Έντονη παρουσία του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην στην 25η Διεθνή Έκθεση Agrotica

Έντονη παρουσία του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην  στην 25η Διεθνή Έκθεση Agrotica

Στην 25η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 30 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου, συμμετέχει το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου ως επίσημος προσκεκλημένος και συνδιοργανωτής.  
Σε συνδιοργάνωση, δε, με τη ΔΕΘ-HELEXPO, θα παρουσιάσει τέσσερα συστήματα υδροπονικών καλλιεργειών για επιχειρηματικές εφαρμογές και αστική χρήση. Οι υδροπονικές καλλιέργειες, άλλωστε, είναι κεντρικό θεματικό στοιχείο της φετινής Agrotica.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μικρής κλίμακας καλλιέργειες λαχανικών σε στερεά υποστρώματα και υδατοκαλλιέργειες, και να συζητήσουν με το εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό που θα στελεχώνει καθημερινά το περίπτερο, για τις δυνατότητες αυτής της καινοτόμου καλλιεργητικής τεχνολογίας. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την έρευνα αλλά και την εφαρμογή της στα ακόλουθα πεδία:
-Αειφόρος Διαχείριση του Γεωργικού Περιβάλλοντος
-Παραδοσιακές Ποικιλίες Λαχανικών
-Τα Μεσογειακά Φυτά στην Κηποτεχνία
-Γευσιγνωσία Ελαιολάδου
-Έντομα Υγειονομικής Σημασίας: Τα κουνούπια και η αντιμετώπισή τους
-Χρήση Υπεριώδους Ακτινοβολίας UV-C στην Ανθοκομία
-Τροφοπενίες και Τοξικότητες σε Οπωροφόρα Δέντρα και Αμπέλι
-Μεταβολικό Οπλοστάσιο των Φυτών.
Εκτός του κεντρικού ρόλου του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην έκθεση Agrotica, το Ίδρυμα, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά στους χώρους της Σχολής εκπαιδευτικό σεμινάριο υδροπονικών καλλιεργειών για παραγωγούς, γεωπόνους, επιχειρηματίες και όποιον ενδιαφερόμενο, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου.
Αυτό το σεμινάριο είναι συνέχεια των πολύ επιτυχημένων σεμιναρίων που έγιναν κατά το 2012 – 2013 στους χώρους του ΤΕΙ.
Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή πατήστε εδώ