Επιπλέον χώρος στάθμευσης μοτοσυκλετών στην Αριστομένους

Επιπλέον χώρος στάθμευσης  μοτοσυκλετών στην Αριστομένους

Πρόσθετους χώρους στάθμευσης μοτοσυκλετών πρόκειται να αποκτήσει το κέντρο της Καλαμάτας, σύμφωνα με την πρόταση που θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Η πρόταση αναφέρει πως έχει αυξηθεί ο αριθμός των μετακινήσεων με μοτοσυκλέτες, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο οι οδηγοί τους να τις σταθμεύουν παράνομα σε πεζοδρόμια και άλλους χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη συγκέντρωση εμπορικών χρήσεων και χρήσεων αναψυχής (κεντρική πλατεία, πλατεία 23ης Μαρτίου, Παραλία). Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η δημιουργία πρόσθετων χώρων, κατάλληλα σημασμένων.
Η συγκεκριμένη εισήγηση αφορά στο χώρο της κεντρικής πλατείας, όπου προτείνεται να προστεθεί ένας χώρος στάθμευσης στην Αριστομένους, μεταξύ των οδών Φραντζή και Ξενοφώντος, σε μήκος 53,5 μέτρων, για 53 μοτοσυκλέτες, στο ανατολικό πεζοδρόμιο.
Ο σχεδιασμός θα γίνει, όταν ολοκληρωθούν τα εκτελούμενα έργα ανάπλασης στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους.
Με τη συγκεκριμένη προσθήκη ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης θα αυξηθεί σε 291.
Ταυτόχρονα, μετά τη διακοπή λειτουργίας του θεραπευτηρίου στην οδό Πολυχάρους, έχει εκλείψει η απαίτηση για θέση στάθμευσης ασθενοφόρου κι έτσι θα προκύψουν 33 συνολικά θέσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική αύξηση των θέσεων στην περιοχή πέριξ της κεντρικής πλατείας στις 353.
Για τη λειτουργία της νέας θέσης θα υπάρξει κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, ενώ οι χώροι θα προστατευτούν με πλαστικά κολωνάκια.        
Χ.Χ.