70 χρόνια σε επτά για τη λαθρεμπορία τσιγάρων

70 χρόνια σε επτά για τη λαθρεμπορία τσιγάρων

Απαλλάσσοντας τους βασικούς κατηγορούμενους από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και καταδικάζοντάς τους για σύσταση συμμορίας και κακουργηματική λαθρεμπορία, έληξε χθες αργά το βράδυ η μαραθώνια συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Για ένταξη σε συμμορία και παράβαση καθήκοντος σε ό,τι αφορά τη λαθρεμπορία καταδικάστηκε ο αστυνομικός.
Ειδικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον 57χρονο επιχειρηματία για λαθρεμπορία, συμμορία, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και κατοχή όπλων σε κάθειρξη 10 ετών και 9 μηνών.
Ο 58χρονος αδελφός του επιχειρηματία καταδικάστηκε για λαθρεμπορία, συμμορία, παραχάραξη και κατοχή όπλων σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών.
Ο 54χρονος αγρότης καταδικάστηκε για λαθρεμπορία και συμμορία σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 15 μηνών.
Ο 35χρονος οδηγός του ενός φορτηγού για λαθρεμπορία και συμμετοχή στη συμμορία καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης.
Ο 52χρονος αδελφός του αγρότη καταδικάστηκε για λαθρεμπορία και συμμορία σε 10 χρόνια κάθειρξης και 15 μήνες.
Ο 44χρονος αστυνομικός καταδικάστηκε συνολικά σε 10 χρόνια κάθειρξης για απλή συνέργεια σε λαθρεμπορία, εμπορία και διάθεση όπλων, παράβαση καθήκοντος και συμμετοχή σε συμμορία.
Ο 33χρονος ιδιοκτήτης του αγροκτήματος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για απλή συνέργεια σε λαθρεμπορία και το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινής του.
Τέλος, σε τρεις μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν ο 42χρονος, ο 40χρονος και η 37χρονη, στους οποίους είχε διαθέσει όπλα ο αστυνομικός.