Δείπνο με νοήματα …αλλά χωρίς χρίσματα, παρέθεσε ο Πρωθυπουργός την Κυριακή στη Μαρίνα

Δείπνο με νοήματα …αλλά χωρίς χρίσματα, παρέθεσε ο Πρωθυπουργός την Κυριακή στη Μαρίνα

Φέρεται να «ευλόγησε» την παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου στο Δήμο Μεσσήνης

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Ούτε ένα πλήρες 24ωρο δεν παρέμεινε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα και ο απόηχος της επίσκεψής του έχει δώσει τροφή για συρραφή μιας σειράς σεναρίων, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Αιτία, το δείπνο που παρέθεσε σε κατάστημα στη μαρίνα Καλαμάτας το βράδυ της Κυριακής.
Σε αυτό παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, οι βουλευτές της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, οι δήμαρχοι του νομού, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, μεταξύ αυτών οι κύριοι Μπούρας και Κανελλόπουλος.
Ο μόνος που ήταν «άνετος» στο δείπνο ήταν ο μητροπολίτης. Οι υπόλοιποι – εκτός των συνεργατών του κ. Σαμαρά- έψαχναν ένα νεύμα, μια παραπάνω κουβέντα του, για να τη «μεταφράσουν» αυτόματα ως επίσημο χρίσμα για τις εκλογές.
Το πρώτο σενάριο αφορούσε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Τι σήμαινε η παρουσία του αναρωτιούνταν οι περισσότεροι, τη στιγμή που το κλίμα των τελευταίων εβδομάδων «έβλεπε» ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε στήριξη άλλου προσώπου στις περιφερειακές εκλογές.
Το ρεπορτάζ λέει ότι η πρόσκληση -πέρα από το θεσμικό παράγοντα- μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως. Το βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός δε θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει για δεύτερη φορά τη συγκεκριμένη Περιφέρεια. Έτσι, το πρόσωπο που θα επιλεγεί να υποστηριχτεί θα έχει και μια δόση… κυνισμού. Θα μετρηθούν πρόσωπα και εκείνο που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει στις εκλογές, θα προκριθεί τελικά.
Η δεύτερη είδηση που βγήκε προς τα έξω είναι όταν ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός από το βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο τι μέλλει γενέσθαι στο Δήμο Μεσσήνης. Ο κ. Σαμαράς ανάφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει το σημερινό δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο. Και ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης που τον υποστήριξε φανερά στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, τι θα απογίνει; Άγνωστο.
Σχολιάζοντας, χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, την επίσκεψη Σαμαρά στην πόλη μας, για το συγκεκριμένο γεγονός είπε ότι το «μενού» δεν περιλάμβανε χρίσματα ή κάτι άλλο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί διεξοδικά για τα προβλήματα της Περιφέρειας και των Δήμων του νομού, ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το 2014 θα είναι πολύ καλύτερο από τον προηγούμενο χρόνο για τη χώρα και τους πολίτες της.
Πάντως, αν θελήσει κάποιος να «μεταφράσει» πολιτικά όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή το βράδυ, αλλά και στο γεύμα στο κατάστημα «Κεντρικόν» την επομένη, θα διαπιστώσει πώς το πολιτικό σύστημα που διαχειρίζεται το σταθεροποιητικό πρόγραμμα – σε όλες του τις εκφράσεις- ανταποδίδει στον κόσμο την ανοχή του με το δικό του τρόπο. Δυστυχώς, με τις πρακτικές του συχνά τον εκθέτει ανεπανόρθωτα και σχεδόν τον εμφανίζει ως ευκολόπιστο και ανόητο. Το πολιτικό σύστημα, παρά τη συνεχή μεταρρυθμιστική του ρητορική, εξακολουθεί να φέρεται μικροκομματικά και παρά τα όσα συνέβησαν στη χώρα, φαίνεται να ενδιαφέρεται μόνο για την αναπαραγωγή του και την τακτοποίηση των στελεχών του.

Δείπνο με… νοήματα αλλά χωρίς χρίσματα

Δείπνο με… νοήματα αλλά χωρίς χρίσματα

Ούτε ένα πλήρες 24ωρο δεν παρέμεινε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα και ο απόηχος της επίσκεψής του έχει δώσει τροφή για συρραφή μιας σειράς σεναρίων, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου. Αιτία, το δείπνο που παρέθεσε σε κατάστημα στη μαρίνα της Καλαμάτας το βράδυ της Κυριακής.

 
Διαβάστε περισσότερα στο αυριανό φύλλο του Θάρρους …