Για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατηγορείται ο Ι. Καμβυσίδης

Για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατηγορείται ο Ι. Καμβυσίδης

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας θα καθίσει στις 24 Ιανουαρίου ο τέως αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, Ι. Καμβυσίδης.
Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, κατηγορείται «ότι στη θέση “Γιαννιτσάνικα” του Δήμου Καλαμάτας, στις 11 Μαρτίου 2009 και στις 9 Οκτωβρίου 2012, έχοντας την ιδιότητα του αντιδημάρχου ως αρμόδιου για θέματα καθαριότητας, προκάλεσε ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας που αντιβαίνει στις διατάξεις για την προστασία του περιβάλλοντος.
Αν και είχε νομική υποχρέωση ως υπεύθυνος του Δήμου Καλαμάτας για την αποκομιδή απορριμμάτων να μεριμνήσει για την παύση λειτουργίας του ανενεργού ΧΑΔΑ και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενενες ενέργειες για την αποκατάστασή του, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί στις 11 Μαρτίου 2009 ότι ο ανωτέρω χώρος λειτουργούσε ως χώρος διάθεσης οικιακών απορριμμάτων και μεγάλη ποσότητα των απορριμμάτων δεν ήταν καλυμμένη, με συνέπεια να υπάρχει χαρακτηριστική οσμή.
Σε νεότερη αυτοψία των αρμόδιων οργάνων στον ίδιο χώρο, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν πλήρως περιφραγμένος, υπήρχαν σωροί δεματοποιημένων απορριμμάτων που είχαν διαρραγεί, σωρός ακάλυπτων σύμμεικτων απορριμμάτων με λάστιχα οχημάτων και ογκώδη απορρίμματα, ενώ υπήρχαν οσμές πετρελαιοειδών και  απορριμμάτων, όπως και έντονη παρουσία εντόμων, με αποτέλεσμα να προκαλείται ρύπανση, υποβάθμιση περιβάλλοντος και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».