Δεύτερη υπόθεση επιδότησης ξενοδοχειακής μονάδας στη Μεσσηνία απασχολεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς

Δεύτερη υπόθεση επιδότησης ξενοδοχειακής  μονάδας στη Μεσσηνία απασχολεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς

 
Την επιδότηση μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή του Δήμου Μεσσήνης αφορά η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον 8 υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΓΔΙΕ), μετά από πόρισμα του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευά Νομικού, και όχι ξενοδοχείου στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας,  για το οποίο όμως βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Καλαμάτας.
Σε ό,τι αφορά την πρώτη περίπτωση, σε επικοινωνία που είχαμε με τον ειδικό γραμματέα, ο κ. Νομικός δήλωσε στο «Θάρρος» ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της απάτης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, εντοπίσθηκαν παραλείψεις υπαλλήλων όσον αφορά στη χρηματοδότηση ξενοδοχείου στην περιοχή του Δήμου Μεσσήνης και γι’ αυτό ασκήθηκε δίωξη. Εξήγησε, δε, πως η δική του αρχή ασχολείται μόνο με τις ευθύνες των υπαλλήλων και πως την όλη υπόθεση χειρίζεται η ΕΔΕΛ του υπουργείου Οικονομικών.
Ωστόσο,  σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Εισαγγελίας Καλαμάτας για ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, όπου ήδη έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές και έχει ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου, ιδιαίτερα μεγάλου ποσού, και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της Ανάκρισης.
Β.Β.