Από απόψε στην Καλαμάτα ο Αντώνης Σαμαράς

Από απόψε στην Καλαμάτα ο Αντώνης Σαμαράς

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και υψηλές παρουσίες θα γίνει αύριο, ανήμερα των Θεοφανείων, ο αγιασμός των υδάτων στην Καλαμάτα. Όπως έγινε γνωστό, το «παρών» στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα δώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα βρίσκεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από σήμερα το βράδυ. Θα αποτελέσει ένα μικρό διάλειμμα στο ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει από τις επόμενες ημέρες, αφού η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει και επίσημα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την άλλη πλευρά, με ένα ευχαριστώ προς τους πολίτες διάνθισε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς για τις θυσίες που έχουν υποστεί μέχρι τώρα και «επέτρεψαν στη χώρα μας να σταθεί όρθια», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αν και στο λόγο του απέφυγε να δεσμευτεί ότι δε θα υπάρξουν άλλες θυσίες, προσπάθησε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι «αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας». Το 2013 ήταν το «έτος μηδέν» σύμφωνα με το μήνυμα του κ. Σαμαρά, ενώ το 2014 «ανατέλλει με προοπτικές ανάπτυξης».
Με τις ίδιες ενέσεις αισιοδοξίας θα προσπαθήσει και από την Καλαμάτα να κατευνάσει το χειμαζόμενο λαό ο πρωθυπουργός. Έτσι, αναμένεται στις δηλώσεις του να μιλήσει για έξοδο από το Μνημόνιο με διασκελισμούς, για βιωσιμότητα του χρέους, για επάνοδο στις αγορές και για ευημερία εν όψει πρωτογενούς πλεονάσματος.

Από το πρωί στην παραλία γίνονται εργασίες καλλωπισμού ενώ υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας αλλά και του Λιμενικού.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα φθάσει στην Καλαμάτα νωρίς το βράδυ και θα μείνει σε ξενοδοχείο της Ναυαρινού, εκεί θα γευματίσει με κομματικά στελέχη και στενούς φίλους.
Αύριο το πρωί θα πάει στην εκκλησία της Ανάληψης και μετά στο λιμάνι της Καλαμάτας για τον αγιασμό των υδάτων.
Τέλος πριν αναχωρήσει θα επισκεφθεί τη νέα γέφυρα στον περιμετρικό της Καλαμάτας.
 
Α.Π.