Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η

Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) αλλοδαπών, οι οποίοι είναι ήδη κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου

Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. ξεπερνά τις -46.000-ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, δεκατρείς (13) κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων (4) αλλοδαπών, τριών υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 19, 19, και 29 ετών αντίστοιχα, καθώς και ενός 23χρονου υπηκόου Αφγανιστάν, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν συλληφθεί την 5-6-2013, ως μέλη εγκληματικής ομάδας που αφαιρούσε μετασχηματιστές και καλώδια της Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας (σχετικό το από 6-6-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας) και είναι ήδη κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, από την 21-4-2013, έως και την 5-6-2013, είχαν διαπράξει δεκατρείς (13) κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., από τις περιοχές Πάπαρη, Δόριζας, Ζευγολατιού και Κάψια Αρκαδίας.
Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που ξεπερνά τις -46.000- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Σε εξέλιξη βρίσκονται η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.