Διεργασίες για νέο συνδυασμό στο Δήμο Πύλου- Νέστορος με επικεφαλής τον Λ. Φιλιππόπουλο

Διεργασίες για νέο συνδυασμό στο Δήμο Πύλου- Νέστορος με επικεφαλής τον Λ. Φιλιππόπουλο

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Ποδαρικό στη νέα χρονιά με γκρίνια και εσωκομματικές βολές εναντίον της ηγεσίας έκανε το ΠΑΣΟΚ, προμήνυμα ότι οι τριβές και ο αναβρασμός του 2013 θα συνεχίσουν να ταλανίζουν τη Χαριλάου Τρικούπη και το 2014.
Σε χρόνο παράλληλο με την αυστηρή προειδοποίηση που έστειλε μέσω κύκλων του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί οποιαδήποτε ανακύκλωση της εσωστρέφειας, η Κίνηση των 75 έδινε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία ασκούσε εκ νέου σφοδρότατη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος και υπενθύμιζε τις ενστάσεις της σε μια σειρά από κομβικές του επιλογές, με πιο χαρακτηριστική την κυβερνητική συνεργασία με τη Ν.Δ., τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τα εξ αριστερών κόμματα και το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
Με βάση αυτή την εικόνα δεν είναι και οι καλύτερες συνθήκες στο κόμμα εν όψει, μάλιστα, και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτό, από την άλλη, δε σημαίνει ότι οι ζυμώσεις και οι απαραίτητες διεργασίες για τους υποψήφιους δημάρχους δεν έχουν ξεκινήσει. Ειδικότερα, στη Μεσσηνία υπάρχουν ήδη δημόσιες δηλώσεις επ’ αυτού, αλλά και σενάρια για νέα πρόσωπα σε διάφορους Δήμους. Ένα από αυτά θέλει τον πολιτευτή του κόμματος, Λεωνίδα Φιλιππόπουλο, να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στο Δήμο Πύλου- Νέστορος, με ένα συνδυασμό ανοικτό, χωρίς κομματικές ομπρέλες.
Βέβαια, όλα βρίσκονται στη φάση των διεργασιών, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι ο συγκεκριμένος Δήμος είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει χέρια, μια και ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης έχει διαμορφώσει, πλέον, τη δική του δυναμική, αλλά και χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Πάντως, οι δεσμοί του κ. Φιλιππόπουλου με την περιοχή είναι παρά πολύ στενοί, ενώ και ο πατέρας του χαίρει εκτίμησης στην κοινωνία, αφού διετέλεσε υπουργός αλλά και δήμαρχος Πύλου.