας, Βακακόπουλος (87΄ Ανδρινόπουλος), Βαρβατσούλης, Μπάρο (80΄  Κανονιέρης), Λαμπίρης, Πετρόπουλος, Γεωργιόπουλος, Σκουτέρης (65΄ Σοκορέλης).
ΑΟ ΔΙΟΔΙΩΝ: Κουραμπάς, Κοιτόσης, Σαμσονίδης, Πουρνάρας (76΄ Ντατσινίδης), Φουνικάκος, Μανούσος, Γ. Αθανασόπουλος, Μάλλιος, Ι. Αλεξόπουλος, Μάρκου, Δαβαρίας.
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Κων/νος Βέργης, ενώ γιατρός η Μαρία Χριστοπούλου.
 
ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ 3-1 ΤΟ ΔΑΝΑΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ 
Πέμπτη νίκη…

Την πέμπτη  νίκη του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας σημείωσαν τα Πράσινα Πουλιά, επικρατώντας με 3-1 του Δαναού χθες στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.
Τα γκολ των Πρασίνων Πουλιών πέτυχαν οι Άλκης Δημητρέας (60΄), Γιάννης Σπυρόπουλος (80΄) και Γιάννης Μάντης (90΄), ενώ για το Δαναό σκόραρε ο Γιάννης Ζυγούρης (83΄).
Διαιτητής ήταν ο Χαράλαμπος Καστανάς με βοηθούς τους Δημήτρη Σταυρόπουλος και Παναγιώτη Σκορπιδέα.
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ (Πέτρος Δημόπουλος):Αντ. Αγγελής, Στ. Αγγελής, Αρβανίτης, Μαρκόπουλος, Δέδες, Παπαγιαννέας, Φιλίππου, Μεμά, Ζυγούρης, Μαργαρίτης, Παυλάκης (Φιλιππόπουλος, Ζήσης).
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ (Παναγιώτης Πολίμος): Εξαρχάκος, Λούτα, Βαλσαμάκης, Καλύβας, Μάντης, Ίσσαρης, Παπαθεοδώρου (81΄ Παπαδέας), Μάλαμας, Σπυρόπουλος, Δημητρέας (87΄ Δαλκαφούκης), Λυμπερόπουλος (70  Πρίφτης).
 
«ΒΡΑΖΟΥΝ» ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΗΘΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 
Μεγάλη νίκη της Ανδρούσας με 2-1 επί του Εθνικού 

Μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη πέτυχε χθες η Ανδρούσα στην έδρα της-πολύτιμη βαθμολογικά στη «μάχη» που δίνει για παραμονή στην Α’ Τοπική- καθώς επικράτησε με 2-1 σε βάρος του Εθνικού, ενός εκ των βασικών φαβορί για τον τίτλο και 3ο στη μέχρι τώρα κατάταξη.
Οι Μελιγαλαίοι βέβαια εκφράζουν πολύ έντονα παράπονα για τη διαιτησία του κ. Ψηλοπαναγιώτη και της βοηθού του Σοφίας Αθανασοπούλου (β’ βοηθός ήταν ο Ι. Γιαννέτσος), με κυριότερη την οριακή φάση του 88’ όταν κατακυρώθηκε αρχικά γκολ σε μακρινό σουτ του Κωνσταντόπουλου και εν συνεχεία, κατόπιν «σύσκεψης» του διαιτητικού τιμ, δεν μέτρησε, θεωρώντας ότι δεν πέρασε η μπάλα τη γραμμή του τέρματος (αφού χτύπησε το δοκάρι και έσκασε κάτω, δύσκολα να πει κανείς αν πέρασε ή όχι τη γραμμή, έδιωξαν οι αμυντικοί). Ακολούθησε διακοπή 7-8 λεπτών, με τους διαιτητές να αποσύρονται στα αποδυτήρια, ενώ επιπλέον διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενουμένων ακολούθησαν για την ελάχιστη καθυστέρηση που κράτησε μετά την επανέναρξη ο κ. Ψηλοπαναγιώτης. Επίσης, παράπονα υπάρχουν για ένα μαρκάρισμα πάνω στο Θανόπουλο, περίπου στο 60’, οπότε οι άνθρωποι του Εθνικού ζήτησαν πέναλτι, ενώ ο διαιτητής έδειξε κίτρινη για «θέατρο».
 
Με καρφωτή κεφαλιά και απ’ ευθείας κόρνερ του Βλαχόπουλου 
Στο α’ ημίχρονο αν και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ (με Βλαχόπουλο οι γηπεδούχοι και Θανόπουλο, Μουρούσια οι φιλοξενούμενοι) οι εστίες έμειναν απαραβίαστες. Τη διαφορά έκανε τελικά στο β΄ ημίχρονο ο Φάνης Βλαχόπουλος, ο οποίος ήταν ο βασικός εκφραστής των επιθετικών ενεργειών για την ομάδα της Ανδρούσας, και άνοιξε το σκορ στο 50’ με καρφωτή κεφαλιά (έπειτα από πολύ ωραία προσπάθεια του Θεοδοσόπουλου από αριστερά και «κόψιμο» της μπάλας μέσα στην περιοχή), ενώ διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων στο 65’ με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ από αριστερά-κάτι που είχε επαναλάβει και στο ματς με την Ομόνοια!
Ο Εθνικός που είχε τη φλύαρη υπεροχή σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς, καταγράφοντας και στο β’ μέρος κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες, κατάφερε να μειώσει στο 80’ με κοντινό πλασέ του Γερμάνη
Τον αγώνα παρακολούθησαν πολυάριθμοι φίλαθλοι του τοπικού ποδοσφαίρου και των δύο ομάδων.
ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ: Κοσμάς, Δέδες, Κρεμμύδας, Μαραγκούλιας, Γκούνης, Κοντόπουλος, Μουλαβασίλης,, Κολυβάρης, Κάλλας (80’ Οικονόμου), Βλαχόπουλος, Θεοδοσόπουλος (70’ Γάλλος).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Μητσέας, Δικαίος (65’ Στρατής), Κουτίβας, Κανελλόπουλος, Γερμάνης, Ντούζια, Τσώνης, Εμμανουήλ (60’ Καραπετιάν), Κωνσταντόπουλος, Μουρούσιας, Θανόπουλος (80’ Λάγιος).
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-0
Με πρωταγωνιστή το διαιτητή Νικολόπουλο και γκολάρα του Φουρναράκου

ΜΕ ΟΚΤΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ (ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΜΙΤΡΟΦ ΣΤΟ 38΄, ΣΙΓΕΡΗ ΣΤΟ 51΄ ΚΑΙ ΜΠΙΖΟΣ ΣΤΟ 69΄) ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ… Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΤΕΙΑ» 
ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΟΥ (86΄) ΕΚΑΝΕ ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ 
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή στον Ολυμπιακό Καλαμάτας ο Διονύσης Πουλής, καθώς οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 επί της πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα Κυπαρισσίας, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το παιχνίδι ωστόσο που εξελίχθηκε χθες το μεσημέρι στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», δεν είχε ως πρωταγωνιστή τον κ. Πουλή ή τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά τον ρέφερι της αναμέτρησης Ηλία Νικολόπουλο, για τον οποίο οι φιλοξενούμενοι κυριολεκτικά πνέουν μένεα, θεωρώντας ότι καθόρισε την έκβαση του παιχνιδιού. Ο άρχοντας του αγώνα έδειξε συνολικά 12 κίτρινες κάρτες και 4 κόκκινες, εκ των οποίων οι 3 ήρθαν σε ποδοσφαιριστές της Κυπαρισσίας, που έπαιζε από το 38΄ με δέκα, το 51΄ με εννιά και το 69΄ με οκτώ παίκτες, λόγω της αποβολής των Μιτρόφ (2η κίτρινη), Σιγέρη (2η κίτρινη) και Μπίζου (απευθείας κόκκινη), ενώ και οι γηπεδούχοι «γεύτηκαν τη χαρά» της αποβολής, καθώς στο 87΄ ο Βασίλης Τζίφας αντίκρισε την απευθείας κόκκινη από τον Μανεσαίο διαιτητή.
Οι ερυθρόλευκοι, που εμφανίστηκαν πολύ αγχωμένοι, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για νέα ήττα, έδειξαν μεγάλο πάθος, χωρίς όμως να παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι, χάνοντας 2-3 καλές ευκαιρίες, όμως στην επανάληψη και παρά το μεγάλο αριθμητικό τους πλεονέκτημα, αντί να κυριαρχήσουν… επαναπαύτηκαν. Απείλησαν ελάχιστα την εστία της Κυπαρισσίας, που κρατούσε με άνεση το μηδέν, ακόμη κι όταν αγωνιζόταν με οκτώ παίκτες, όμως ο Σωτήρης Φουρναράκος είχε διαφορετική άποψη. Μ’ ένα κεραυνό από τα είκοσι και πλέον μέτρα, ο 25χρονος αμυντικός μέσος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπέλι, χαρίζοντας στο 86΄ το υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα μετά το τέλος του ματς τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια.
Όσον αφορά την Κυπαρισσία, κινήθηκε στη μετριότητα στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη προσπάθησε κάτω από αντίξοες συνθήκες να κρατήσει τουλάχιστον το μηδέν, κάτι που έδειχνε να πετυχαίνει μέχρι το 86΄. Έχασε έδαφος, όμως το σημαντικότερο είναι πως πηγαίνει στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Πάμισο που ακολουθεί, χωρίς τρία πρωτοκλασάτα στελέχη της.
 
ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ
15΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιτρόφ, ο Μάρης μπλόκαρε δύσκολα αλλά σταθερά.
30΄ ο Μαρούδας βρήκε τον Αλεξανδρόπουλος, αυτός έπιασε το διαγώνιο σουτ, υποχρεώνοντας τον Μπίζο να διώξει με δυσκολία και τον Καραγιάννη στην επαναφορά να μην βρίσκει τη μπάλα.
34΄ δυνατό σουτ του Μπαλαλά από το ύψος της περιοχής, ο Μπίζος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια μπροστά από τον επερχόμενο Αλεξανδρόπουλο.
36΄ σουτ του Στρέπι από πλάγια θέση και μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
38΄ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μιτρόφ για χέρι, με τον κ. Νικολόπουλο ν’ αφήνει σωστά τους φιλοξενούμενους με δέκα (η πρώτη κίτρινη στον παίκτη της Κυπαρισσίας ήταν μόλις στο 2΄ για εξύβριση).
47΄ φάουλ του Γαργαρώνη μπλόκαρε εύκολα ο Μάρης.
51΄ δεύτερη κίτρινη και στον Σιγέρη για κοντρόλ με χέρι.
53΄ από λάθος του Γαργαρώνη ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε στην περιοχή της Κυπαρισσίας, αντί ωστόσο να σουτάρει γύρισε παράλληλα την μπάλα και οι αμυντικοί απομάκρυναν.
54΄ ο κ.Νικολόπουλος απομάκρυνε από τον πάγκο των φιλοξενουμένων τον γενικό αρχηγό της ομάδας κ. Αλεξόπουλο που διαμαρτυρόταν για τις αποφάσεις του.
69΄ κάθετη πάσα του Αλεξανδρόπουλου στον Τζίφα που έφυγε στην πλάτη των αμυντικών και ξεπέρασε την έξοδο του Μπίζου, με τον πορτιέρο της Κυπαρισσίας να τον ανατρέπει εκτός περιοχής, αντικρίζοντας σωστά την κόκκινη κάρτα.
86΄ ύστερα από απομάκρυνση των αμυντικών της Κυπαρισσίας, η μπάλα έφθασε στον Φουρναράκο, που μ’ ένα φοβερό σουτ από μακριά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπέλι, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, ο Τζίφας αντίκρισε την κόκκινη για εξύβριση.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μίντζηρας, Πέλλα, Σίνος, Φουρναράκος, Μπαλαλάς – Σταματόπουλος, Γαργαρώνης, Σιγέρης, Μιτρόφ, Παναγόπουλος,
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Τζίφας – Μιτρόφ (2η κ.), Σιγέρη (2η κ.), Μπίζος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάρης, Μίντζηρας, Πέλλα, Σίνος (60΄ λ. τρ. Τζίφας), Παπαλέξης, Φουρναράκος, Μπαλαλάς, Καραγιάννης, Μαρούδας (81΄ Ξυδιάς), Αλεξανδρόπουλος, Τσαναλίας.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπίζος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Σταματόπουλος, Γαργαρώνης, Σιγέρη, Μιτρόφ, Ντιόπ, Στρέπι (66΄ Μητρόπουλος), Μανδραπήλιας (58΄ Μαρασίν), Παναγόπουλος (70΄ Μπέλι).
 
Ένταση στην κερκίδα και διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους
Λίγο πριν το τέλος του ματς υπήρξε ένταση στην κερκίδα ανάμεσα σε φίλους των φιλοξενουμένων και κάποιους που βρίσκονταν στο γήπεδο, όχι φιλάθλους του Ολυμπιακού, χωρίς  όμως να πάρει μεγαλύτερη έκταση λόγω της παρέμβασης των ψυχραιμοτέρων.
Μετά το τέλος, υπήρχε στο χώρο των αποδυτηρίων και κυρίως έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών μεγάλος αναβρασμός, με τους ανθρώπους της Κυπαρισσίας να τα έχουν με τον κ. Νικολόπουλο,  θεωρώντας τον υπαίτιο για την ήττα. Όχι τόσο για τις αποβολές, που ήταν σωστές, όσο κυρίως γιατί θεωρούν ότι χαρίστηκε σε παίκτες του Ολυμπιακού (Μπαλαλά, Φουρναράκο), που θα έπρεπε να έχουν αντικρίσει την κόκκινη, αλλά και γιατί εκνεύρισε με τη συμπεριφορά του τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους. Συν τοις άλλοις υπήρξε και ένταση μεταξύ κάποιων ποδοσφαιριστών, με τα πνεύματα να ηρεμούν σύντομα.
 
Ο «άρχοντας» στο… επίκεντρο
Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι δεν έκρυβε τόση πολύ δύναμη που να δικαιολογεί τις τόσες κίτρινες, από τόσο νωρίς μάλιστα. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 30΄, ο κ. Νικολόπουλος είχε δείξει επτά κίτρινες εκατέρωθεν, κυρίως για πειθαρχικά παραπτώματα. Η κόκκινη του Μιτρόφ είναι σωστή – η πρώτη κίτρινη στο 2΄ θα λέγαμε  πως ήταν αυστηρή – του Σιγέρη έκρυβε αυστηρότητα, ενώ σωστές ήταν οι αποβολές των Μπίζου, Τζίφα. Θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τους Μπαλαλά, Φουρναράκο, αλλά και τον Παναγόπουλο της Κυπαρισσίας. Όπως και να έχει ο διαιτητής του αγώνα έγινε πρωταγωνιστής και αυτό από μόνο του είναι κακό.
 
Π. Παναγόπουλος: «Μεγάλη αλητεία»
Εκνευρισμένος ο τεχνικός του ΑΟΚ Παναγιώτης Παναγόπουλος, μετέφερε σε δηλώσεις του στο «Θάρρος» το κλίμα που υπήρχε στο στρατόπεδο των φιλοξενουμένων… «Κατ’ αρχάς να τονίσω πως δεν έχουμε τίποτα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, αλλά αυτό που έγινε από τον κ. Νικολόπουλο πρόκειται για μεγάλη αλητεία. Ως Κυπαρισσία στα 2 ½ τελευταία χρόνια έχουμε αντικρίσει μόλις δύο φορές την κόκκινη και σ’  ένα ματς ήρθαν τρεις αποβολές. Του προτείνουμε να ζητήσει από μόνος του την εξαίρεση από τα παιχνίδια της ομάδας μας, στην οποία έχει δείξει μεγάλη εμπάθεια και με χαρακτηριστικό τρόπο», τόνισε μεταξύ άλλων ο ικανός τεχνικός, που έχει κάθε λόγο να εξωτερικεύει την απογοήτευση και τον προβληματισμό του.
 
Ο ΠΑΟΚ 3-0 ΤΟΝ ΠΑΝΕΥΑΪΚΟ
Με γκολ των Λεωνίδα Χριστοφιλόπουλου (22΄  αυτογκόλ), Παναγιώτη Σαούτη (38΄) και Γιώργου Σωτηρόπουλου (80΄), ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 του Πανευαϊκού, σε ματς που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς» και περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
Τη συνάντηση σφύριξε ο Νίκος Κατσάς, ενώ βοηθοί ήταν ο Γρηγόρης Κοντογιάνης  και η Ανδριανή Τσέλο.
ΠΑΟΚ (Τάκης Αργυρόπουλος, Γιώργος Βλάχος): Λιανός, Τσικούρης, Κατσίποδας, Μιχαλόπουλος, Βλάχος, Καραγιάννης, Μαστοράκης, Κοκορόγιαννης, Αργυρόπουλος, Σαούτης, Σωτηρόπουλος.
ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Κωνσταντόπουλος): Γ. Χριστοφιλόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Σκουρλέτης, Δρακόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Λ. Χριστοφιλόπουλος, Μπιλάλης, Μπουρίκας, Πανταζής, Καραμπάγιας.
Γιατρός αγώνα ήταν η Κυριακή Φιλοππούλου.
 
Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 1-0 ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ
Σημαντικό «διπλό»…

Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, καθώς επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού Ανάληψης χθες στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, βελτιώνοντας τη θέση του στην κατάταξη του 2ου ομίλου της Β΄ Τοπικής.
Το γκολ πέτυχε ο Αναστάσιος Καραμπότσος (48΄ μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι).
Δοκάρια για τους «ερυθρόλευκους» της Ανάληψης είχαν οι Θεόδωρος Αβιζιώτης και Τάσος Βλαχάκης.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Στάθη Ζαρακοβίτη με βοηθούς τους Ευάγγελο Μπασιλάρη και Μάριο Μανιατέα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (Κώστας Παλαμάρας): Καραμπάτσος, Σαραντόπουλος (46΄ Μιχαλόπουλος), Λαμπρόπουλος, Αγγ. Ανδρεάδης, Γεωργακόπουλος, Λινάς, Βλαχάκης, Μ. Παναγιωτόπουλος (46΄ Ξυνός), Αβιζιώτης, Κουτσοπέτρος, Κ. Παναγιωτόπουλος (80΄ Λιανός).
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ (Κώστας Στυλιανόπουλος): Κ.Στασινόπουλος, Ζώτος (80΄ Βασιλόπουλος), Μαραγκός, Ν. Τζωρτζίνης, Α. Στασινόπουλος, Πολυχρονόπουλος (61΄ Μπακάκης), Γαλάνης, Καραμπότσος, Σταθόπουλος, Τηλεμάχου, Στ. Τζωρτζίνης.

  • Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Γιάννης Μπότης, ενώ γιατρός ο Νικόλαος Κωτσάκης.

 
 
O AΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ 1-0 ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΑΜΦΕΙΑΣ
Με γκολ του Μιχάλη Σκαρπαλέζου
 
Ο Αστέρας Μικρομάνης επικράτησε με 1-0 του Παπαφλέσσα Άμφειας, στο γειτονικό ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, ανεβαίνοντας σημαντικά στην κατάταξη.
Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Μιχάλης Σκαρπαλέζος (62΄ με πλασέ, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Σταύρου Μπαρούνη).
Δοκάρι για τον Αστέρα Μικρομάνης είχε ο Παναγιώτης Πραστέλας (32΄ σε σουτ) και για τον Παπαφλέσσα Άμφειας ο Δημήτρης Μουτσούλας (65΄ σε σουτ).
Διαιτητής ήταν ο Σταύρος Λάμιας με βοηθούς τους Δημήτρη Ταβουλαρέα και Βασίλη Λαζαράκη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ (Σταύρος Φράγκος): Μητσέας, Αναζίκος, Αθ. Καρδάσης, Ζούζουλας, Γ. Σκαρπαλέζος, Μωραγιάννης, Πραστέλας, Μπαρούνης, Κωνσταντακόπουλος (60΄ Μπούρας – Σουλιμάς), Μιχ. Σκαρπαλέζος, Π. Καρδάσης (46΄ Αθ. Φράγκος, 90΄ Ι. Χρ. Καρδάσης).
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ (Δημήτρης Αναστασόπουλος): Παναγιωτίδης, Δ. Πουλόπουλος, Γ. Μαλαπάνης, Π. Μαλαπάνης, Χ. Πουλόπουλος, Μουτσούλας, Μπιτσάνης (56΄ Π. Δωδέκατος), Μέντζας, Κορομηλάς (78΄ Α. Μαλαπάνης), Χριστόπουλος, Γ. Δωδέκατος.

  • παρατηρητής του ματς ήταν ο Στάθης Γεωργακίλας, ενώ γιατρός ο Νίκος Μπάκας.

 
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 3-2 
«Πλήγωσε την αγαπημένη» ο Βεργόπουλος…

ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ 2-0 ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ (2-2 ΣΤΟ 78΄) ΑΛΛΑ Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΠΛΗΓΩΣΕ ΣΤΟ 85΄ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 
Βαθιά βαθμολογική ανάσα, που αναπτερώνει τις ελπίδες παραμονής, πήρε η ομάδα του ΑΟ Διαβολιτσίου μετά την εντός έδρας νίκη με σκορ 3-2, στο χθεσινό εντός έδρας ματς της 12ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Σπερχογεία. Το συγκρότημα του Σωτήρη Δημάκη πανηγύρισε μετά από καιρό τη χαρά του τριπόντου και υπεύθυνος σε μεγάλο ποσοστό γι’ αυτό είναι ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τα σπλάχνα των «Ταύρων». Ο λόγος για τον υψηλόσωμο αμυντικό Βασίλη Βεργόπουλο, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-2) μόλις πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ματς και ενώ η Σπερχογεία κρατούσε το βαθμό της ισοπαλίας, χαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, που έμεινε αήττητη για δεύτερη συνεχή αγωνιστική και βλέπει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 πριν την ανάπαυλα, όμως η ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή δεν τα παράτησε και ισοφάρισε στο 78΄, οπότε και φάνηκε να πλησιάζει την κατάκτηση ενός αν μη τι άλλο θετικού αποτελέσματος. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Βεργόπουλο, γνωρίζοντας την ήττα, που τη διατηρεί στους 13 βαθμούς και στις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, το Διαβολίτσι μπήκε πολύ δυνατά και είχε δοκάρι στο 20΄ σε φάουλ του Κουπούζου, ενώ στο 35΄ ευτύχησε να προηγηθεί με δράστη τον Ζάκκα, που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την πολύ ωραία σέντρα του Νικήτα Κουπούζου στο δεύτερο δοκάρι. Πριν σωπάσουν τα πανηγύρια ήρθε και το 2-0, καθώς στο 43΄ ο Αντωνόπουλος εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Λίβα σε δυνατό σουτ του Δασκαλάκη και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα.
Η Σπερχογεία δεν τα παράτησε και κυριαρχώντας πλήρως μετά το 55΄, μπήκε και πάλι στο παιχνίδι. Στο 61΄ από φάουλ του Γιακουμή, ο Παγώνης μείωσε σε 2-1 και στο 78΄ και πάλι από στημένη φάση ο Φώτης Μπαλόπουλος ισοφάρισε σε 2-2 με γυριστή κεφαλιά. Ο 23χρονος αμυντικός, που αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα του Διαβολιτσίου, απ’ όπου μετακόμισε το Καλοκαίρι στη Σπερχογεία, δεν  πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, δείχνοντας ότι ξέρει να τιμά την πολυετή συνεργασία με το Σύλλογο του Διαβολιτσίου. Πάντως δεν πλήγωσε την πρώην ομάδα του, καθώς ήρθε το γκολ του Βεργόπουλου στο 85΄ να χαρίσει στους γηπεδούχους τους τρεις βαθμούς.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του κ. Μπλάνα, που είχε στο πλευρό του τους Τουρλομούση και Κασκάνη.
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Κουκούτσης, Θ. Δημητρίου, Κουπούζος (62΄ λ. τρ. Β. Δημητρίου), Ζερίτης, Π. Δημητρίου, Βεργόπουλος, Ζάκκας (85΄ Χαρίτος), Γεωργαντάς, Αντωνόπουλος (75΄ Τασσιόπουλος), Δασκαλάκης, Θεοδωρόπουλος.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Λίβας, Μούστος, Στέφανος (46΄ Π. Χαρίτος), Πιχιγιόνι, Ι. Γιακουμής (53΄ Βασιλογιαννακόπουλος), Καράμπελας, Παγώνης, Μπαλόπουλος, Βασιλόπουλος, Δ. Γιακουμής, Μπούνας (46΄ Δωδεκάτος).
 


 
 
A΄  ΤΟΠΙΚΗ
Κρίσιμα ματς σε Μεθώνη, Γαργαλιάνους, Αρφαρά
Ο Πάμισος Μεσσήνης κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας 
Ο δεύτερος της κατάταξης Πάμισος Μεσσήνης υποδέχεται σήμερα τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Ακόμη, ο ΑΟ Μεθώνης συγκρούεται με τον Τσικλητήρα Πύλου στο γειτονικό ντέρμπι, ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων φιλοξενεί την Ομόνοια, ενώ ο Αστέρας Αρφαρών περιμένει τον Δωριέα Δωρίου.
 
ΠΑΜΙΣΟΣ Μ. – ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.
Χωρίς τον Γιάννη Τρίψα (τιμωρημένος) φιλοξενεί τον Απόλλωνα Καλαμάτας ο Πάμισος Μεσσήνης. Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης βλέπουν μόνο νίκη για να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή. Τον Πάμισο Μεσσήνης θα κοουτσάρουν (μετά την παραίτηση του Γιώργου Αργυρόπουλου) οι Αλέκος Δημητρόπουλος και Γουλιέλμος Αντωνίου.
Στο στρατόπεδο τώρα του Απόλλωνα Καλαμάτας, ο τεχνικός Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Σκουρλέτης δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι μαυρόασπροι θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ανεβαίνοντας βαθμολογικά.
 
ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΠΥΛΟΣ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τη Μεθώνη στο γειτονικό ντέρμπι με τον Τσικλητήρα Πύλου, για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο προπονητής Θανάσης Λακριντής έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του «ετοιμοπόλεμους».
Ενισχυμένος με τους Νίκο Παπαγεωργίου (εξέτισε την ποινή του), Παναγιώτη Τσώνη και Στέλιο Σωτηρόπουλο (ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους), θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα της Πύλου. Ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής, ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Ράλλης και οι ποδοσφαιριστές τους θέλουν να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, παραμένοντας στην πρώτη θέση της κατάταξης.
 
Τ. ΑΓΡΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Με δύο σημαντικές απουσίες υποδέχεται την Ομόνοια ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων. Συγκεκριμένα, ο προπονητής Γιώργος Μηλίτσης θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Κώστα Γεωργόπουλου και Θανάση Γεωργακόπουλου (τιμωρημένοι). Επιστρέφει πάντως ο Θεόδωρος Πότσης (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί). Οι ερυθρόλευκοι των Γαργαλιάνων θέλουν να συνδυάσουν νίκη με καλή εμφάνιση, συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία.
Σ’ αντίθεση με τον Τ. Άγρα, η Καλαματιανή ομάδα θ’ αγωνιστεί «κομπλέ» καθώς ο τεχνικός Σωτήρης Μπουραντώνης και ο συνεργάτης του Βασίλης Παναγιωτόπουλος έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή τους.
Η Ομόνοια στοχεύει σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα παίρνοντας βαθμολογική ανάσα.
 
ΑΡΦΑΡΑ – ΔΩΡΙΟ
Με στόχο την τρίτη σερί νίκη (προηγήθηκαν εκείνες με ΑΟ Φαραί και ΑΟ Μεθώνης) περιμένει τον Δωριέα Δωρίου ο Αστέρας Αρφαρών, βελτιώνοντας έτσι θεαματικά τη θέση του στην κατάταξη. Ο προπονητής Τάκης Βούτσας και ο άμεσος συνεργάτης του, Παναγιώτης Κουτίβας, έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές τους ετοιμοπόλεμους.
Χωρίς τον Αργύρη Νικητόπουλο (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Δωρίου. Ο τεχνικός Γιάννης Αντωνόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του θα «κυνηγήσουν» ένα θετικό αποτέλεσμα, ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς με τους διαιτητές που τα σφυρίζουν έχουν ως εξής…
Ώρα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Απόλλων Καλαμάτας: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Χ. Γεωργαντάς, Δ. Καραπιπέρης
Γήπεδο Μεθώνης
Μεθώνη – Τσικλητήρας Πύλου: Γ. Μπλάνας, Στ. Λάμιας, Χ. Καστανάς
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Ομόνοια: Δ. Γιαννόπουλος, Κ. Αδαμόπουλος, Ν. Κατσάς
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Δωρίου: Π. Τσικούρας, Ν. Γκούμας, Ι. Λουκάς

  • Μετά από απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΠΣΜ, στις 12 Δεκεμβρίου, σε όλους τους αγώνες θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

 
 
B΄  ΤΟΠΙΚΗ
Έξω Πανθουριακός, Χανδριναϊκός 
Ο Πανθουριακός που οδηγεί την «κούρσα» στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, δοκιμάζεται σήμερα με τον Κεραυνό Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης» για την 11η αγωνιστική. Ακόμη, ο εκ των πρωτοπόρων του 2ου ομίλου, Χανδριναϊκός, κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας».
Στον 1ο όμιλο, ο Ηρακλής Καλαμάτας περιμένει τον ΑΣ Μάνεσι, ο Αστέρας Βαλύρας συγκρούεται με  τον Ηρακλή Κυπαρισσίας.
Στον 2ο όμιλο,  ο ΑΟ Πατίστα αντιμετωπίζει τον ΑΟ Βέργας.

Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής…
Ώρα – 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΟ Βέργας: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Α. Τσουκάλη, Π. Ηλιόπουλος
3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΣ Μάνεσι: Χ. Κυριακόπουλος, Β. Γιαννέτσος, Στ. Παλλαδινός
Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Π. Σερεμέτης, Α. Καλογερόπουλος, Δ. Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλ. – Χανδριναϊκός: Μ. Καρβούνης, Ι. Γιαννέτσος, Ν. Τσίρμπας
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – Πανθουριακός: Ηλ. Νικολόπουλος, Σ. Αθανασοπούλου, Β. Βρυώνης
Ρεπό: ΑΟ Ασπροχώματος
* Μετά από απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΠΣΜ, στις 12 Δεκεμβρίου, σε όλους τους αγώνες θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.
 
 
Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Τρεις συναντήσεις για την 8η αγωνιστική 

Τρεις συναντήσεις διεξάγονται σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
Στον 3ο όμιλο, ο Θησέας Καλαμάτας κοντράρεται με την Αναγέννηση Παραλίας, η Θύελλα Παραλίας αντιμετωπίζει την ΑΕΚ Καλαμάτας, ενώ ο Ίκαρος Καλαμάτας φιλοξενεί αύριο την εκ των πρωτοπόρων ΑΕ Μάνης.

Αναλυτικά τα ματς με τους διαιτητές που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής: 
Σήμερα – 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας: Δ. Πλακογιάννης, Θ. Αγγελακάκης, Ε. Παναγιωτόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Θύελλα Παραλίας – ΑΕΚ Καλαμάτας: Β. Σακκάς, Ευστ. Μακρής, Στ. Λαμπροπούλου
 
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου  – 4.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης: Μ. Καρβούνης, Αρ. Κυριόπουλος, Στ. Μπότη
Ρεπό: Ατρόμητος Καλαμάτας
* Μετά από απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΠΣΜ, στις 12 Δεκεμβρίου, σε όλους τους αγώνες θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.