Ανοιχτά τα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου στον εορτασμό της Υπαπαντής

Ανοιχτά τα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου στον εορτασμό της Υπαπαντής

Με την πρέπουσα λαμπρότητα θα γίνει και φέτος ο εορτασμός της Υπαπαντής του Χριστού. Πέραν των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων, που θα κορυφωθούν με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας σε κεντρικές οδούς της Καλαμάτας, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις εξής ρυθμίσεις:
-Την τοποθέτηση και λειτουργία του ψυχαγωγικού παιγνίου τύπου καρουσέλ στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου (πλατεία 23ης Μαρτίου).
-Την τοποθέτηση και λειτουργία ψυχαγωγικών παιγνίων τύπου «ρόδα», «παιδικό τρενάκι» και «λούνα παρκ» στην πλατεία Όθωνος και στον παραποτάμιο χώρο του Νέδοντα.
-Τη χορήγηση μέχρι είκοσι αδειών σε χειροτέχνες με χειροποίητα κοσμήματα, κομπολόγια κ.λπ. και σε πωλητές θρησκευτικών ειδών (κεριά, καθαρό κερί, εικόνες, λιβάνια, καρβουνάκια), δημότες Καλαμάτας, για το χρονικό διάστημα από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου επί της πλατείας 23ης Μαρτίου (μέχρι δεκαπέντε άδειες και επί της οδού Υπαπαντής μέχρι πέντε άδειες).
-Τη χορήγηση δύο αδειών σε πωλητές λουκουμάδων και δύο αδειών σε πωλητές ποπ – κορν, δημότες Καλαμάτας, στο ευρύτερο Ιστορικό Κέντρο.
-Την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων του Ιστορικού Κέντρου, την παραμονή της Υπαπαντής, μέχρι τις 10.00 το βράδυ.