16 χρονος “Αλ Καπόνε” μπασμένος σε όλα τα κόλπα

16 χρονος “Αλ Καπόνε” μπασμένος σε όλα τα κόλπα

Ανήλικος Αλβανός έβαζε τους μεγάλους  να κλέβουν, όταν αυτός δικαζόταν!

Της Βίκυς Βετουλάκη  

Μπασμένος σε όλα τα κόλπα ήταν ένας 16χρονος Αλβανός. Εκτός του ότι έκλεβε ο ίδιος, έβαζε έναν 22χρονο και έναν 32χρονο Έλληνα να κάνουν κλοπές, όταν αυτός δικαζόταν, προκειμένου να έχει άλλοθι!
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Γύθειο. Κατηγορούμενοι χθες ήταν οι δύο ενήλικοι, με τον έναν να κατοικεί πλέον στην Καλαμάτα.

Τους έβαζε ο ανήλικος
Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ότι την πρώτη φορά έλειπε στη Μυτιλήνη και τον ειδοποίησαν ότι  είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι του. Βρήκε, όπως είπε, το σπίτι σχεδόν διαλυμένο. Αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ότι την κλοπή είχε κάνει ο ανήλικος Αλβανός. Όταν γινόταν το δικαστήριο γι’ αυτή την κλοπή στο Γύθειο, ο ανήλικος ειδοποίησε τον 32χρονο να πάει να κλέψει το ίδιο σπίτι. Ο 32χρονος έκανε την κλοπή μαζί με τον 22χρονο και πήραν χρυσαφικά αξίας άνω των 3.000 ευρώ.
Μάλιστα, ο παθών είπε ότι ο ανήλικος έχει καταδικασθεί, έχει διαπράξει πολλές κλοπές στην περιοχή και έχει βγάλει απόφαση, να μην μπορεί να πλησιάσει το σπίτι του σε απόσταση 30 μέτρων.
Αστυνομικός κατέθεσε πως από τις συνομιλίες προέκυψε ότι ο ανήλικος συνεννοήθηκε με τον 32χρονο, ενώ το ομολόγησε κιόλας.
Άλλος αστυνομικός κατέθεσε ότι από κάμερα ασφαλείας καφετέριας είδαν τους τρεις τους να συναντιούνται και να μοιράζουν τα κλοπιμαία. Ο 22χρονος τους υπέδειξε ένα σημείο, όπου βρήκαν πεταμένα τα κλεμμένα φο μπιζού, ενώ στο σημείο που τους υπέδειξε ότι είχαν τα χρυσαφικά, δε βρήκαν τίποτα.

Απολογίες
Στην απολογία του ο 32χρονος δήλωσε πρώην τοξικομανής, υποστηρίζοντας πως ο ανήλικος καιρό πριν του είχε πει να κάνει μια κλοπή, αλλά αρνήθηκε. Τις ημέρες του περιστατικού, όπως είπε, δεν ήταν καλά και είχε κάνει χρήση ουσιών και χαπιών. Είχαν βγει βόλτα με τον 22χρονο που γνώριζε και μετά από χρήση χασίς έκαναν την κλοπή. Με τον ανήλικο συναντήθηκαν μετά σε ίντερνετ καφέ, ενώ τα χρυσαφικά τα κράτησε ο ανήλικος για να τα πουλήσει σε κάποιον στη Σπάρτη.
Ο 22χρονος κατέθεσε ότι περίμενε στο αυτοκίνητο, ενώ ο ανήλικος τους είχε πει τον τρόπο με τον οποίο θα μπουν στο σπίτι. Όσο για τα χρυσαφικά, τα έκρυψαν στην παραλία, αλλά μετά δε βρέθηκαν, ενώ τον ανήλικο τον γνώρισε στο Γύθειο.
Δήλωσε δε μετανιωμένος, λέγοντας πως δεν έχει κάνει τίποτα άλλο.
Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους και καταδίκασε τον 32χρονο που είχε ξανακάνει κλοπές σε κάθειρξη 5 ετών, ενώ στον 22χρονο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου  και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.