Έρχονται δύο μόνιμοι πνευμονολόγοι στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Έρχονται δύο μόνιμοι πνευμονολόγοι στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Στόχος η δημιουργία Ειδικού Πνευμονολογικού Τμήματος

Με δύο ακόμα μόνιμους γιατρούς ενισχύεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διοικητικές διαδικασίες που απαιτούνταν προκειμένου να υπογραφούν από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Π. Καλλίρη, οι αποφάσεις μετάθεσής τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Μεσσηνίας. Πρόκειται για τους πνευμονολόγους Βασίλειο Βασιλαρέα, με βαθμό επιμελητή Α΄, που υπηρετούσε στο Γ.Ν. Νάουσας και Μιχαήλ Τσιχλάκη, με βαθμό επιμελητή Α΄, που υπηρετούσε στο Γ.Ν. Ικαρίας.
Κατόπιν αυτών ο αριθμός των πνευμονολόγων του Γ.Ν Καλαμάτας ανέρχεται στους οκτώ (8), κάτι που διευκολύνει ακόμη περισσότερο το στόχο που έχει θέσει η Διοίκηση για δημιουργία Ειδικού Πνευμονολογικού Τμήματος. Η υλοποίηση αυτού του στόχου θα γίνει με την τροποποίηση του οργανισμού, που τοποθετείται χρονικά στο επόμενο δίμηνο.
Όσον αφορά στην ειδικότητα των χειρουργών, η δύναμη ανέρχεται στους εννέα (9) και αυτό διασφαλίζει τη δυνατότητα να καλύπτεται εφημεριακά για όλο το μήνα και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Χθες, δε, δημοσιεύθηκαν στο «Διαύγεια» του υπουργείου Υγείας οι διορισμοί τριών (3) επικουρικών ιατρών για το Γ.Ν. Καλαμάτας (1 Αναισθησιολογίας-1 Παθολογίας-1 Ιατρικής Βιοπαθολογίας).